keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyysturva 2019

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Jos jäät työttömäksi Lähtökohtaisesti voit saada päivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. Yrityksen lopettamisen käsite työttömyysturvassa riippuu yritysmuodosta ja kokonaisuudesta.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE. Työttömyyskassan jäsenet voivat saada YEL-työtulo sidonnaista päivärahaa. Kassaan kuulumattomat puolestaan voivat saada työttömyysajaltaan Kelan maksamia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.


Hienoa, että nämä vihdoin muutetaan ja perheenjäsenen asema paranee, Hellstén sanoo. Yrittäjä ja työttömyysturva. Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Pikaopas yrittäjän työttömyysturvaan. Kun olet yrittäjä, sinulla ja joissain tapauksissa myös perheenjäsenilläsi edellytykset työttömyysturvan saamiseen ovat hyvin erilaiset palkansaajiin verrattuna. Työtulo ei voi kuitenkaan olla mitä tahansa, vaan sillä on alaraja ja yläraja. Kumpikin muuttuu vuosittain. Kun työtulosi on vähintään YEL-alarajan suuruinen, sinulla on oikeus ja velvollisuus ottaa YEL-vakuutus.


Kela hyödyntää näitä tietoja hakemusten käsittelyssä. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja. Täytät yrittäjän työssäoloehdon, jos. Sekin tulee usein yllätyksenä, että työttömyysturvassa yrittäjiksi määritellään myös osaomistajia ja yrittäjän perheenjäseniä, jotka eläkelakien mukaan vakuutetaan työntekijöinä. Vakuuttaminen tapahtuu yrittäjien omassa työttömyyskassassa, joka tähän asti toimineiden kahden kassan yhdistymisen jälkeen on 1. Vieraana AYT:n markkinointivastaava, Pipsa Luodelahti.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Laske työtulojen vaikutus sosiaaliturvaasi sekä arvioi vakuutusmaksujen suuruus. Asian ratkaisee TE-toimisto. Sairauspäivärahaa maksetaan enintään 3arkipäivältä eli noin vuoden ajan. Jos olet yrittäjätoiminnan rinnalla palkkatyössä oman yrityksesi ulkopuolella, päivärahaa laskettaessa huomioidaan sekä palkkatulo että YEL-työtulo.


Yritystoimintaan tai palkkatyöhön siirtyminen. Siirtyessäsi palkansaajasta yrittäjäksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäiväraha palkansaajana tehdyn työn perusteella, jos yrittäjän työssäoloehto ei ole täyttynyt ja yritystoiminnan aloittamisesta on kulunut alle kuukautta. Aihe josta liikkuu paljon epätietoisuutta. Käymme läpi tässä artikkelissa kaiken mitä sinun tulee vähintään tietää jos työttömyys osuu omalle kohdalle. Helppolukuinen ja nopea artikkelimme kertoo kaiken tarvittavan tilanteesta.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Perheyrityksessä työskentelevän työttömyysturva. YEL-työtulon on vastattava sellaista palkkaa, joka olisi kohtuudella maksettava, jos tilallesi palkattaisiin yhtä ammattitaitoinen työntekijä tai sitä korvausta, jonka muuten voidaan katsoa vastaavan tekemääsi työtä. Yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaan tehdään parannuksia.


Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit