keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Yrityksen osto omarahoitusosuus

Tähän artikkeliin olemme koonneet yleisimmät rahoitusvaihtoehdot, joiden kautta aloittava tai kasvava yritys voi saada lainaa, avustusta tai muunlaista rahoitusta. Rahoituksen järjestymisen edellytyksenä on, että hanke on suunniteltu hyvin, ja että olet varautunut sen sisältämiin riskeihin. Omistajien sitoutuminen ja riittävä omarahoitusosuus ovat välttämättömiä hankkeen toteuttamiseksi. Mikäli vakuuksista on pulaa tai niitä säästetään myöhempiä investointeja varten, kannattaa hyödyntää leasing- ja osamaksurahoitusta. Asiakkaan oman säästämisen osuus eli asuntolainan käsiraha on vastaisuudessa entistä tärkeämpi.


Asunnon ostajalla on oltava vähintään prosenttia (tai ensiasunnossa prosenttia) omia säästöjä tai vastaava määrä muita vakuuksia.

ASP-lainaa varten omarahoitusosuus pitää jatkossakin olla vähintään prosenttia. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Osuuspankki Suur-Savon yrityspalvelujen luottojohtaja Veli-Matti Hölttä sanoo, että yritysrahoituksessa lainapäätös on kokonaisharkintaa.


Alkutakaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen. Lisäksi EU:n valtiontukisäännökset (alkutakaus sisältää de minimis-tukea) rajoittavat alkutakauksen käyttöä kuljetusvälineiden ja -laitteiden hankinnan rahoittamisessa, kun yritys harjoittaa rahdinkuljetusta toisen lukuun. Varainsiirtoverolaskurilla voit alustavasti laskea, paljonko sinun pitää maksaa varainsiirtoveroa. Laskurin tulos perustuu merkitsemääsi summaan ja valitsemaasi prosenttiin.


Jos pariskunnan toisella osapuolella on selvästi enemmän omaa rahaa asunnon hankintaan kuin toisella, erillinen laina voi olla fiksu valinta.

Tällöin toisen suurempi omarahoitusosuus on tärkeää huomioida myös asunnon kauppakirjassa, Eeva Brander muistuttaa. Yllättävää, mutta totta: huolettoman kumppanin kanssa mieluummin yhteinen. Ovatko sijoittajat miettineet pk-yritysten ostoa sijoituskohteena. Otetaanpa esimerkki miten pk- yrityksen osto ja hinnoittelu toimii. Avustus ą Ei tarvitse maksaa takaisin, kunhan yritys noudattaa päätöksen mukana tulleita ehtoja.


Muissa rooleissa nähdään mm. Yritys Oy Liikevaihto 1. Oman vakituisen asunnon hankkimiseen otetun asuntolainan korko on vähennyskelpoinen verotuksessa. Rehtori on viiltävän hauska komediasarja yläkoulun rehtorista Sarista (Terhi Suorlahti) ja koulun opettajainhuoneesta. Asunnon osto on nykyisellä korko- ja vuokratasolla usein edullista verrattuna vuokralla asumiseen. Mikko Penttilä, Sara Paasikoski, Pia Andersson, Elmer Bäck, Lotta Lindroos, Kaarina Hazard ja Mikko Roiha.


Kun harkitset asunnon ostoa ja asuntolainan ottamista, laske aina tarkasti, miten pystyt maksamaan lainan takaisin. Entä jo joudut työttömäksi? Parempi vara kuin vahinko.


Ei sido pääomia omistamiseen vaan ne ovat yrityksen muun liiketoiminnan käytössä ja yrityksesi maksaa vain laitteen käytöstä. Mahdollistaa ajantasaisen laitekannan ylläpidon ja siten yrityksen kilpailukyvyn parantamisen.

Helpottaa budjetointia ja rahoituksen suunnittelua. Kuukausimaksut voidaan sovittaa myös liiketoiminnan. Pankeissa ei ole havaittu trendiä, että nuoret olisivat ostaneet velaksi jopa toistakymmentä sijoitusasuntoa. Nordean Ville-Veikko Laukkanen tyrmää Suomen Vuokranantajien näkemyksen.


Sampo Pankin mukaan kolmikymppisetkin sijoittavat asuntoihin, mutta yleensä vain yhteen tai muutamaan vuokrattavaan kotiin. Suuren yrityksen kohdalla lainan tarve voi olla jopa miljoonia euroja, mutta näin suuriin lainoja pystyy myöntämään vain hyvin harva netissä toimiva rahoitusyhtiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit