perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ajokortin näkövaatimukset 2018

Taulukko ajokortin näkövaatimuksista Taulukko ajokortin näköterveysvaatimuksista 37KB, päivitetty 26. AB- ajokortin saamiseen? Eikö tarvitse ilman laseja nähdä ollenkaan?


Kiitos vastauksesta. Kuinka hyvä näöntarkkuus on oltava ajokortin saadakseen? Minua kiinnostaisi tietää, mitä haetaan sillä, että kirjastoalan työtä hakevilta vaaditaan lähes poikkeuksetta selvitys terveydentilastaan?


Onko siis jokin… Näkevätkö kissat (kotikissat) televisiokuvasta mitään? Lain mukaan kaikkien ajokortin haltijoiden on toimitettava asuinpaikkansa poliisilaitokselle optikon tai lääkärin antama todistus näkökyvystään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun vuotta on tullut täyteen. Tästä lähettää Ajoneuvohallintokeskus eli Ake jokaiselle kirjeen kolme kuukautta ennen syntymäpäivää. Ulkomaisen ajokortin haltijalla on tämä velvollisuus, jos ulkomainen ajokortti oikeuttaa kuljettamaan ajoneuvoa Suomessa ja ulkomaisen ajokortin voimassaoloaika on pidempi kuin Suomalaisten ajokorttien (ajokorttiluokasta ja kuljettajan iästä riippuen - vuotta). Ryhmän ajokortit.


Uudet säännöt ajokorttiopetukseen ja kuljettajantutkintoihin tulivat voimaan 1. Heinäkuun alkua on värittänyt erityisesti opetuslupien saama hakuryntäys, myös uudet ajo- ja teoriakokeet ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kun ajokortin voimassaoloaika on päättymässä, ajokortti tulee uudistaa. Ajokortin uudistaminen.


Hakemukseen on liitettävä ajokortti, jos se on tallella, sekä tarvittaessa valokuva. Silmälasien tai piilolinssien välttämättömyys ajaessa merkitään ajokorttiin 01-merkinnällä. Lisäys on ajokortin kääntöpuolella. Näöntarkkuuden visus-arvo kertoo kuljettajan kyvystä erottaa pieniä yksityiskohtia.


Nykyisen tieliikennelain mukaan ajokorttia hakevan henkilön on esitettävä todistus näkökyvystään ja terveydentilastaan. I ryhmän ajokortin haltijoilla ei enää ole määräaikaistarkastuksia, vaan terveydentilan todistus, joka sisältää lausunnon myös näkökyvystä pitää toimittaa vain ajokorttia uusittaessa 70-vuotiaana. Jos ajokorttilupa lyhytaikaisen ajokortin saamiseen B- tai C-luokkaa varten on myönnetty ennen kuljettajantutkintoa, ajokortin luovuttaa kuitenkin katsastustoimipaikka hyväksytysti suoritetun kuljettajantutkinnon jälkeen.


Todistuksia aiemmista tutkinnoista ei lähetetä Polamkiin hakuvaiheessa, vaan todistukset tarkastetaan ehdollisen opiskelijavalinnan jälkeen. Poikkeuksena tähän on tilanne, jossa henkilö hakee poliisikoulutukseen lukion oppimäärällä tai ulkomaisella koulutuksella. Henkilön on osoitettava poikkeuslupaehtojen täyttyminen poliisille silmätautien erikoislääkärin lausunnolla viimeistään viiden vuoden kuluttua poikkeusluvan voimassaolon päättymisestä lukien ja sen jälkeen vähintään viiden vuoden välein, jollei lääkärinlausunnosta tai ajokortin lyhyemmästä voimassaoloajasta seuraa, että. Tällä tarkastuskäynnillä silmälääkäri määrittää uuden lasivoimakkuuden. Uuden lain myötä poliisi voisi puuttua samoilla resursseilla nykyistä useampiin ylinopeuksiin.


Ammattiautoilijoilla näkövaatimukset ovat tiukemmat kuin normaalissa henkilöautokortissa vaaditaan CE-ajoluokan opetusajokkina Tampereen Easy Driverilla on käytössä Scania R4Opticruise. Olemme johtava yksityinen ajoneuvokatsastusten, rekisteröintien ja kuljettajantutkintojen tarjoaja Pohjois-Euroopassa. Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Trafin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tilata uuden ajokortin kadonneen.


Voit tilata palvelusta uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut. Hakiessasi uutta ajokorttia Ajovarmasta ota mukaasi. Jos hakija täyttää vuotta ennen uudistettavan ajokortin voimassaolon päättymistä. Esimerkiksi jos uudistettavan ajokortin viimeinen voimassaolopäivä on hakijan 68-vuotissyntymäpäivä tai tätä myöhempi päivä, tulee tehdä laajennettu lääkärintarkastus.


Trafi on antanut määräykset uudistuvan kuljettajaopetuksen sisällöstä ja ikäpoikkeusluvista. Jääkiekon kunniagalleriaan kuusi uutta jäsentä – mukana ex-huippumaalivahti Brodeur hyvänlaatuinen kasvain aivoissa Iltasanomat, 27. Stanley Cup -mestari kiinnitti tähtipuolustajan jättisopimuksella myytävät rivitalot lahti jalkaranta Iltasanomat, 25.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit