perjantai 29. tammikuuta 2021

Yrittäjä 2019

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja.


Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa vuosittain Työolobarometrilla suomalaisen työelämän laatua ja kehittymistä. Vuoden nuori yrittäjä -palkitut. Konttiravintola Morton. Finaaliäänestys on päättynyt ja voittajaksi kruunautui Olli Ojamo. Kiitos kaikille äänestäjille!


Jos työedellytys ei täyty, voi sairauspäivärahaa saada vasta, kun työkyvyttömyys on jatkunut yhdenjaksoisesti päivää. Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi.


Suosittelemme tarkistamaan joulukuun aikana työtulosi ja pohtimaan sen nostamista yli työttömyysturvarajan. Muutos tulee tehdä 31. Lue Perustamisopas alkavalle yrittäjälle huolellisesti läpi ennen kuin ryhdyt.


On huomattava, että rajanvetoa ei välttämättä voida tehdä eri yhteyksissä samalla tavoin. Joissakin laeissa on rajanvedosta omia säännöksiä: vaikka työn tekijä olisi esimerkiksi yrittäjän eläkelain määritelmän mukaan yrittäjä , verotuksessa hänen työstään saamaa korvausta voidaan silti pitää palkkana. Vähennyskelpoiset kulut hyödyntämällä välttyy maksamasta liikaa veroja, muistuttaa HR-tilipalvelun toimitusjohtaja ja KLT-tutkinnon suorittanut kirjanpitäjä Harri Ruokokoski.


Yrittäjä 2019

torstai 28. tammikuuta 2021

Ytunnus metsänomistaja

Tee ostokset Y -tunnuksella ja saat ne suoraan yrityksen nimiin. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Yrityksen merkitseminen Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin vie sen sijaan yleensä kolme viikkoa. Verkkopankkitunnukset kuitenkin lakkaavat toimimasta, joten kuolinpesä tarvitsee ilmoittamista varten Katso-tunnisteen. Jos kuolinpesä antaa veroilmoituksen paperisena, ilmoituksen antaja tarvitsee muilta kuolinpesän osakkailta valtakirjan veroasioiden hoitamista varten. Tämä on suositeltavaa silloin, jos metsänomistaja ostaa metsätaloudessa tarvitsemiaan tarvikkeita, joihin sisältyy arvonlisävero.


Puunmyynnin arvonlisävero Puukaupan arvonlisäveroprosentti on 24. Täytä lomakkeeseen osoitetiedot, kotipaikka (missä osoitteesi on) ja henkilötunnus. Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on Verohallinnon rekisteri. Siihen on koottu tiedot yrityksistä, jotka ovat arvonlisäverovelvollisia.


Kaikkien alv-velvollisten pitää ilmoittautua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Y-tunnus tulee sinun nimellesi. Tarjoamme monipuolisia palveluita metsänomistajille ympäri Suomen: puukauppaa, metsänhoitoa ja paljon muuta. Lomake allekirjoitetaan yhdistyksen sääntöjen mukaan eli välttämättä yhden nimenkirjoitusoikeudellisen allekirjoitus ei riitä.


keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Yksinkertainen kannattavuuslaskelma pohja

Kannattavuuslaskelman avulla voit hahmottaa, minkälaiseen liikevaihtoon sinun tulisi pyrkiä. Lataa kannattavuuslaskelma täältä (MS Excel). Huomioithan seuraavat asiat täyttessäsi laskelmaa: Makrot täytyy sallia, jotta kaavat toimivat oikein. Lähde liikkeelle tavoite-tuloksesta: rahamäärä, jonka tarvitset vähintään kuussa elämiseen. Se on työkalu, joka auttaa sinua hahmottamaan yritystoiminnan kuluja sekä paljonko sinulla on oltava myyntiä, jotta saat katettua sekä yritystoiminnan että henkilökohtaisen elämisesi kulut.


Täytä pohja kuukausitasolla, vuositaso lasketaan automaattisesti. Kannattava yritys tuottaa yhteiskuntaan lisäarvoa ja omistajalle voittoa. Kaikenlaisten laskelmien laatiminen voi tuntua turhauttavalta yritystoiminnan alkuvaiheessa. Tässä postauksessa kerron lyhyesti mitä kannattavuuslaskelma tarkoittaa ja sivun.


Jos selviää, että yritystoiminta ei olisi kannattava, ei ole järkevä laatia edes muita laskelmia ja voi alkaa miettimään uutta liikeideaa. Muita laskelmia ei kannattaa laatia ensin, koska ne laskelmat voi osoittautua hyödyttömäksi, jos kannattavuuslaskelma näyttää yrityksen olevansa pitkällä aikavälillä tappiollista. KANNATTAVUUSLASKELMAT. Yrityksen kannattavuuslaskelma on tärkeä työkalu, jolla yrittäjä voi suunnitella ja seurata yrityksen toiminnan kannattavuutta.

tiistai 26. tammikuuta 2021

Yritysrekisteri helsinki

Yritysrekisteri helsinki

Hakusanakenttään voit kirjoittaa myös muita hakusanoja kuten jokin laite, tuote tai merkki esim. Puhelinnumerolla hakeminen. Kirjoita hakukenttään puhelinnumero sisältäen suuntanumeron esim.


Yritysrekisteri helsinki

Se sisältää kaikki Verohallinnosta saatavat y-tunnukselliset yritykset, yksityiset elinkeinonharjoittajat, julkisyhteisöt ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt. Tilastokeskus ylläpitää yritysrekisteriä. Tietosuoja seloste 2. Hakutermillä yritysrekisteri löytyi tulosta.


Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta. Patentti- ja rekisterihallitus. Kaupparekisteri Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Palvelemme laadukkaasti ja turvallisesti koko pääkaupunkiseudulla - Helsinki , Espoo, Vantaa, Kauniainen. Sivun meta description.


Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. ProKaivos on suomalainen kaivosalan uutispalvelu ja yritysrekisteri. Insinööritoimisto Savolainen Oy on yli vuotta vanha, vakaasti kasvava rakennusalan asiantuntijayritys, joka tarjoaa rakennusalan suunnittelu- ja konsulttipalveluita. PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) tallennettuja tietoja voi maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa PRH:n avoimen datan verkkopalvelussa.


maanantai 25. tammikuuta 2021

Yleisötilaisuus määritelmä

Kokoontumislaissa yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia, joita ei ole pidettävä yleisinä kokouksina. Yleisötilaisuus on yleisölle avoin huvitilaisuus, kilpailu, näytös tai muu vastaavanlainen tilaisuus, joka ei vastaa yleisen kokouksen määritelmää. Yleisötilaisuutta koskevia säännöksiä sovelletaan myös sellaisiin tilaisuuksiin, joihin voivat osallistua vain kutsuvieraat tai tietyn yhteisön jäsenet, jollei tilaisuutta tiettyjen tekijöiden perusteella voida pitää yksityisenä. Yleinen kokous ja yleisötilaisuus on järjestettävä rauhanomaisesti sekä osanottajien tai sivullisten turvallisuutta vaarantamatta ja heidän oikeuksiaan loukkaamatta. Tällaista tilaisuutta järjestettäessä on huolehdittava siitä, ettei kokoontumisesta aiheudu huomattavaa haittaa ympäristölle.


Näitä ovat esimerkiksi rakennushanke ja yleisötilaisuus , jos melun tai tärinän on syytä olettaa olevan erityisen häiritsevää. Lisätietoa: Melua tai tärinää aiheuttava tilapäinen toiminta (ymparisto.fi) Ilmoitus yleisötilaisuudesta Yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä kirjallinen ilmoitus järjestämispaikan poliisille. Valokuvaaja ei päätä siitä, onko joku tilaisuus yksityinen vai avoin yleisötilaisuus , vaan tuo määritelmä tulee itsestään siitä, ketkä pääsevät oikeutetusti mukaan tilaisuuteen.


perjantai 22. tammikuuta 2021

Yksinäisyys eron jälkeen

Yksinäisyys eron jälkeen

Hae edullisin laina helposti Sortterilta. Edullisin laina hintatakuulla täältä. Kun kotona ei olekaan enää kumppania odottamassa, arki muuttuu paljon.


Yksinäisyys eron jälkeen

Eron jälkeen kotona voi olla tyrmäävän hiljaista. Ei ole ihme, että moni kokee eron jälkeen itsensä yksinäiseksi. Henkinen yksinäisyys on voinut alkaa jo suhteessa ja kestää jo pitkään, mutta erotessa ja erilleen muuttaessa yksinäisyys konkretisoituu.


Moni kokee eron jälkeen yksinäisyyttä. Eniten yksinäisyyttä aiheuttaa aiheuttaa se, ettei vastuuta voi jakaa kenenkään kanssa. Eroihin erikoistunut amerikkalainen terapeutti Susan Pease Gadoua on myös usein huomannut, että ystävät voivat hylätä eronneen. Minä löysin elämäni parhaan ihmisen vuotta eron jälkeen.


Hyvän, luotettavan miehen, jonka kanssa olimme samalla aaltopituudella heti. Silti seurustelimme omista asunnoista käsin sen saman vuotta, ennenkuin muutimme hynttyyt saman katon alle. Joku viisas on tutkinut, että uuteen elämäntilanteeseen sopeutuminen (oli kyseessä sitten muutto, ero, tai jokin muu perustavanlaatuinen elämänmuutos joka vaikuttaa ihmisen arkeen ja rutiineihin) eli siis ns. Kaikkihan sanoo että eron jälkeen pitää opetella tulemaan yksin toimeen mutta näin yksin en ole koskaan ollut, aina kun lapset ovat poissa elo on yksinoloa aamusta iltaan.


Hanki uusi harrastus, nauti sinkkuelämää, juhli nyt kun pystyt.

torstai 21. tammikuuta 2021

Yhdistyksen toimintakertomus

Yhdistyksen toimintakertomus

Yhdistyksen kokouksella ei siis ole oikeutta muuttaa siitä mitään. Jos joku kokouksen osanottaja havaitsee siinä ilmiselvän virheen tai puutteen, hänen tulee tietysti ottaa asia esille. Tällöin hallitus (yleensä puheenjohtajansa suulla) ilmoittaa, että virhe.


Yhdistyksen toimintakertomus

Siinä kannattaa käyttää samantyyppistä jäsentelyä kuin toimintasuunnitelmassa. Kirjallinen toimintakertomus on tärkeä asiakirja. Asiakkaani on pieni yhdistys, sääntöjen mukaan tulee laatia toimintakertomus , mutta yhdistyslaki ja kirjanpitolaki ei sitä vaadi. Tuleeko tilintarkastajan lausua muu informaatio kohdassa kyseisestä toimintakertomuksesta? Tuleeko kertoa, että nyt on sellainen toimintakertomus , joka on laadittu yhd.


Pienen yhdistyksen ei tarvitse lähettää tilinpäätöstään Patentti- ja rekisterihallintoon. Toimintasuunnitelman sisältö. Pohja yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi. Kohdat on jaettu kätevästi osiin tavoite, vastuuhlö, aikataulu ja mittarit.


PDF sisältää ohjeita. Kirjanpitolaissa tarkoitettu toimintakertomus on liitettävä tilinpäätökseen mikäli päättyneellä ja sitä edeltäneellä tilikaudella ylittyy vähintään kaksi seuraavasta rajoista (kirjanpitolain tarkoittaman pienen kirjanpitovelvollisen rajat): yhdistyksen kokonaistuotot 7. Mikäli toimintakertomus laaditaan, pieni kirjanpitovelvollinen saa jättää seuraavat kohdat laatimatta.

keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Welfare suomeksi

Nothing was too small to receive attention, if a supervising eye could suggest improvements likely to conduce to the common welfare. Gordon Burnage, for instance, personally visited dust-bins and back premises, accompanied by a sort of village bailiff, going his round like a commanding officer doing billets. Katso sanan welfare käännös englanti-suomi.


Welfare suomeksi

Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Esimerkkejä welfare-ilmaisun käytöstä suomeksi. Nämä lauseet ovat otettu käyttäen lisälähteitä ja voivat olla epätarkkoja.


Käännös sanalle welfare englannista suomeksi. Suomienglantisanakirja. Määritelmät: (lb, en, US) A social program designed to wean those receiving government benefits back into employment. Fishermen out of work in Ireland are denied social welfare payments and this creates great hardship. Meidän on taattava sosiaaliturva ja työntekijöiden oikeudet ja vahvistettava niitä jatkuvasti, ja luotava asianmukaiset työolot.


Welfare suomeksi

Child welfare notification and investigation of the need for child welfare measures. A child welfare case is initiated upon application or notification submitted to the social welfare authorities of a municipality. A child’s possible need for urgent child welfare measures must be assessed immediately.


RedFox sanakirja - nopeasti puuttuva käännös.

tiistai 19. tammikuuta 2021

Yrittäjän vakuutukset hinta

Se tarjoaa taloudellista turvaa mm. Yksilöllistä varainhoitoa. Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä.


Yrittäjän vakuutukset hinta

Työtapaturmavakuutuksen hinta perustuu palkkasummaan ja ammattiluokkaan. Yrittäjän vakuutukset Visa mer. Alla on esimerkkejä hinnoittelusta. Aloittavan yrityksen ja yrittäjän vakuutukset voivat muodostua ensiarvoisen tärkeiksi, jos asiat eivät sujukaan yhtä kauniisti kuin wanhan ajan suomifilmeissä.


Tässä oppaassa käsittelemme kaikki yleisimmät yritysvakuutukset sekä yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset – sekä pakolliset että vapaaehtoiset. Osa yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi. Yrityksen perustamisvaiheessa uudella yrittäjällä riittää tehtävälistallaan kosolti yliviivattavaa. Kenties yksi vähiten hohdokkaimmista – mutta silti tärkeimmistä asioista – on tarvittavien vakuutusten hankkiminen yritykselle ja yrittäjälle itselleen.


Merkittävä osa tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Suosittelemme, että vakuutat itsesi yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella, joka korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Valitse tarvitsemasi turva, laske hinta ja osta vakuutus verkossa.


Starttipakettiin kuuluu Täysajan tapaturmavakuutus sekä yrityksen omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Koulutuksessa käydään kattavasti läpi tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä peruskysymyksiä. Seuraava koulutuspäivä: 12. Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä ilmoitettavat tiedot. Yleensä tilinpäätös on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluessa tilikauden loppumisesta. Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Jos viimeinen jättöpäivä olisi lauantai tai pyhäpäivä, veroilmoituksen saisi jättää seuraavana arkipäivänä.


Yhdistykselle tekee vapaaehtoistyötä iso osa jäsenistä. Tarkastuskertomuksessa on mainittava, mitä tilinpäätöstä se koskee. Jos yhdistyksessä on useita toiminnantarkastajia, he voivat antaa yhteisen kertomuksen. Kertomuksessa on oltava lausunto siitä, sisältääkö tilinpäätös olennaisilta osin yhdistyksen tuotot, kulut, varat, oman pääoman, velat ja yhdistyksen antamat vakuudet.


Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Hallituksen jäsen, yhdistyksen toimihenkilö ja toiminnantarkastaja on vel­vollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on toimessaan tahallisesti tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhdistyk­selle.

maanantai 18. tammikuuta 2021

Yel työtulo

Jos työpanoksesi arvo muuttuu, voit tarvittaessa muuttaa sitä kesken vuoden - et kuitenkaan takautuvasti. Arvioinnin pohjana pidetään sitä palkkaa, joka olisi maksettava, jos yrittäjän työtä tekemään palkattaisiin joku toinen vastaavan ammattitaidon omaava henkilö. Eläkeyhtiö vahvistaa sen. Vuositulo lasketaan niiltä kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta.


Samalla pystyt vertailemaan eri maksuvaihtoehtojen vaikutusta vakuutusmaksun määrään.

Se ei siis ole sama kuin yrittäjän nostama palkka, verotettava tulo tai yrityksen tuottama voitto. Lisäksi vakuuttamisessa se jippo, että se on lakisääteinen kunhan ehdot täyttyvät. Työtulon tulee vastata yrittäjän työpanosta. Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. YEL -työtulon määrä.


Olisi kuitenkin tärkeää, että työtulon taso nostettaisiin mahdollisimman pian oikealle tasolle, jotta sosiaaliturva ei jäisi liian pieneksi, jos joku yllämainituista riskeistä toteutuu. Oikea työtulo on loppupeleissä melko helppo määrittää.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vakuutusmaksuprosentin vuosittain.

perjantai 15. tammikuuta 2021

Yhdistyksen ensimmäinen tilikausi

Tilaatteko kimpassa? Kysy meiltä ryhmätarjous. Toimintaa aloitettaessa tilikausi voi olla lyhyempi tai pidempi (korkeintaan kuukautta) ajanjakso.


Poikkeavaa tilikautta ei tarvitse kuitenkaan merkitä yhdistyksen sääntöihin. Ensimmäinen tilikausi alkaa perustamiskirjan allekirjoittamisesta. Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman,. Säätiön ensimmäinen tilikausi alkaa rekisteröimispäivästä, jollei perustettava säätiö ole tosiasiallisesti aloittanut toimintaa jo aiemmin.


Ensimmäiselle tilikaudelle ei tarvitse laatia avaavaa tasetta. Kun ilmoitat tilikauden päättymispäivän, ota huomioon, että ensimmäinen tilikausi saa olla enintään kuukautta. Merkitse lomakkeen tähän kohtaan se päivä, jona ensimmäinen tilikausi päättyy. Perustamispäivän ja ensimmäisen tilikauden päättymispäivän välinen aika on yhdistyksen ensimmäinen tilikausi. Jos esimerkiksi perustat yrityksen elokuussa, ensimmäinen tilikausi voi ulottua elokuusta aina seuraavan vuoden loppuun asti – tällöin ensimmäisen tilikauden pituus olisi kuukautta, jonka jälkeen tilikaudet alkaisivat rullata normaalisti kuukauden jaksoissa.


Esimerkki 1: Yritys A, jonka tilikausi on kalenterivuosi, aloitti 1. Yrityksen ensimmäinen tilikausi on 1. Dark Mayn ensimmäinen tilikausi oli kuukauden mittainen Vuorossa yksi haastavimmista aiheista toiminimen pyörittämisessä: kirjanpito.

torstai 14. tammikuuta 2021

Yrittäjän palkan sivukulut 2018

Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. TyEL-maksu yrityksissä, joiden palkkasumma v. TyEL-vakuuttamisvelvollisuus alkaa 17-vuotispäivää seuraavan kuukauden alusta ja päättyy sen kalenterikuukauden lopussa, kun työntekijä täyttää vuotta. Työntekijän maksut v. Mikäli mahdollista, jokaisen maksun kohdalla on myös annettu esimerkkilaskelma työnantajan palkastasi maksamista sivukuluista, jos kuukausipalkkasi ennen vähennyksiä olisi.

Olen selaillut Procountorin ohjeita sekä hakenut netistä tietoa mutta en ole vieläkään saanut varmuutta yrittäjän palkan sivukuluista ja siitä kuka ne maksaa (minä vai yritys). Suomen yrittäjistäkin tuli jo erottua eli en voi kysyä sieltäkään, joten kysyn täältä. Nyrkkisääntönä kokonaiskustannuksia laskiessa voi bruttopalkan päälle lisätä työnantajan sivukuluina n. Aloita antamalla työntekijän palkka sekä ikä.


Fakta: Paljonko palkan sivukulut käytännössä ovat? Harkitsetko työntekijän palkkaamista? Tarkista Ilmarisen palkkalaskurista oman tilanteesi mukaiset työntekijän palkkaamisen kokonaiskustannukset.


YEL (vakuutuksessa määritellystä yrittäjän työtulosta),v.

tiistai 12. tammikuuta 2021

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on tasapainossa, kun tuloja ja menoja on yhtä paljon. Negatiivinenkaan tulos ei ole automaattisesti vaarallinen, eikä sitä esimerkiksi pidä yrittää salata, mutta se pitää ottaa huomioon seuraavan vuoden talousarviossa ja. Talous Yhdistyslain §:n mukaan hallituksen on hoidettava lain, sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti yhdistyksen asioita. Lain tulkinnan mukaan huolehtiminen yhdistyksen taloudesta ja omaisuuden hoidosta kuuluu hallitukselle.


Opas yhdistyksille Lue lisää. He tarkastavat, että menotositteet liittyvät yhdistyksen toimintaan. Jos yhdistyksellä on erilaisia jaostoja, kuten naistenkerho tai seniorikerho, jokainen jaosto vastaa omasta toiminnastaan ja taloudestaan. Jaosto saa rahoituksen toimintaansa yhdistyksen hallitukselta. Osion sisältösivut löydät sivun vasemmasta palstasta.


Aatteellisuus kirjataan yhdistyksen tarkoitusta koskevaan sääntöpykälään. Yhdistystoimijan perusviranomainen on Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). PRH:n kanssa asioidaan kun: yhdistystä perustetaan sääntöjä päivitetään nimenkirjoittatietoja päivitetään yhdistys purkautuu Sivun.


Terveys ja Talous ry:n yhdistykset eri puolella Suomea Lähde mukaan alueesi Terveys ja Talous ry:n yhdistyksesi toimintaan! Yhdistykset järjestävät jäsenistölleen koulutus- ja virkistystoimintaa, opintomatkoja ja aktiviteetteja.

Vuosiilmoitus palkoista 2018

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Palkoista ja muista ansiotuloista ei enää anneta vuosi-ilmoitusta. Palkat ja muut ansiotulot ilmoitetaan tulorekisteriin. Anna ilmoitus vain niistä tulonsaajista, joiden alkuperäiset tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä.


Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita. Vuosi-ilmoitus pitää antaa pääsääntöisesti viimeistää. Verottajan vuosi-ilmoitus. Ilmoita työntekijöiden ansiot tulorekisteriin heti palkanmaksun jälkeen. Sähköisesti tiedot voi ilmoittaa maanantaihin 3. Ansiot tarvitaan vakuutusmaksun ja eläkkeiden laskemista varten.


Tutustu myös, mitkä suoritukset ovat eläkkeen perusteena olevaa työansiota. Näin ilmoitat palkat tulorekisteriin Hanki Suomi. Varmista, että nimenkirjoitusoikeudet ovat ajan tasalla kaupparekisterissä. Lue lisää valtuuttamisesta.


Työntekijälle maksetut palkat kerryttävät eläketurvaa. TyEL-maksut on maksettava aina, kun vakuuttamisen ehdot täyttyvät. Työnantajan erillisilmoitus.


Anna tarvittaessa työnantajan erillisilmoitus tiedoista, jotka eivät koske yksittäistä tulonsaajaa. Lähetä summattu vuosi-ilmoitus Lomake. Kalenterivuoden aikana maksetuista palkoista ja muista suorituksista on annettava verottajan vuosi-ilmoitus sähköisesti 3. Tähän on kuitenkin olemassa poikkeuksia.


perjantai 8. tammikuuta 2021

Yhdistyksen talousarvio malli

Muuten vuoden lopussa on mahdotonta tarkistaa, toteutuiko arvio. Ne hyväksytään yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Talousarviosta käytetään myös nimitystä budjetti.


Toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat vuositasolla yhdistyksen toiminnan keskeisimmät ohjausvälineet. Hyvän toimintasuunnitelman voi kirjoittaa monella tavalla. Tärkeää on, että se kuvaa selkeästi yhdistyksen toiminnan rakenteita ja sisältöjä. Näin tuloslaskelmasta on helppo nähdä, onko talousarvio toteutunut.


Yhdistyksen laskentajärjestelmän ja ryhmittelyn pitää vastata yhdistyksen toimintamuotoja ja tiedon tulee olla selkeässä muodossa. Kuka vastaa yhdistyksen taloushallinnosta ja kirjanpidosta? Yhdistysten hallitus on tärkein toimija taloushallinnossa.


Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Lain tulkinnan mukaan huolehtiminen yhdistyksen taloudesta ja omaisuuden hoidosta kuuluu hallitukselle. Tämä antaa lukijalle heti kokonaiskuvan oleellisimmista asioista, johon yhdistyksen toiminta lähitulevaisuudessa pyrkii. Yleisesti toimintasuunnitelmassa kannattaa korostaa etenkin mahdollisia uusia toimintatapoja tai muita muutoksia yhdistyksen aiempaan toimintaan nähden, jotta uudistukset saavat tarvittavaa näkyvyyttä.


Vuokran indeksikorotus 2019

Vuokran korottaminen ja indeksikorotus. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokra määräytyy sen mukaan,. Tietoa kuinka laskea asunnon vuokran indeksikorotus. Jos haluaa varmistaa, että vuokra ei indeksiehdon myötä laske, kannattaa vuokrasopimuksessa sopia vuokrankorotuksesta eikä vuokrantarkistuksesta. Olemme nyt YPL Palvelu Oy.


Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy. Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena. Kuluttajahintaindeksi on laskurissa vuoden keskiarvo.


Työeläkeindeksin vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö. Sopimukseen kannattaa aina ottaa selkeä korotusehto, jotta vältytään erimielisyyksiltä vuokrankorotuksia koskien. Ilmoitus vuokrankorotuksesta tulee antaa vähintään kk ennen korotetun vuokran voimaantuloa. Ilmoituksesta on käytävä ilmi korotuksen peruste ja uusi vuokra.


Erikseen laskutettavien käyttökorvausten (kuten vesimaksu) korotuksesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa vuokralaiselle, jos korotus perustuu kulutuksen kasvuun tai huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärään. Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen? Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia.


keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Yhdistyksen kokous sähköpostilla

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Mitä sähköinen kokous vaatii? Sähköistä kokousta varten yhdistyksen hallituksella on oltava käytössään salasanoilla suojattu verkossa oleva alue, jossa voi keskustella siten, että jokaisen keskustelijan voi tunnistaa.


Miten kokous järjestetään? Kokous voidaan järjestää online-kokouksena, jossa kaikki ovat samanaikaisesti paikalla.

Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä. Jos yhdistyksen varsinaisena tarkoituksena on valtiollisiin asioihin vaikuttaminen (tarkoittaa lähinnä poliittisia puolueita), osallistumisoikeus voi olla vain kokouksen aikana. Kokouskutsu on asiakirja, jolla kokous kutsutaan koolle.


Käytännössä etäosallistuminen voidaan toteuttaa ennen kokousta esimerkitse kirjeitse, tekstiviestillä, sähköpostilla tai internetin kautta. Nuoriso- ja perhejäsenellä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.


Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kutsua vain Suomen Reserviupseeriliiton jäsenyhdistyk­sen puheenjohtajana aikaisemmin toiminut henkilö.

Suositut tekstit