perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kilpaveneily suomessa

Kilpaveneily on laji, jossa korostuu vauhdin huuma ja lajin mahtava yhteisöllisyys. Avoimilla vesillä ajettavien offshorekilpailujen reitit voivat olla jopa kymmeniä kilometrejä. Nopeuskilpailuja ajetaan moottoriveneiden lisäksi myös vesijeteillä.


Kilpailemisen voi aloittaa 16-vuotiaana. Juniorikuljettaja voi kansallisella tasolla kilpailla 8-15-vuotiaana, jolloin hänellä on oltava liiton myöntämä aloittelijan kilpailulisenssi. Ensi kesänä Hirvensalmella järjestetään F4S luokan EM-kilpailu ja Uudessakaupungissa ajetaan OFF 3C luokan eu-roopanmestaruudesta. Molempiin arvokilpailuihin on tu-lossa osallistujia useista euroopan maista. Rataveneilyssä junioritoiminta on ilahduttavasti kasvanut parina viime vuotena nykyiseen n. Ruotsissa ajavat V-1luokkaa mihin pääsee juuri sopivasti myös 90hv koneella.


Tätä luokkaa ei ole vielä ajettu suomessa. V-1luokkaan tuo on liian kesy ja Off. B:ssä Catti on lähes ylivoimainen.


Sipoossa pidetty SM-kilpai-luiden viimeinen osakilpailu houkutteli paikalle paljon kat-sojia. Suojainen merenlahti sopi loistavasti kisapaikaksi, ja järjestävä seura Guarana Motorsällskap ry onnistui jär-jestelyissä hienosti. Kansainvälisesti suositussa kilpaveneilyssä on kymmeniä eri luokkia. Kuskien ikä, veneiden malli ja ominaisuudet sekä luokkien kansallisuus tai kansainvälisyys jaottelevat venekunnat eri luokkiin. Lajin parissa kilpailee sekä naisia että miehiä.


Suomen purjehdus ja veneily on nettisivu, josta löytyy tietoa kaikenlaisesta purjehtimisesta ja veneilystä. Purjehdusta ja veneilyä voidaan ainakin vielä pitää vain muutamien ihmisten harrastuksena. Niiden aloittaminen maksaa maltaita, koska veneet eivät ole halpoja. Toki meiltä löytyy kyllä kyseisen lajin.


Hänellä on oltava luja luottamus sekä veneen teknisiin ominaisuuksiin, että omaan ajotaitoonsa. Parempia ohjeita yhdistykseen liittymiseen. SVV:n näkyvyyttä tulisi parantaa. SOME-päivityksiä enemmän ja mahdollisuutta osallistua jo suunnitteluvaiheessa toimintaan. Suomessa lajissa kilpaillaan noin eri luokassa.


Maku Turku – ravintola, jonka syntyi traagisesta, mutta romanttisesta tarinasta. Vietnamilaisravintola tarjoilee autenttisia makuja Turun Martin erikoisessa ravintolakeskittymässä. Jokaisella kilpaveneen kuljettajalla tulee olla miksi en tunne mitään ohjaajalupa (kilpailulisenssi), jonka myöntää SPV.


Lupaa varten tulee kuljettajan olla jonkin veneilyseuran jäsen. Arvontojen säännöt. Jämsä on kasvavien ja kehittyvien n. Kaupungin visiona on olla Himoittu - osaamisen, yrittämisen ja. OFF irena obermannová první věci Offshoreveneiden kuninkuusluokka.


Veneen rakensi Harry Ölander.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit