perjantai 19. maaliskuuta 2021

Ytunnuksen siirtäminen

Tee osakeyhtiön tai yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimi) perustamisilmoitus netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. PRH:n ylläpitämä yhdistysrekisteri uudistui 18. Uudistuksen yhteydessä yhdistysrekisterin tietojärjestelmät uudistettiin kokonaisuudessaan ja lisäksi yhdistysrekisterin ilmoittamis- ja tietopalvelut uudistuivat. Lisäksi on ilmoitettava yrityksen kotipaikka sekä toimiala.


Y-tunnuksen siirtyminen. Rekisteröinnin päätteeksi suoritetaan maksu suoraan verkkopankissa tai luottokortilla. Omia tietoja voi käydä tarkistamassa kirjautumalla uudelleen palveluun milloin tahansa. Omistusosuuden siirtäminen voidaan toteuttaa esimerkiksi myymällä tai lahjoittamalla. Poikkeuksen siirtokelpoisuuteen voi kuitenkin tehdä esimerkiksi yhtiöjärjestyksessä oleva lunastus- tai suostumuslauseke tai osakkaiden yhteinen osakassopimus.


Osakeyhtiön omistajilla – eli osakkailla – on yhtiön toiminnasta rajoitettu vastuu. Suomalaisten yritysten perustiedot. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat perustamisesta Verohallintoon ja Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin perustamisilmoituslomakkeella.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Kelan asiointipalvelujen käyttäjät tarvitsevat Suomi. Kiinteistötunnus on hyvä selvittää ennen kuin otat yhteyttä Maanmittauslaitokseen.


Mokkulan pienikin siirtäminen asunnon sisällä voi merkittävästi parantaa yhteyden laatua ja nopeutta. Tämän jälkeen yrityksen perustaminen onkin jo todellisuutta: olet valmis pyörittämään yritystäsi. Ensimmäiseksi kannattaa kokeilla mokkulan siirtämistä ikkunan lähelle, missä verkko on usein voimakkaampi. Jos tämä ei auta, DNA:n asiakaspalvelu osaa kertoa mistä suunnasta tukiasema lähettää langatonta signaalia. Katso-tunnisteella varmistetaan, että henkilöllä on oikeus edustaa yhteisöä valtionavustusasioissa.


Jos yrittäjä haluaa jatkaa toimintaa samalla vanhalla nimellä myös osakeyhtiössä, toiminimiyrityksen nimi pitää joko muuttaa, toiminimi poistaa kaupparekisteristä tai lopettaa toiminimi kokonaan samassa yhteydessä osakeyhtiön perustamisen kanssa. Viimeinen eli kolmas vaihe on juurikin lomakkeiden palautus. Kuitin kanssa se on nopeaa ja voit pyytää virkailijaa tekemään sinulle y-tunnuksen välittömästi.


Sen kanssa voi ryhtyä laskuttamaan eli pyörittämään toimintaa. Muista kuitenkin, että voit aloittaa toiminnan silloin vasta, kun ilmoitit perustamisilmoituksessa. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille. Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille.


Valitse ensin alue. Myönnämme laskuille maksuaikaa tapauskohtaisesti, joten mainitsethan viestissäsi päivämäärän, johon haluaisit eräpäivän siirrettävän. Ilmoitathan viestissäsi myös yrityksen nimen, y-tunnuksen sekä laskun numeron, jonka eräpäivää pyydät siirrettävän.


Yhtiövirasto myöntää myös y-tunnuksen (organisationsnummer). Itselleen, puolisolleen tai alle 14-vuotiaalle perheenjäsenelle ei voida maksaa palkkaa. Varojen siirtäminen yksityistalouteen tapahtuu yksityisnostoina. Koska palkanmaksu ei ole mahdollista, ei yrittäjä voi ottaa itselleen luontoisetuja (esim. lounasetu ja autoetu) tai vähentää henkivakuutusmaksujaan yrityksen verotuksessa. Tämä tuottaa muutoksia mahdollisiin sopimuksiin, lomakkeisiin yms.


Milloin ilmoitusvelvollisuus alkaa? Kukin EU-maa asettaa omat kynnysarvonsa, jotka koskevat kokonaista kalenterivuotta. Liittymän tilauksen voi tehdä helpoiten täyttämällä siihen tarkoitetun lomakkeen internet-sivuillamme Rakentajalle – osion alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit