keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Ytunnus rekisteri

Tee ostokset Y -tunnuksella ja saat ne suoraan yrityksen nimiin. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Erillistä kaupparekisteri- tai säätiörekisterinumeroa ei ole. Arvonlisäverovelvollisten rekisteri on Verohallinnon rekisteri.

Siihen on koottu tiedot yrityksistä, jotka ovat arvonlisäverovelvollisia. Kaikkien alv-velvollisten pitää ilmoittautua arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Y-tunnuksen voi katsoa maksuttomasta YTJ-yrityshausta.


Klikkaamalla myyntipaikan nimeä pääset tarkastelemaan tarkempia tietoja yksittäisestä myyntiluvasta tai tukkumyynti-ilmoituksesta. Yhdistyksen y-tunnus. Myös vanhoille yhdistyksille annetaan y-tunnus , jos sellaista ei aiemmin yhdistyksellä ollut. Aiemmin y-tunnus piti erikseen hakea.


Y-tunnusta ei tarvita pankkitilin avaamista varten. Suomen Yritysrekisteri on suomalaisten yritysten, yritysnimitysten ja taloustietojen tietopankki josta tietojen hakeminen on helppoa.

Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Mikäli annetulla hakukriteerillä löytyy osumia, rekisteri listaa hakutulokset.

maanantai 29. maaliskuuta 2021

Yrityslainan vakuudet

Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. Alla yleisimmät yrityslainan vakuudet ja niiden suuntaa-antavat vakuusarvot. Pörssi- ja rahasto-omaisuus.


Vakuudet jaetaan henkilövakuuksiin ja esinevakuuksiin. Henkilövakuudella tarkoitetaan takausta, jolloin velallisen lisäksi yksi tai useampi henkilö takaa velan eli sitoutuu maksamaan sen, ellei velallinen itse maksa velkaansa. Vakuudeton yritysluotto soveltuu hyvin useaan eri käyttökohteeseen. Yrityslainan käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on käyttää vakuudeton yrityslaina vakuudellisen yrityslainan takaussummana.


Kauttamme voit siis hakea vakuudet suurempaan, pankista haettavaan yrityslainaan. Lisäksi asiakkaamme ovat käyttäneet yrityslainaa. Perinteisestä pankista lainan saa aina edullisemmalla korolla, mutta sitä varten yritys tarvitsee riittävät vakuudet , joita varsinkaan uudella yrityksellä ei välttämättä ole tarjota. Kun haet toiminimellesi tai osakeyhtiöllesi yrityslainaa perinteisestä pankista, lainalle vaaditaan käytännössä aina vakuus.


Joissain harvoissa tilanteissa näin ei ole, mikäli yrityksesi hyvä kannattavuus tai riittävä pieni lainasumma antavat pankille edellytykset vakuudettoman lainan myöntämiseen. Saatavilla olevien taloustietojen pohjalta laskemme yritykselle lainankantokyvyn, teemme arvion yrityksen maksukyvystä lainakauden aikana ja arvioimme lainan kokonaisriskin sijoituskohteena.

perjantai 26. maaliskuuta 2021

Zervant kokemuksia

Viimeinkin joku (TE) olette luoneet HELPON ja selkeän laskutusohjelman, jota osaa pienen yhdistyksen tumpelo sihteeri käyttää! Tätä olen odottanut vuotta! Haluaisitko, että tyytyväisten asiakkaidesi ääni ja kokemukset kuuluisivat myös täällä. Yrityksen toimitusjohtaja on Mattias Hansson. Tässä artikkelissa tutustumme näiden kolmen yrityksen palveluihin ja selvitämme, kenelle sopii kevytyrittäjyys ja kenen tarpeita palvelevat pienyrittäjän laskutuspalvelut.


Zervant kokemuksia

Zervant sopeutuu yrityksesi tarpeisiin. Blogissa käsitellään yrittämistä, onnistumista, yrittäjyyttä, markkinointia, menestymistä ja kaikkea mitä menestyvän yrittäjän elämään nyt yleensä liittyy :) Menestys tarkoittaa tässä yhteydessä: 1) saan tehdä sitä mistä nautin ja mitä tahdon tehdä 2) pääsen olemaan mukana kiinnostavissa hankkeissa ja yrityksissä 3) perhe ja lapset voivat hyvin 4) opin uutta ja. Ohjelmaa ei tarvitse siis ladata koneelle vaan se toimii täysin online pohjaisesti ja ainoa mitä tarvitset on nettiselain. Samanalaisia kokemuksia tuosta helpostilaskusta.


Laskutusohjelma toimii netissä Macilla, Windowsilla ja Linuxilla. Omilta laskuiltani katosivat ALV-tunnus ja vastaanottajan maa. Olen toki reklamoinut tästä, mutta laihoin tuloksin. Ei ole ilmainen mutta on myös tosiaan vastaavasti parempi kuin kokeilemani ilmaiset.

torstai 25. maaliskuuta 2021

Yritysmuotojen verotus

Yritysmuotojen verotus

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Osinkojen verotus riippuu siitä, onko osinko saatu arvopaperipörssissä noteeratuista vai pörssin ulkopuolisista ns. Muita veron määrään vaikuttavia tekijöitä ovat osakkeiden matemaattinen arvo ja osinkotulon suuruus. Esimerkiksi osakeyhtiö ja osuuskunta ovat itsenäisiä verovelvollisia, joiden saama tulo verotetaan osakeyhtiön ja osuuskunnan tulona.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Toiminimiyrittäjänä tienaamasi raha verotetaan yhdessä kaikkien muiden tulojesi kanssa. Uusien toiminimien tekemä tulo on lähes aina pelkkää ansiotuloa. Oletko perustamassa osakeyhtiötä ja mietit, miten yritystäsi ja sieltä nostamiasi varoja verotetaan?


Tästä artikkelista löydät rautalankamallin osakeyhtiön verotuksesta sekä vastauksia aloittavien yrittäjien yleisimpiin aihetta koskeviin kysymyksiin. Yrityksen verotus ja vakuutukset. Tilikauden jaettava yritystulo = tilikauden tulot - tilikauden kulut - aikaisempien vuosien tappiot.


Ensimmäisenä tilikautena jaettava yritystulo on siis suoraan tilikauden tulot - tilikauden kulut. Valinta on syytä tehdä liiketoiminnan ja yrityksen elinkaaren perusteella. Kaikki elinkeinonharjoittajat ovat kuitenkin velvollisia tekemään kaupparekisteri-ilmoituksen.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Yrityksen veroilmoitus 2018

Verohallinto käyttää tietoja tuloverotusta varten. Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti. Tärkeitä yritys- ja yhteisöasiakkaiden päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin vuosi-ilmoitukset annetaan jne.


Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Palautusaikaan voi saada pidennystä poikkeustapauksessa (esim. sairauden vuoksi). Lisäaikaa on haettava kirjallisesti. Hakemuksessa on mainittava perustelut sille, miksi veroilmoituksen antamiseen tarvitaan lisäaikaa.


Esitäytetty veroilmoitus ei ole enää täytettävä lomake vaan luettelo verotustiedoista, jotka verohallinnolla on ollut tiedossa. Esitäytetyllä ilmoituksella olevat verotiedot on tarkistettava. Jos tiedot ovat oikein eikä ole mitään muita veronalaisia tuloja, vähennyksiä, varoja, velkoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Työntekijät puolestaan näkevät omat palkkatietonsa työnantajan antamista palkkalaskelmista. Jos tiedot eivät ole oikein tai jotain puuttuu, täydennä ja korjaa veroilmoitus OmaVero-verkkopalvelussa.


Voit käyttää verkkopalvelua, jos sinulla on suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita.

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Yrityksen verkostokartta

Vertaistuen lisäksi verkostoilla on merkitys yrityksen menestymisen kannalta. Yhden selkeän verkoston muodostavat ne yrittäjät ja toimijat, joiden kanssa työskentelet. Erilaiset verkostot voivat auttaa myös liiketoimintasi kehittämisessä ja laajentamisessa.


Mistä verkostoja löytää? Verkostoja on kaikkialla. Koskaan et voi tietää, missä tapaat ihmisen, joka tietää yrityksen , jossa tarvitaan juuri sinun osaamistasi! Mitä alla oleva video kertoo verkostoitumisesta? Olisiko aika soittaa tai laittaa viestiä, kysyä kuulumisia ja kertoa omistasi.


Miten verkostostrategian (ja verkostosuhteiden) toteutumista seurataan, minkälaisia mittareita sen arvioinnissa käytetään? Minkälaisen kokonaisuuden yrityksen kumppanuudet ja verkostot muodostavat (kumppanuus- ja verkostokartta )? Työelämätaidoissa verkostoituminen on vakiintunut itsestään selväksi, hyödyllisenä pidetyksi taidoksi. Ennen kuin laitat yrityksen pyörät pyörimään, on syytä istua alas ja laatia yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Se on hyvä tapa varmistaa, että kaikki oleellinen on otettu huomioon ja keksiä lisää menestystekijöitä. Lisäksi tarvitset sitä rahoituksenhakuun.


Kirjoita keskiympyrään kuka sinä olet ja mikä on ammattisi 2. Kerää keskiympyrää koskettaviin laatikoihin verkostoosi kuuluvat ihmiset, jotka voisivat auttaa työllistymisessäsi 3.

maanantai 22. maaliskuuta 2021

Yritysrekisteri toimialat

Tilastokeskus ylläpitää yritysrekisteriä. Se sisältää kaikki Verohallinnosta saatavat y-tunnukselliset yritykset, yksityiset elinkeinonharjoittajat, julkisyhteisöt ja voittoa tavoittelemattomat yhteisöt. Löydät palveluhakemistosta Sodankylässä toimivia yrityksiä.


Osta paikalliselta - työllistä paikkakuntalaisia. Varmista myös oman yrityksesi näkyvyys ilmoittamalla yrityksesi tiedot hakemistoon. Hakutermillä yritysrekisteri löytyi tulosta. Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta. Tervetuloa Hämeenlinnan yritys- ja palveluhakemistoon Palvelua ylläpitää Linnan Kehitys Oy.


Hakemistosta voit hakea seudulla toimivia yrityksiä ja yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja. PRH - Patentti- ja rekisterihallitus. Kaupparekisteri Osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden, avoimien yhtiöiden ja osuuskuntien on aina ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Rekisterin avulla saat yhteystiedot alueesi potentiaalisista asiakkaista.


Kyseenalaisten toimijoiden aiheuttama negatiivinen toiminta on pilannut yritysrekistereiden mainetta. Tästä syystä on oltava tarkkana, mistä tietoa hankitaan. Laadukas yritysrekisteri on tärkeä osa.


ProKaivos on suomalainen kaivosalan uutispalvelu ja yritysrekisteri.

perjantai 19. maaliskuuta 2021

Ytunnuksen siirtäminen

Tee osakeyhtiön tai yksityisen elinkeinonharjoittajan (toiminimi) perustamisilmoitus netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. PRH:n ylläpitämä yhdistysrekisteri uudistui 18. Uudistuksen yhteydessä yhdistysrekisterin tietojärjestelmät uudistettiin kokonaisuudessaan ja lisäksi yhdistysrekisterin ilmoittamis- ja tietopalvelut uudistuivat. Lisäksi on ilmoitettava yrityksen kotipaikka sekä toimiala.


Y-tunnuksen siirtyminen. Rekisteröinnin päätteeksi suoritetaan maksu suoraan verkkopankissa tai luottokortilla. Omia tietoja voi käydä tarkistamassa kirjautumalla uudelleen palveluun milloin tahansa. Omistusosuuden siirtäminen voidaan toteuttaa esimerkiksi myymällä tai lahjoittamalla. Poikkeuksen siirtokelpoisuuteen voi kuitenkin tehdä esimerkiksi yhtiöjärjestyksessä oleva lunastus- tai suostumuslauseke tai osakkaiden yhteinen osakassopimus.


Osakeyhtiön omistajilla – eli osakkailla – on yhtiön toiminnasta rajoitettu vastuu. Suomalaisten yritysten perustiedot. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat perustamisesta Verohallintoon ja Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin perustamisilmoituslomakkeella.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

torstai 18. maaliskuuta 2021

Ytj osoitteenmuutos

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Tilaa sähköä kerrostaloasuntoon edullisella kuukausihinnalla. Tee sähkösopimus helposti tästä! Opiskelijan vakiohintainen sopimus.


Ensimmäinen kuukausi 0€. Tee edullinen sähkösopimus muuttajalle. Helppo ja nopea sopimuksen tekeminen. Muuttoetuna 1tuntia ilmaista sähköä.


Voit myös voittaa 2€ arvoiset kotisiivoukset. YTJ -palvelussa voit valtuuttaa asiamiehen tekemään ilmoituksia yrityksen puolesta. Asiamies voi tehdä ilmoituksen myös ilman valtuutusta, mutta silloin vastuuhenkilön pitää allekirjoittaa ilmoitus erikseen. Lue lisää valtuuttamisesta. Sivun meta description.


Osakeyhtiön muutosilmoitus Jos osakeyhtiön toiminnassa tapahtuu muutoksia, tee välittömästi muutosilmoitus, jotta yrityksesi tiedot ovat ajantasalla PRH:n kaupparekisterissä ja Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä ja työnantajarekisterissä. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Muista siksi seuraavat asiat: Ilmoita osoite Postiin, kun aloitat yritystoiminnan, perustat uuden toimipisteen tai yrityksesi vaihtaa nimeä. Ilmoita Postille, jos kotiosoitteesi on myös yrityksen postiosoite.


keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Ytj fki

Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Suomalaisten yritysten perustiedot.


Y-tunnus, Y-lomakkeet, kaupparekisteri, säätiörekisteri, arvonlisäverovelvollisten rekisteri, ennakkoperintärekisteri. Lakot ja ansiopäiväraha. Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta.


Yrityshaku on valtakunnallinen tietopankki suomalaisista yrityksistä ja palveluista. Yrityshaku-palvelun tietokannasta löytyvät jokaisen suomalaisen yrityksen tiedot. Uutisia, päivän puheenaiheita ja muut Ylen parhaat verkkosisällöt. Aktia Mobiilipankissa voit esimerkiksi maksaa laskuja, tarkastella tilitietojasi ja tehdä rahastomerkintöjä kätevästi kännykälläsi.


Taksiyhtiö Kajonin talousvaikeudet pahenevat entisestään – Nyt kolme tytäryhtiötä hakeutui yrityssaneeraukseen Kajon Taksiliikenne Oy on yksi yrityssaneeraukseen hakeutuneista yrityksistä. JUURI NYTHurja Ciara-myrsky riepottelee Eurooppaa – useita urheilutapahtumia peruttu: ”Emme voi taata fanien turvallisuutta” JUURI NYTAntti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – Kiertelee nyt, mitä tarkoitti Antti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – kiertelee nyt, mitä tarkoitti.

Yrityksen osto omarahoitusosuus

Tähän artikkeliin olemme koonneet yleisimmät rahoitusvaihtoehdot, joiden kautta aloittava tai kasvava yritys voi saada lainaa, avustusta tai muunlaista rahoitusta. Rahoituksen järjestymisen edellytyksenä on, että hanke on suunniteltu hyvin, ja että olet varautunut sen sisältämiin riskeihin. Omistajien sitoutuminen ja riittävä omarahoitusosuus ovat välttämättömiä hankkeen toteuttamiseksi. Mikäli vakuuksista on pulaa tai niitä säästetään myöhempiä investointeja varten, kannattaa hyödyntää leasing- ja osamaksurahoitusta. Asiakkaan oman säästämisen osuus eli asuntolainan käsiraha on vastaisuudessa entistä tärkeämpi.


Asunnon ostajalla on oltava vähintään prosenttia (tai ensiasunnossa prosenttia) omia säästöjä tai vastaava määrä muita vakuuksia.

ASP-lainaa varten omarahoitusosuus pitää jatkossakin olla vähintään prosenttia. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Osuuspankki Suur-Savon yrityspalvelujen luottojohtaja Veli-Matti Hölttä sanoo, että yritysrahoituksessa lainapäätös on kokonaisharkintaa.


Alkutakaus ei sovellu yrityskauppojen, yrityksen omien osakkeiden hankkimisen, toimitila- tai ajoneuvohankintojen eikä viennin rahoittamiseen.

tiistai 16. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyyskassa kannattaako

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. UNICEF on maailman suurin lastenjärjestö. Teemme työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kaikkialla maailmassa.


Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Työttömyyskassa ei siis lain mukaan pääsääntöisesti voi maksaa ansiopäivärahaa lakon ajalta.


Ammattiliittoon kuuluvat samalla yleensä myös tyttömyyskassaan. Kassaan voi liittyä myös ilman ammattiliiton jäsenyyttä. Kannattaako työttömyyskassan jäsenyys? Sitä luulisi, että jos osaa toimia yrittäjänä, osaa katsoa myöskin yrittäjien työttömyyskassojen nettisivuilta, kannattaako jäsenyys omalla kohdalla.


Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan euromäärän voi aika pitkäti itse päättää, enimmäismäärä määräytyy YEL-vakuutuksen mukaan. Yrittäjän ansiopäiväraha. Myös ammatinharjoittajat ja yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Voit päivittää kassajäsenyytesi täysjäseneksi jäsenhakemuslomakkeella. Jäseneksi liittymisen tarkemmista ehdoista ja jäsenen velvollisuuksista voit lukea tarkemmin täältä.


YTK-Yhdistyksen jäsenedut ja palvelut täysjäsenille osoitteessa ytk.

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Yritysmuodot lyhyesti

Yritysmuodot lyhyesti. Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi eri yritysmuodot alkaen kevyimmästä ja helpoimmin perustettavasta. Kevytyrittäjä, eli laskutuspalvelun kautta toimiva yrittäjä.


Tässä oppaassa esittelemme sinulle yleisimmät yritysmuodot sekä niiden erot. Samalla opit muun muassa sen, missä tilanteissa toiminimi on osakeyhtiötä parempi vaihtoehto uudelle yrittäjälle ja minkä takia sinun ei välttämättä kannata perustaa avointa yhtiötä aivan kenen tahansa huithapelin kanssa. Määrittele lyhyesti seuraavat yritysmuodot ja anna perusteltuja esimerkkejä kuhunkin yritysmuotoon soveltuvasta yritystoiminnasta.


Pääpaino on yksityisissä elinkeinonharjoittajissa ja osakeyhtiöissä, mutta myös muut yritysmuodot sekä kevytyrittäjyys on käyty lyhyesti läpi. Osakeyhtiötä pyörittäessäsi voit maksaa palkkaa sekä luontoisetuja niin itsellesi kuin kaikille palveluksessasi oleville työntekijöille. Tässä artikkelissa esitellään Suomen yritysmuodot ja kerrotaan, millaiseen liiketoimintaan ne parhaiten sopivat.


Kaikki elinkeinonharjoittajat ovat kuitenkin velvollisia tekemään kaupparekisteri-ilmoituksen. Kerromme ensin lyhyesti osakeyhtiöistä ja kyseisen yritysmuodon plussista ja miinuksista. Sen jälkeen siirrymme perustamisilmoituksen sisältöön ja täyttöohjeisiin. Lopuksi käymme kohta kohdalta läpi perustamisen vaiheet, jotka suoritettuasi sinulla on osakeyhtiö pystyssä ja voit terassilla tituuleerata itseäsi toimitusjohtajaksi.


perjantai 12. maaliskuuta 2021

Yrityksen osoitteenmuutos maistraatti

Sähköä kerrostaloihin kuukausihinnalla. Ensimmäinen kuukausi €. Tee sähkösopimus helposti tästä! Tee Fortum Vakaa -sopimus nyt. Saat 6kk perusmaksut veloituksetta!


Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Yrityksen osoitteenmuutos Ilmoita meille yrityksesi osoitteen muuttumisesta heti, kun tiedät siitä. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa.


Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti. Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Perusteluna tietojen luovutukselle on se että yrityksillä on aina ajantasainen osoitetieto käytettävissä asiakkaastaan mutta näitä tietoja käytetään myös markkinointiin ja uusasiakashankintaan. Osoitteenmuutos Jos vakituinen osoitteesi muuttuu, muuttoilmoituksen tekeminen Digi- ja väestötietovirastoon riittää.


Jos haluat veropostisi tilapäisesti toiseen osoitteeseen tai muutat ulkomaille tai ulkomailta, ilmoita uusi osoitteesi Verohallinnolle. Muista siksi seuraavat asiat: Ilmoita osoite Postiin, kun aloitat yritystoiminnan, perustat uuden toimipisteen tai yrityksesi vaihtaa nimeä.

torstai 11. maaliskuuta 2021

Yrityksen muuttoilmoitus

Yrityksen muuttoilmoitus

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Sähköt edullisesti ja helposti uuteen kotiin. Tee Fortum sähkösopimus kätevästi netissä! Tee sähkösopimus helposti tästä!


Yrityksen muuttoilmoitus

Saat 6kk perusmaksut veloituksetta! Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Muuttoilmoitus Lähetyksen seuranta ja ohjaus Omat tiedot Verkkokauppa Osoitekirja Alennuskoodit. Yrityksen osoitteenmuutosta ei voi tehdä puhelimitse.


Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti.


Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). Kirjaudu palveluun. Jos teet osoite- ja yhteystietojen muutosilmoituksen paperilomakkeella Y löydät lomakkeen ja täyttöohjeen tämän sivun lopusta.


Yksityishenkilön ei tarvitse ilmoittaa vakituisesta osoitteenmuutoksestaan Verohallinnolle. Ilmoittaminen paperilomakkeella. Maistraatille tehty muuttoilmoitus vakituisesta muutosta riittää. Yritysasiakkaiden osoitteenmuutokset eivät välity suoraan Nordeaan, joten muista aina ilmoittaa yrityksen osoitteenmuutoksesta.


keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Yrittäjyys määritelmä

Työttömyysturvan kannalta yritystoiminta voi olla joko sivu- tai päätoimista. Sivutoimisen yritystoiminnan aikana voit olla oikeutettu ansiopäivärahaan. Arvion sivu- tai päätoimisuudesta tekee TE-toimisto, joka antaa yrittäjyydestä työttömyyskassaa sitovan työvoimapoliittisen lausunnon.


Yksilöissä oleva yrittäjyyden aste vaihtelee. Ne työllistävät miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Sivutoiminen yrittäjyys alentaa päätoimiseksi yrittäjäksi siirtymisen kynnystä ja riskiä.


Kokemuksen pohjalta pystyy laskemaan ja arvioimaan, miten liiketoiminta tulee sujumaan. Jos haluat ryhtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi, sinun tulee myös ottaa huomioon, miten yrittäjyys vaikuttaa verotukseesi ja työttömyysturvaasi – näistä asioista kerromme lisää hieman alempana. Toiminimen perustamiseen ei tarvita erillistä perustamisasiakirjaa, pelkkä ilmoitus kaupparekisteriin riittää.


Yksityinen elinkeinonharjoittaja tekee kaikki sitoumuksensa ja solmii sopimukset omalla nimellään. Startup-yrityksen rahoitus. Satunnaisella yrittäjällä tarkoitetaan perheyrityksessä alle kuukautta kahden vuoden aikana työskentelevää perheenjäsentä, joka ei itse omista osuuksia yrityksestä eikä toimi esim. Toisaalta se on silti eräänlainen arte-fakti, joka määrittyy sen ympärillä ja sen nimissä tapahtuvista toimista.

tiistai 9. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työtodistus

Työtodistus on työsuhteen päättyessä työntekijälle annettava todistus työsuhteesta. Yleensä se sisältää työnantajan ja työntekijän nimen, työsuhteen alku- ja loppuajan, työsuhteen päättymisen syyn (esimerkiksi tuotannollis-taloudelliset syyt) ja työnantajan edustajan allekirjoituksen sekä mahdolliset leimat. Työsuhteen päättyessä työntekijällä on oikeus saada pyynnöstään työnantajalta kirjallinen todistus työsuhteen kestosta ja työtehtävien laadusta. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme. Osaamisella ei sitten sinä vaiheessa ole käyttöä.


Jos ei saada halutun hyvää tyyppiä haluttuun hintaluokkaan saatavilla, sitten on työvoimapula. Jos työntekijä haluaa saada työtodistukseen arvion työtaidoista ja käytöksestä, työnantajan on toimitettava se työntekijälle tämän pyynnöstä vielä viiden vuoden kuluttua työsuhteen päättymisestä. Työnantajien on myös annettava työntekijälle uusi työtodistus , jos työntekijän työtodistus katoaa tai menee pilalle. Virheellinen työtodistus.


Jos työtodistukseen on kirjoitettu virheellisiä tai lain vastaisia tietoja, kuten maininta sairauspoissaoloista tai perhevapaista, tai siihen on laitettu arvio työsuhteen päättymisen syystä tai arviolauselma, vaikka et ole tätä pyytänyt, työnantajan on annettava sinulle korjattu työtodistus.

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Yrityksen strategia malli

Ensinnäkin malli painottaa nimenomaan sekä yrityksen sisäisen tilanteen, sisäisten olosuhteiden ja johtavien ajatusten, että yrityksen ympäristön, toimialan ja ulkoisten olosuhteiden vaikutusta yrityksen strategiatyön sisältöön, painotuksiin ja tekemiseen. Malli sisältää neljä tärkeää näkökulmaa, mutta myös muitakin näkökulmia on mahdollista ottaa tarkasteluun mukaan. Taloudellinen näkökulma ilmaisee, miten yritys menestyy taloudellisin tunnusluvuin. Asiakasnäkökulma kuvaa yrityksen toimintaa asiakkaan kannalta katsottuna.


Yrityksen strategia malli

Nämä ovat toivon kierre, vuoropuhelu sekä tehokas seuranta ja mittaaminen”, Olorin Oy:n vetäjä, liikkeenjohdon konsultti Anneli Valpola tiivistää. Strategian tulisi olla sellainen, että yrityksen kaikilla työntekijöillä on näkyvästi mahdollisuus toteuttaa sitä arjessaan. Yrityksen strategia.


Strateginen johtaminen kertoo mikä on yrityksen tavoitetila (visio), miten siihen päästään ( strategia ) – ja ennen kaikkea miten tavoitetila näkyy jokapäiväisessä työssä kaikilla organisaatiotasoilla ja millaista sisäistä ja ulkoista tekemistä se vaatii. Liikkeenjohdon strategia on erään selvennä näkemyksen mukaan organisaation pitkän tähtäimen kehityssuunta ja -ulottuvuus selvennä, jonka avulla muuttuvassa ympäristössä saavutetaan voimavaroja ja kykyjä järjestelemällä kilpailuetu.

torstai 4. maaliskuuta 2021

Yritys laina

Tiedät tarkalleen, paljonko lainasi tulee maksamaan. Lue tarinamme täältä. Katso miten haet yrityslainaa. Yrityksen hankintoihin tai käyttöpääomaksi luotettavasti sinivalkoisin voimin. Yrityslaina ajasta, paikasta tai toimialasta riippumatta.


Yritys laina

Nopein ja helpoin ratkaisu lyhytaikaiseen tai akuuttiin rahoitustarpeeseen. Etenkään pienemmissä yrityslainoissa ei kysytä, mihin laina on tulossa, mutta esimerkiksi joukkorahoituksissa selvitetään aina, kuinka laina on tarkoitus sijoittaa. Lainaa on mahdollista hakea myös uuteen yritykseen tai vain vähän aikaa toimineeseen yritykseen. Lähetä hakemus nyt - Lainatarjous on yrityksellesi ilmainen!


Kun olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat henkilökohtaista palvelua paikallisen osuuspankin asiantuntijalta, puhelimessa, verkossa tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Jopa kuukauden laina -aika. Hae yrityslainaa vain minuutissa. Päätökset perustuvat kassavirtaan. Helppo ja nopea prosessi.


Henkilökohtainen palvelu. Asiantuntevat lainaneuvojamme ovat aina valmiina auttamaan sinua, jos sinulla on kysyttävää yrityslainoistamme. Laske yrityksellesi sopiva yrityslaina alla olevalla lainalaskimella.


Laskelma auttaa sinua suunnittelemaan, minkä kokoinen laina olisi yrityksesi tarpeisiisi sopiva. Huomaa, että lainalaskurin antama laskelma on suuntaa antava vinkki, kun suunnittelet rahoituksen hakemista.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Yrittäjän työttömyysturva 2019

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Jos jäät työttömäksi Lähtökohtaisesti voit saada päivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. Yrityksen lopettamisen käsite työttömyysturvassa riippuu yritysmuodosta ja kokonaisuudesta.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE. Työttömyyskassan jäsenet voivat saada YEL-työtulo sidonnaista päivärahaa. Kassaan kuulumattomat puolestaan voivat saada työttömyysajaltaan Kelan maksamia peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.


Hienoa, että nämä vihdoin muutetaan ja perheenjäsenen asema paranee, Hellstén sanoo. Yrittäjä ja työttömyysturva. Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.


Yrittäjän työttömyysturva 2019

Pikaopas yrittäjän työttömyysturvaan. Kun olet yrittäjä, sinulla ja joissain tapauksissa myös perheenjäsenilläsi edellytykset työttömyysturvan saamiseen ovat hyvin erilaiset palkansaajiin verrattuna. Työtulo ei voi kuitenkaan olla mitä tahansa, vaan sillä on alaraja ja yläraja. Kumpikin muuttuu vuosittain.

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Yrittäjän laaja vapaaajan tapaturmavakuutus

Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Kuka tarvitsee yrittäjän tapaturmavakuutuksen? Sinulla täytyy olla yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus , jotta voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen. Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.


Yrittäjän laaja tapaturmavakuutus on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös urheillessasi ja ulkomaan-matkoillasi. Vapaa-ajalle on valittavissasi myös suppeampi yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Yrittäjän laaja vapaa-ajan vakuutus ja Yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus ovat työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisia vakuuksia, jotka tuovat turvaa yrittäjän vapaa-ajalle. Vapaa-ajan vakuutus edellyttää samasta vakuutusyhtiöstä otettua yrittäjän työajan tapaturmavakuutusta.


Työhön liittymättömiä vakuutuksia ovat puolestaan esimerkiksi kuolemanvaravakuutus, vapaa-ajan tapaturmavakuutus , työkyvyttömyysvakuutus ja erillisenä vakuutuksena otettu vakuutus vakavan sairauden varalle. Työnantaja voi kuitenkin jäljempänä käsiteltävin edellytyksin maksaa verovapaasti myös näiden vakuutusten maksuja. Huomioi, että yrittäjän tapaturmavakuutus EI korvaa sellaisia sairauksia, jotka eivät johdu tapaturmasta eivätkä ole ammattitauteja.

maanantai 1. maaliskuuta 2021

Yrittäjän päiväraha ja kilometrikorvaus

Miten yrittäjän kilometrikorvaus ja päiväraha muodostuvat, kun yritysmuotona on toiminimi? Toiminimi pystyssä, ensimmäiset työreissut takana ja matkakorvausasiat mietityttävät? Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.


Korvaukset ovat verottomia, jos ne perustuvat joko todellisiin kuluihin tai Verohallinnon vuosittaiseen päätökseen päivärahoista ja kilometrikorvauksista. Mikä lasketaan työmatkaksi? Miten palkansaajan ja toiminimen kilometrikorvaukset eroavat toisistaan?

Lomake laskee kilometrikorvaukset ja päivärahan määrän puolestasi, ja aikaa matkalaskun tekemiseen kuluu noin minuutti. Korvausten määrä riippuu Verohallinnon vuosittaisista päätöksistä, toimialojen käytännöistä sekä käytetyistä kulkuneuvoista ja matkustajamääristä. Elinkeinonharjoittajan verotus. Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns.


Jos työnantaja on korvannut työmatkan kuluja. Jos palkansaaja, jolla on Verohallinnon luontoisetujen laskentaperusteita koskevassa päätöksessä tarkoitettu auton käyttöetu, käyttää tällaista autoa työmatkan suorittamiseen ja maksaa itse tästä matkasta aiheutuvat polttoainekulut, hänelle korvattavien polttoainekulujen enimmäismäärä on senttiä kilometriltä.

Suositut tekstit