keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Yrityksen veroilmoitus 2018

Verohallinto käyttää tietoja tuloverotusta varten. Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti. Tärkeitä yritys- ja yhteisöasiakkaiden päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin vuosi-ilmoitukset annetaan jne.


Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Palautusaikaan voi saada pidennystä poikkeustapauksessa (esim. sairauden vuoksi). Lisäaikaa on haettava kirjallisesti. Hakemuksessa on mainittava perustelut sille, miksi veroilmoituksen antamiseen tarvitaan lisäaikaa.


Esitäytetty veroilmoitus ei ole enää täytettävä lomake vaan luettelo verotustiedoista, jotka verohallinnolla on ollut tiedossa. Esitäytetyllä ilmoituksella olevat verotiedot on tarkistettava. Jos tiedot ovat oikein eikä ole mitään muita veronalaisia tuloja, vähennyksiä, varoja, velkoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Työntekijät puolestaan näkevät omat palkkatietonsa työnantajan antamista palkkalaskelmista. Jos tiedot eivät ole oikein tai jotain puuttuu, täydennä ja korjaa veroilmoitus OmaVero-verkkopalvelussa.


Voit käyttää verkkopalvelua, jos sinulla on suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita. Metsätalouden veroilmoitus on annettava viimeistään 2. Elinkeinoyhtymän veroilmoitus. Ennakkovero – henkilöasiakas. Miten toiminimeä verotetaan?


Mikäli olet toiminimiyrittäjä tai sellaiseksi aikova, toiminimen verotus on yksi olennaisimmista asioista, joista sinun tulee olla kartalla. Jos sinulla on jo Y-tunnus, ja haluat ilmoittaa yrityksesi kaupparekisteriin, tee perustamisilmoituksen sijaan muutosilmoitus Y6-lomakkeella ja henkilötietolomakkeella. Käytä samaa Y-tunnusta kuin aiemmin.


Kirjoita Y6-lomakkeen kenttiin perustietojen lisäksi kaupparekisteriin ilmoitettavat tiedot: yrityksen nimi, kotipaikka, osoite ja toimiala. Yhteisön ja yhteisetuuden veroilmoitus annettava sähköisesti. Osuus on laskenut viime vuosina tosi paljon, Nickström toteaa. Vähennys maksetaan ansiotuloista alijäämähyvityksenä, jos verovelvollisella ei ole pääomatuloja.


Ilmoitukset voi antaa ja niitä voi korjata esimerkiksi OmaVerossa. Työnantajasuoritusten maksamiseen ei tule muutoksia. Lisäksi tässä tapauksessa veroilmoitus on tehtävä joka verokausi riippumatta siitä, onko palkkoja maksettu vai ei. Kaupparekisteriin ilmoitettavassa toimialassa määritellään yrityksen elinkeinotoiminta. Hyvin laaditusta toimialasta käy selvästi ilmi, millä alalla yritys toimii, ja mitä se tekee.


Yrityksen toimiala. On hyvä muistaa vanha oppi, että tahdonvaltaiset vaatimukset, kuten korotetut poistovaatimukset, on esitettävä ennen verotuksen päättymistä. Verotuksen päättymisen jälkeen tahdonvaltaisten vaatimusten muutoksia ei yleensä enää hyväksytä. Sen perusteella määrätään valtion-, kunnallis-, kirkollis- ja muut verot.


Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti. Liikkeen- ja ammatinharjoittaja, elinkeino­toiminnan veroilmoitus Teknologia 5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit