torstai 15. kesäkuuta 2017

Nuoren hoitotahto

Nuoren kuntoutusraha. Jos nuori on eläkkeellä, etuus on eläkettä saavan hoitotuki. Työssä käyvä nuori on oikeutettu sairauspäivärahaan. Kuntoutukseen osallistumista tuetaan kuntoutustuella, ammatillisella kuntoutuksella, nuoren kuntoutusrahalla ja kuntoutusavustuksella. Tahdosta riippumaton hoito.


Henkilön omasta tahdosta riippumatonta sairaalahoitoa voidaan jatkaa kerrallaan enintään kolme kuukautta. Jos hoitava lääkäri katsoo sairaalahoidon jatkamisen olevan tämänkin jälkeen välttämätöntä eikä potilas sitä halua, potilaasta on tehtävä uusi tarkkailulausunto sekä alistaa tämän lausunnon tehtävä päätös hallinto-oikeuden vahvistettavaksi. Hoitosuunnitelma ja hoitotahto. Lapsen ja nuoren kehitys ja sairaudet. Mielenterveys ja elämän kriisit.


Muisti ja ikääntyminen. Naistentaudit, raskaus ja ehkäisy. Päihteet ja riippuvuudet. Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tutkii ja seuraa väestön hyvinvointia ja terveyttä ja kehittää toimenpiteitä niiden edistämiseksi.


Ajankohtaista, tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista aihealueittain, tutkimus ja kehittäminen, organisaatio sekä yhteystiedot. JUURI NYTHurja Ciara-myrsky riepottelee Eurooppaa – useita urheilutapahtumia peruttu: ”Emme voi taata fanien turvallisuutta” JUURI NYTAntti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – Kiertelee nyt, mitä tarkoitti Antti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – kiertelee nyt, mitä tarkoitti. Haluaisitko sinä tälläisen elämän itsellesi?


Nämä tilanteet ovat saaneet itseni siihen, että minulta löytyy hoitotahto kotoa. Tutkimusvaiheen jälkeen keskustellaan nuoren ja hänen huoltajansa kanssa mahdollisen hoidon aloittamisen tarpeesta. Hyvinvoinnin palvelutarjottimella löydät, vertaat ja arvioit arkipäivän lähipalvelusi.


Palvelutarjottimelta löydät sekä julkiset että yritysten tai järjestöjen tuottamat palvelut – sekä julkisesti tuetut että kokonaan itse maksettavat. Sai­raan­hoi­ta­jan ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­nen pu­he­lin­päi­vys­tys ja neu­von­ta­pal­ve­lu p. Unohtelu pelottaa, vaikka läheskään aina taustalla ei ole etenevää muistisairautta. Useimmiten kyse on esimerkiksi stressin tai univaikeuksien aiheuttamista keskittymiskyvyn ongelmista - sellaisia asioita kun ei voi muistaa, joihin ei ole kiinnittänyt huomiota.


Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Tutustu Kela-tärppeihin! Vilkaise lyhyet vinkkilistat ajankohtaisista Kela-asioista Elämässä.


Näistä kannattaa vinkata muillekin! Kotimaan ja ulkomaan uutiset aina tuoreeltaan. Voisiko katastrofaaliseen kannatukseen vajonnut kepu pelastua seuraavissa presidentinvaaleissa? Setä Arkadia alias Timo Haapala.


Potilaan itsemääräämisoikeus ja hoitotahto Potilaalla on oikeus päättää itse hoidoistaan, kieltäytyä hoitotoimenpiteistä ja vaatia hoitonsa lopettamista. Elämän loppuvaiheen hoidossa korostuu jokaisen hoitoon osallistuvan, myös potilaan, oma persoonallisuus. Alaikäisen lapsen huoltaja voi hoitaa apteekissa ja terveydenhuollossa kaikkia lapsensa resepteihin liittyviä asioita. Omakannassa huoltaja voi asioida alle 10-vuotiaan lapsensa puolesta.


Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia Suosituksissa käsitellään tärkeitä suomalaisten terveyteen ja sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn liittyviä kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit