tiistai 16. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyyskassa kannattaako

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. UNICEF on maailman suurin lastenjärjestö. Teemme työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kaikkialla maailmassa.


Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Työttömyyskassa ei siis lain mukaan pääsääntöisesti voi maksaa ansiopäivärahaa lakon ajalta.


Ammattiliittoon kuuluvat samalla yleensä myös tyttömyyskassaan. Kassaan voi liittyä myös ilman ammattiliiton jäsenyyttä. Kannattaako työttömyyskassan jäsenyys? Sitä luulisi, että jos osaa toimia yrittäjänä, osaa katsoa myöskin yrittäjien työttömyyskassojen nettisivuilta, kannattaako jäsenyys omalla kohdalla.


Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan euromäärän voi aika pitkäti itse päättää, enimmäismäärä määräytyy YEL-vakuutuksen mukaan. Yrittäjän ansiopäiväraha. Myös ammatinharjoittajat ja yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Voit päivittää kassajäsenyytesi täysjäseneksi jäsenhakemuslomakkeella. Jäseneksi liittymisen tarkemmista ehdoista ja jäsenen velvollisuuksista voit lukea tarkemmin täältä.


YTK-Yhdistyksen jäsenedut ja palvelut täysjäsenille osoitteessa ytk. Asiointi, käsittelyajat Kun TE-toimisto on antanut lausunnon, ensimmäinen hakemus käsitellään kassassa sen jälkeen kun kaikki muut päivärahan määrittämiseen pyydetyt tiedot on saatu kassaan. Hakemuksilla on käsittelyaikatakuu. Päätös ansiopäivärahasta annetaan viimeistään. Olin kuullut kauhukertomuksia, että yrittäjän pitää lopettaa firma, jos haluaa TE-keskuksen kautta saada yhtään mitään.


Laakkonen haki päivärahaa. TE- keskus antoi kielteisen työvoimapoliittisen päätöksen päivärahahakemukseen. Ei siis ole yhdentekevää, millä ehdoilla työtä teemme.


Usein kysyttyä SYT-kassasta Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Työnantaja on todellakin se joka työntekijän palkkaa ja viime kädessä yrittäjän osaamisesta riippuu osaako hän palkata hänen yritykseensä sopivia työntekijöitä! Suomen yrittäjät tarjoaa puhelinneuvontaa, joka on jäsenille maksutonta. Reilu sata asiantuntijaa odottaa yrittäjän soittoa, valmiina kuuntelemaan ja neuvomaan. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset.


Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Markkinoinnin pitää olla jatkuvaa. Miten nuo yrittäjän päivärahat toimii jos tosiaan yrityksen toiminta ei ole ollut kovin kannattavaa ja yrittäjän tulotkin sieltä ovat olleet vähäisiä. Keskustelun lähtökohtana voi olla tavoite jäädä vuorotteluvapaalle tai aikomuksena on työskennellä ulkomailla. Työnantaja saa työsopimuslain mukaan irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vain asiallisesta ja painavasta syystä.


Tällaisena syynä voivat olla henkilöstä johtuvat syyt tai. Omavastuuaika on työttömyyden alussa olevat viisi päivää, joiden ajalta maksaja (Kela tai työttömyyskassa ) ei maksa päivärahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit