maanantai 29. maaliskuuta 2021

Yrityslainan vakuudet

Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. Alla yleisimmät yrityslainan vakuudet ja niiden suuntaa-antavat vakuusarvot. Pörssi- ja rahasto-omaisuus.


Vakuudet jaetaan henkilövakuuksiin ja esinevakuuksiin. Henkilövakuudella tarkoitetaan takausta, jolloin velallisen lisäksi yksi tai useampi henkilö takaa velan eli sitoutuu maksamaan sen, ellei velallinen itse maksa velkaansa. Vakuudeton yritysluotto soveltuu hyvin useaan eri käyttökohteeseen. Yrityslainan käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on käyttää vakuudeton yrityslaina vakuudellisen yrityslainan takaussummana.


Kauttamme voit siis hakea vakuudet suurempaan, pankista haettavaan yrityslainaan. Lisäksi asiakkaamme ovat käyttäneet yrityslainaa. Perinteisestä pankista lainan saa aina edullisemmalla korolla, mutta sitä varten yritys tarvitsee riittävät vakuudet , joita varsinkaan uudella yrityksellä ei välttämättä ole tarjota. Kun haet toiminimellesi tai osakeyhtiöllesi yrityslainaa perinteisestä pankista, lainalle vaaditaan käytännössä aina vakuus.


Joissain harvoissa tilanteissa näin ei ole, mikäli yrityksesi hyvä kannattavuus tai riittävä pieni lainasumma antavat pankille edellytykset vakuudettoman lainan myöntämiseen. Saatavilla olevien taloustietojen pohjalta laskemme yritykselle lainankantokyvyn, teemme arvion yrityksen maksukyvystä lainakauden aikana ja arvioimme lainan kokonaisriskin sijoituskohteena. Tarkoittaa sitä, että takaaja vastaa takaamastaan velasta kuin omasta velastaan.


Tämä on tyypillinen takausmuoto yrityslainoissa, kun yrityksen omat vakuudet eivät riitä lainojen vakuudeksi. Toiminimissä ja henkilöyhtiöissä (avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö) omavelkainen takaus on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Korko muodostuu sovitusta viitekorosta ja marginaalista.


Marginaaliin vaikuttaa muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä laina-aika ja vakuudet. Löydä sopivin tiliratkaisu yrityksesi tarpeisiin. Laskutus ja maksaminen. Tutustu laskutuksen ja maksamisen ratkaisuihin ja valitse yrityksellesi sopivin kokonaisuus. Lainahakemuksen täyttämiseen menee aikaa keskimäärin viisi minuuttia, jonka jälkeen hakemus käsitellään noin yhden työpäivän aikana.


Monesti vakuudetonta yrityslainaa myös käytetään pankista haettavan isomman yrityslainan täydentäjänä. Vakuudettoman yrityslainan saa helposti ja nopeasti, eikä sitä varten tarvitse olla vakuuksia. Korkoprosentti on kuitenkin usein korkeampi. Joskus yrittäjät hankkivat vakuudettomalla lainalla vakuudet perinteistä pankkilainaa varten ja maksavat vakuudettoman lainan sitten suoraan pois. Tämä luonnollisesti nostaa lainan yhteiskorkoa, mutta pitää sen silti huomattavasti maltillisempana verrattuna siihen, että hakisit koko yrityslainan muualta kuin pankista.


Yrityslainan vakuudet

Käytännössä pankki vaatii yrityslainalle aina jonkinlaiset vakuudet , ellei kyse ole todella vakavaraisesta yrityksestä ja pienehköstä lainasummasta. Tarvitset ainoastaan puhelimen tai tietokoneen. Toisin sanoen haet yrityslainaa helposti olit sitten kotoa, tien päällä tai toimistollasi. Lainahakemukseen ilmoitetaan ainoastaan yrityksesi ja omien perustietojesi lisäksi haettu lainasumma. Finnvera-takaus sopii pankin, rahoitusyhtiön tai vakuutusyhtiön antamien lainojen tai pankkitakausten vakuudeksi esimerkiksi seuraavissa rahoitusmuodoissa: velkakirjaluotto, luotollinen tili, luottolimiitti, pankkitakaus (toimitusvakuus, muu vastuusitoumus), pankkitakauslimiitti (toimitusvakuus) ja factoringrahoitus.


Finnvera parantaa ja monipuolistaa yritysten rahoitusmahdollisuuksia lainoin, takauksin ja vienninrahoituspalveluin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit