Kuolinpesän osakkailla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden on saavuttava paikalle tai heidän tulee antaa valtakirja , jotta kuolinpesä voi käyttää äänioikeutta yhtiökokouksessa. Samassa huoneistossa asuvat avo- ja aviopuolisot voivat edustaa toisiaan yhtiökokouksessa. Jos toinen puolisoita ei pääse osallistumaan yhtiökokoukseen , hänen kannattaa tehdä kirjallinen valtakirja. Mitä jos yksi kuolinpesän osakkaista haluaa osallistua yhtiökokoukseen ja vielä saada äänioikeudenkin sinne?
Kaikilta tietysti tarvitaan nimet valtakirjaan, mutta riittääkö se, jos osakasluettelossa lukee vain Leski ja KP ? Pitääkö olla vielä oikeaksi todistettu perukirjakin mukana? Isällä voi olla PK 3:1a §:n 2. PK 12-luvun mukainen käyttöoikeus huoneistoon (vaikka hän ei olisi kuolinpesän osakaskaan). Tällöin hän voi osallistua yhtiökokoukseen ilman valtakirjaa. Perinnönjaosta) sääntelee kuolinpesän varojen jakamista. Edustaja tarvitsee valtakirjan tai valtuutuksen voidakseen osallistua yhtiökokoukseen.
Katso valtakirjapohjat tästä. Kun omistajia on useampia, tulee yhtiökokouksessa läsnäolevilla olla poissaolevilta valtakirja. Valtakirja voi olla avoin tai yksilöity.
Lisäksi omistajien tulee olla yksimielisiä, jotta he voivat käyttää osakkaan oikeuksia, puhe- ja äänivaltaa. Yhtiökokoukseen osallistuminen. Jokaisella osakkeenomistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen.
Kokouksen osanottajien joustavaksi toteamiseksi pyydetään valtakirja toimittamaan heti kokoukseen tultaessa toimitusjohtajalle. Mikäli kuolinpesän osakkaat eivät itse halua osallistua yhtiökokoukseen , voivat he halutessaan valtuuttaa esim. Valtuutetun nimikirjoitusta ei tarvita. Yksilöity valtakirja eroaa avoimesta valtakirjasta siten, että se valtuuttaa hoitamaan vain valtakirjassa erikseen määriteltyjä tehtäviä.
Varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirja 6. MALLI Mallioikeuslaki. Miten valtakirjalla voi valtuuttaa toisen yhtiökokoukseen ? Asunnon osakkaina ovat jakamaton kuolinpesä ja leski, joka on kuolinpesän hoitaja. Tarvitseeko asukas (joka on myös itse yksi kuolinpesän osakkaista) yhtiökokouksen valtakirjaan allekirjoitukset kaikilta muiltakin kuolinpesän osakkailta vai riittääkö lesken allekirjoittama valtakirja ? Internet-sivuilla ja eri laitteille tehdyissä sovelluksissa luettavissa ja katseltavissa olevat uutis-, hyöty- ja ajanvietesisällöt, keskustelupalstat, arvonnat ja kilpailut.
Kaikki asiakirjamallit ovat Suomen Juristit Oy:n lakimiesten laatimia ja niissä on huomioitu kaikki pätevän asiakirjan näkökulmat jokaista yksityiskohtaa myöten. Kootusti valmiit linkit turvallisiin asiakirjamalleihin, ei enää turhaa etsimistä, kaikki samasta paikasta ja elämä helpottuu. Päätöksenteko ilman yhtiökokousta 4. Tervetuloa keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia! Palstallamme on tuhansia lakiin liittyviä keskusteluja.
Osakkaan äänioikeus. Muistathan, että keskustelu vaatii hyvät tavat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.