perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kuntalaki hallituksen esitys

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Lakien ehdotetaan tulevan voimaan 1. Kuntalaki olisi edelleen kunnan hallintoa, päätöksentekomenettelyä ja taloutta koskeva yleislaki.


Avustusta voitaisiin myöntää uudelle kunnalle, mikäli kuntien yhdistymisessä olisi mukana vaikeassa taloudellisessa asemassa oleva kunta. Laki kuntarakennelain muuttamisesta. Erityisesti jos hallituksen esitystä ei ole hyväksytty eduskuntakäsittelyssä sellaisenaan, kannattaa perusteluja etsiä myös valiokuntamietinnöstä.


Muutoksenhakua koskevaa sääntelyä ehdotetaan uudistettavaksi siten että muutoksenhaku hal-linto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen edellyttäisi valituslupaa. Valiokuntamietinnöt on linkitetty niihin liittyviin hallituksen esityksiin. Julkaistaan ainoastaan tiedonsaannin kannalta välttämättömät henkilötiedot. Luonnokseen tehdään tämän perusteella tarpeelliset muutokset.


Sen jälkeen esitys käännetään ruotsiksi. Suomen- ja ruotsinkieliset esitysluonnokset tarkastetaan oikeusministeriön laintarkastusyksikössä. Esitys sisältää ehdotukset lainsäädännön muutoksista, jotka ovat edellytyksenä kuntien, kuntayhtymien ja maakuntien talousseurannan ja raportoinnin automatisoidun mallin toteuttamiselle. Malli perustuu Kunta- ja Maakuntatieto-ohjelmien yhteydessä tehtyyn valmisteluun.


Kilpailuneutraliteetti tarkoittaa sitä, että julkisella ja yksityisellä elinkeinotoiminnalla on tasapuoliset toimintaedellytykset. Julkisyhteisöt voivat harjoittaa taloudellista toimintaa ja kilpailla yksityisten yritysten kanssa samoilla markkinoilla. Jos eteen tulee esitys , josta syntyy kuva yksimielisestä päätöksestä, asia kannattaa tarkistaa - voi olla niinkin, ettei keneltäkään ole kysytty (ks. laitos esittää).


Yksimielisyydestä on käytännössä useita päätösversioita. Kuntalain 1ja 1§:n muuttaminen sekä pienten erillisten alueiden siirtämi­sestä kunnasta toiseen kuntaan annetun lain. Esityksessä ehdotetaan ajantasaistettavaksi yleistiedoksiantomenettelyä koskeva hallintolain sääntely. Aloitteen tekemistä koskevaan oikeuteen ja siihen liittyviin periaatteisiin ei esitetä muutoksia.


ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ. Konkurssissa oleva ei voi olla hallituksen jäsen. Edilex on juridisen tiedon kohtaamispaikka. Suomen johtava lakitietopalvelu seuraa puolestasi juridiikan kehitystä joka arkipäivä.


Kuntalaki hallituksen esitys

Personoi palvelu mieleiseksesi muistilistan ja seurantapalveluiden avulla. Kriisikuntien määrä saattaa lisääntyä Suomessa voimakkaasti, mikäli uusi kuntalaki hyväksytään eduskunnassa. Viime vuonna kriisikuntakriteerit täytti.


OTM Hanna Rita-Kasari on aloittanut lakimiehenä Laureassa 18. Esitys : Tj esittää, että lakimies toimii hallituksen sihteerinä ja hänen. Hallituksen sihteeri.


Esitys uudeksi kuntalaista on tulossa eduskuntaan alkusyksystä. Puoluehallitus keskusteli kuntalain uudistamisesta ja suhtautui esitykseen pääsääntöisesti myönteisesti. Lausuntoaika päättyy tässä kuussa. Työryhmän työskentelyn aikana esitys torjuttiin ja esitettiin, että säännös sisältyy jo nykyiseen Kuntalakiin.


Mielestämme kysymys on kuitenkin eri asiasta, koska Kuntalaki säätää viranomaisen yleisestä velvoitteesta käsitellä kuntalaisen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit