torstai 29. kesäkuuta 2017

Asuntoosakeyhtiölaki

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Meillä viihtyvät niin perheet kuin vanhukset. Kunnassa on uima-allas ja keilarata.


Tontit ovat suuria ja porvoonjokimaisema lumoaa.

Löydä sinäkin onnesi Pukkilasta! Tälle sivulle on koottu asunto-osakeyhtiöiden toimintaan liittyviä oppaita, ohjeita ja tiedotteita. Asunto-osakeyhtiölaki. Laajin näistä on asunto-osakeyhtiölakiopas, joka sisältää yhteenvedon keskeisimmistä muutoksista aiempaan lainsäädäntöön verrattuna. KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖT.


Yleiset säännökset. Kunnossapitovastuun jako ja kunnossapito-oikeus.

Yhtiöllä on velvollisuus pitää kunnossa rakennuksen lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut näiden kaltaiset perusjärjestelmät. Uusi asunto-osakeyhtiölaki on parantanut niin yhtiön, osakkaan kuin asunnon ostajankin oikeusturvaa. Laissa selvennetään erityisesti yhtiön ja osakkeenomistajan kunnossapitovastuun rajoja: osakkeenomistajan rakennustöitä huoneiston kunnon ylläpitämiseksi (kunnossapitotyö) tai sen muuttamiseksi (muutostyö) sekä yhtiön päätöksentekoa yhdenvertaisuusperiaate huomioiden. Valtioneuvoston asetus perustuesta, viherryttämistuesta ja nuoren viljelijän tuesta.


Isännöinnin tehtävät on määritelty asunto-osakeyhtiölaissa, mutta käytännön työnkuva on monelle hämärä. Tämä on yksi syy, jonka takia Isännöintiliitto laati lakimäärisen isännöinnin tulkinnan. Tätä lakia edelsi yleinen osakeyhtiölaki, ja lisäksi käytettiin yhtiöjärjestyksiin otettuja erillisiä määräyksiä. Kun uusi asunto-osakeyhtiölaki astui voimaan, meille tuli tavallista enemmän kansalaisyhteydenottoja. Suurin osa kysymyksistä oli hyvin pohdittuja ja aiheellisista aiheista.


Me yritimme vastata niihin yhtä hyvin pohditusti. Tuli kuitenkin tunne, että näin toimien molemmin puolin tehty työ menee hukkaan. Laki esitellään teoksessa pykälä pykälältä, kohta kohdalta, selittäen ja kommentoiden. Erityisen huomion kohteena ovat asunto-osakeyhtiön toiminnan kannalta keskeiset säännökset. Teos jakautuu kolmeen osaan: Osassa käsitellään lain luvut 1–5.


Lakia on muutettu sen voimaantulon jälkeen kolme kertaa.

Viimeisimmät muutokset tulivat voimaan 1. Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki tuli voimaan 1. Lain voimaan tullessa päähuomio kiinnittyi julkisuudessa kunnossapitosuunnitelmaan, hissi- ja muiden remonttien kustannustenjakoon sekä kunnossapito- ja muutostöiden valvontaa koskeviin kysymyksiin. WC-altaat, WC-säiliöt ja -istuimet jne. Terve, olen mielestäni lukenut joskus, että jos osakkeen omistaja teettää huoneistossa muutostyön jolla yhtiön menot pienenevät, tulee asia huomioida yhtiövastikkeessa, pitääkö tämä paikkansa?


Köyhyyden anatomia - tältä näyttää suomalainen köyhyys tilastoissa. Testaa, kärsitkö sinä aineellisesta puutteesta. On maamme köyhä, siksi jää, lauletaan jo Maamme-laulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit