torstai 29. kesäkuuta 2017

Avainnauha virkattu ohje

Koruharrastaja Riikka Reinikainen neuvoo, miten voit virkata siron nauhan avaimia tai kulkulupaa varten. Nauha käy myös korusta. Toista vaiheita 1- kunnes avainkaulanauha on haluamasi mittainen tai siinä on kukkaa. Pujota papukaijalukko työhön. Tarkista että kaikki kukat ovat oikea puoli ylöspäin ja yhdistä kukkaköynnös renkaaksi.


Virkattuja avainnauhoja olen virkannut lahjaksi, itselleni ja Maker´s Marketiin.

Napakka puuvillalanka sopii näihin parhaiten, esimerkiksi Essentials Cotton Dk. Riipuksia olen kerännyt paljon erilaisia, esimerkkinä Handmade with love -sydänriipukset ovat Paaposta ja kruunuriipukset löysin Kädentaidot -messuilta. Virkattu avainnauha Lankana on Catanian moniväristä puuvillalankaa. Minulla oli messuneuleena Soile Pyhänniskan suunnittelma Nappikukka -huivi, jonka ohje. Tämä ohje pohjautuu siihen, mutta on kuitenkin erilainen, sillä kyseessä on olan yli laitettava avainnauha.


Minä käytin lankana Achor Frecciaa ja koukun kokona 2. Olen löytänyt tätä lankaa ainakin Prismasta, mutta jos olen halunnut enemmän värivaihtoehtoja, olen tilannut Lankaideasta. Kun asiakkaiden kanssa ollaan tekemisissä, ei ole kiva että avaimet kaulassa heiluvat ja osuvat ehkä asiakkaaseen. Kuitenkin niiden on oltava kokoajan saatavilla.

Myös turvallisuus on huomioitava, avainnauha on vaarallinen kapine, jopa sellaiset joissa on ns. Huomasin, että tuota postausta avainnauhasta on luettu blogissamme eniten. Ja onko muuten sama ohje. Tuunaus vaunulelu virkattu virkattu. Avainnauha on siis tehty puuhelmistä, joita käytin kolmea eri kokoa, halkaisijaltaan 6mm, 10mm ja 12mm.


Näissä avainnauhoissa käytin vain yhtä tai kahta eri väriä, mutta ensimmäisessä tekemässäni avainnauhassa mulla oli kolme eri väriä (alimmassa kuvassa). This black bronze three strand necklace is so stinkin cute and will make your outfit complete. It has a vintage key and bronze heart that hangs down on the side that makes the necklace extra special.


Tarpeeseen virkattu avainnauha , kun vanha avainnauha on juuri katkeamispisteessä. Värinä tietenkin punainen kun se tulee omaan käyttöön. Vanhasta mainosnauhasta on taas purettu noi tykötarpeet ja uusiokäytetty. Muutama päivä sitten pohdiskelin mitä sitä laittaisi seuraavaksi käsityönä tulille.


Ajatus virkatuista avainnauhoista oli ehtinyt muhia takaraivossa jo jonkin aikaa ja se päätyikin samana iltana koukulle. Punatukka ja kaksi karhua -blogissa oli hauska turbaanipipon ohje. Tartuin taas pitkästä aikaa virkkuukoukkuun ja virkkasin itselleni avainkaulanauhan.


Tavallinen musta kaulanauha lensi roskikseen, kunhan ensin olin irroittanut siitä avainnauhaan tarvittavat osat. Jätin loppujen lopuksi lukko-osan laiskuuttani kiinnittämättä. Ajattelin, että en pyöri nauha kaulassa kiipeilytelineissä, niin että kuristuisin nauhaan.


Lapselle virkattuun.

Sangat on virkattu seuraavanlaisesti: luo kjs, virkkaa samalla ajatuksella kuin pohjakin eli työtä ei käännetä vaan jatketaan ympäri parilla kierroksella kiinteitä silmukoita. Kiinnitä ne lopuksi neulalla ja langalla kassiin haluamaasi kohtiin kiinni. Virkattu sydän toivottaa synttärionnea, joulua tai ystävänpäivää. Voit tehdä ne keränjämistä tai huovuttaa hahtuvalangasta.


Tämän Pin-lisäyksen löysi RAILI MARJAMÄKI. Tee omia löytöjä ja tallenna ne Pinterestiin. Olen tehnyt tuttinauhoja niin kuopukselle kuin myyntiinkin ja tässä olisi kiva perusohje, jota voit myös itse kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit