torstai 13. heinäkuuta 2017

Eu tietosuoja asetus taloyhtiössä

Eu tietosuoja asetus taloyhtiössä

Lähetä henkilötietoja turvallisesti salattuna minuutissa. Samalla myös uusi tietotietosuojalaki tullee voimaan. EU :n tietosuoja - asetus taloyhtiöissä. Suomessa tietosuoja - asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, ja taloyhtiöt kuuluvat asetuksen soveltamisalan piiriin henkilötietoja käsitellessään. Suomalaisissa taloyhtiöissä käsitellään yhteensä miljoonan ihmisen henkilötietoja.


Eu tietosuoja asetus taloyhtiössä

Uutuuskirja opastaa taloyhtiöt kohti tietosuoja -aikaa. Lakineuvonnassa kysytään usein, mitä tällaisten teknisten ratkaisujen suhteen taloyhtiön tulee huomata. Henkilötietolaki ja tietosuoja - asetus. Peruste on määritettävä ennen käsittelyn aloittamista, eikä sitä voi enää kesken käsittelyn vaihtaa toiseen.


Uusi tietosuoja - asetus taloyhtiöissä -verkkokurssilla käydään läpi tietosuojan perusteet taloyhtiön näkökulmasta, alkaen siitä, mikä henkilötieto on. Kurssilla saa myös tiedot siitä, mitä henkilötietoja taloyhtiö saa kerätä, mihin käyttötarkoituksiin, ja miten. Asetusta sovelletaan 25.


Eu tietosuoja asetus taloyhtiössä

Taloyhtiöillä on tarve käsitellä henkilötietoja täyttääkseen laista johtuvat velvollisuutensa ja pyörittääkseen omaa toimintaansa. Tietosuoja - asetus koskee näin ollen myös taloyhtiöitä. Osakkaiden ja asukkaiden henkilötietoja on taloyhtiössä monessa paikassa, esimerkiksi osakeluettelossa, kunnossapito- ja muutostyörekisterissä, asukasluettelossa, pöytäkirjojen liitteissä sekä erilaisissa. Se on myös herättänyt paljon kysymyksiä taloyhtiön hallituksien ja osakkaiden keskuudessa. Vastuullisena tahona asetuksen noudattamisesta ja samalla rekisteripitäjänä toimii taloyhtiön hallitus mutta käytännön töistä huolehtii hallituksen valitsema isännöintiyritys.


Opas auttaa taloyhtiöitä ja isännöintiyrityksiä täyttämään tietosuoja -asetuksen mukaiset velvoitteensa ja varautumaan siihen, että ne pystyvät osoittamaan toimivansa asetuksen. Ohjeita tietosuoja -asetuksen noudattamiseen. Eduskunnassa säädetään tietosuojalaki täsmentämään tietosuoja -asetusta. Uuden asetuksen myötä henkilötietojen käsittelyn tulee olla tietosuoja -asetuksen mukaista ja se tulee pystyä lisäksi osoittamaan dokumentoidusti. Helppo tapa tiedostojen lähettämiseen, kun sähköpostia ei voi käyttää.


Eu tietosuoja asetus taloyhtiössä

Esimerkiksi taloyhtiömaailmassa tietosuoja -asiat eivät ole vielä läheskään kaikilla uuden asetuksen vaatimusten mukaisessa kunnossa. Väärinkäsitys 1: GDPR on isännöintiyrityksen keksimä turha palvelu, jota. EU tietosuoja - asetus on herättänyt paljon kysymyksiä. Taloyhtiöissä kerätään henkilötietoja moneen eri käyttötarkoitukseen. Osakeluettelon ylläpito ja velvollisuus kerätä tietoja osakkaiden tekemistä muutos- ja kunnossapitotöistä perustuvat asunto-osakeyhtiölakiin.


Asukasluetteloa pidetään yllä, jotta taloyhtiön arki saadaan pyörimään. Informointi tulee tehdä kerättäessä tiedot ja se onkin luontevaa hoitaa esim. Velvoitteiden noudattamatta jättäminen on sanktioitu. Taloyhtiön hallitus vastaa siitä, että taloyhtiön tietosuojavastuu on hoidettu.


Jatkossa tietojen käsittelystä ja isännöitsijän roolista on sovittava. Isännöinti hoitaa taloyhtiön tietosuoja -asiat. Samanaikaisesti yrityksissä nähdään, että asetukseen valmistautumisesta seuraa konkreettista liiketoiminnallista hyötyä.


Viime vuonna toimistoon vireille tulleiden asioiden määrä oli 5-kertainen edelliseen vuoteen verrattuna. Tiedot tulee säilyttää lukitussa tilassa. Valtioneuvoston asetus tutkintojen ja muiden osaamiskokonaisuuksien viitekehyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit