Tuloverotuksessa avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tulo jaetaan verotettavaksi yhtiömiesten verotuksessa niiden osuuksien mukaan, jotka heillä on avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloon. Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön voitonjaon tulee olla yhtiösopimuksen voitonjakomääräyksen mukainen. Mikäli yhtiösopimuksessa ei ole. Miten uudet säännökset vaikuttavat avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tulon jakamiseen yhtiömiehillä verotettavaksi?
Taustaa Elinkeinoyhtymän tulos jaetaan verotettavaksi osakkaiden tulona niiden osuuksien mukaan, jotka heillä on yhtymän tuloon (tuloverolaki, TVL 1 §). Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä on muuttunut 1. Tämän vuoksi osakeyhtiöllä on useita eri tapoja jakaa varoja osakkeenomistajille. Niitä ovat muun muassa osingon jakaminen yhtiön voitosta, varojen jakaminen oman pääoman rahastosta, osakepääoman alentaminen, omien osakkeiden lunastaminen ja hankkiminen sekä yhtiön purkaminen ja sen poistaminen rekisteristä. Kannanotossa kerrotaan miten yhtiön verotettava tulo jaetaan yhtiömiesten tulona verotettavaksi esim. Virolaisen yhtiön perustaminen ja operointi Kaikki mitä Sinun on hyvä tietää Virolaisen yhtiön omistamisesta.
Mikk Maal This book is for sale at This version was published on This is a Leanpub book. Esimerkki Avoimen yhtiön yhtiömies A sopii yhtiön ulkopuolisen X:n kanssa, että X saa oikeuden kahden vuoden ajan nostaa yhtiöosuuden tulevan voitto-osuuden. Tällainenkin sopimus on yhtiötä ja muita yhtiömiehiä kohtaa. Vähennyksen jälkeen tulo-osuu-det jaetaan normaalisti pääomaverotukseen ja ansiotuloverotukseen.
Komman-diittiyhtiön verotettavaa tulosta laskettaessa otetaan huomioon yhtiön saamat tu-lot ja yhtiön menojen välinen erotus. Vastuunalaiset yhtiömiehet voivat siirtää yhtiön varat itselleen, sillä heillä on henkilökohtainen vastuu yhtiön kaikista velvoitteista ja muista sitoumuksista. Kommandiittiyhtiön toiminnan taloudellisena perustana on vastuunalaisten yhtiömiesten varallisuus kokonaisuudessaan, äänettömien yhtiömiesten sijoittama pääoma ja.
Penttilä, Seppo: Oikeustiet. Henkilöyhtiön perustamiseen vaaditaan vähintään kaksi henkilöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.