perjantai 28. heinäkuuta 2017

Äitiysloma tulot

Saat itse valita, milloin aloitat äitiysvapaasi. Kela maksaa äitiysrahaa 1arkipäivää. Suomessa Kela tukee lapsiperheitä äidin raskausajasta alkaen sekä erilaisten perhevapaiden aikana. Kela tuntee vain termit äitiysvapaa, vanhempainvapaa ja kotihoidontuen jakso, joiden ajalta maksetaan tukia. Lue, miten perhevapaat ja -tuet etenevät aikajärjestyksessä odotusajan loppumetreiltä pikkulapsivaiheeseen.


Vielä samaan liittyen: Minulla äitiysloma alkaa 28. Voidaanko nämä huomioida vielä lokakuun palkasta laskettaessa tulot kk mukaan, kun työt on tehty ennen äitiysloman alkua. Edellytyksenä kuukauden tulojen käyttämiselle on, että tulot ko. Jos sinulla on alle 3-vuotias lapsi, ennen uuden lapsen laskettua aikaa, voidaan päivärahan perusteena käyttää samoja tuloja kuin edellisen lapsen kohdalla. Eläkettä kertyy sosiaalietuuksista, kuten vanhempainvapaasta ja ansiosidonnaisilta työttömyysjaksoilta.


Myös kotihoidon tuen ajalta kertyy eläkettä. Vanhempainpäiväraha määräytyy vuositulon perusteella. Vuosituloon lasketaan palkkatulot, jotka on maksettu tarkastelujakson aikana. Kela saa yleensä palkkatiedot tulorekisteristä, eikä niitä tarvitse ilmoittaa erikseen Kelaan.


Jos et ilmoita sähköisesti, ilmoita tulot paperilomakkeella 16A Selvitys ulkomaantuloista, ansiotulot. Näin ilmoitat tietoja veroilmoitukseen paperilomakkeilla. Jos korjattavaa tai lisättävää ei ole, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi saada työtä tai säilyttää työpaikka.


Koulutuspalvelut tuottaa oppilaitos ja etuuden maksaa Kansaneläkelaitos tai työttömyyskassa. TE-toimisto ei hanki koulutusta eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Olo ei ole helpottanut, joten tällä hetkellä Seppälä arvioi, ettei todennäköisesti pääse palaamaan töihin ennen kuin äitiysloma alkaa helmikuussa.


Tämä on äärimmäisen epäreilua. Moni nainen joutuu sairaspäivärahalle raskaudesta johtuen, joka taas on paljon pienempi kuin palkka. Se voidaan laskea myös edeltävien kuukauden tulojen mukaan, jos tulot ovat nousseet yli.


Kelan sivuilla tai vaihtoehtoisesti lomakkeella. Työmarkkinatuki on Kelan maksama taloudellinen ja tarveharkintainen tuki. Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot , jos asut heidän kanssaan.


Valtion henkilöstön vuosilomista on sovittu valtion virka- ja työehtosopimuksessa vuosilomista. Virkamiesten ja työntekijöiden lomiin sovelletaan myös vuosilomalakia. Työnantaja vuorostaan ilmoittaa palkan määrän ja miltä ajalta palkkaa maksetaan.


Mikäli vanhempi ei hae päivärahaa viimeisimmän valmistuneen verotuksen mukaan, on työnantajan ilmoitettava viimeisten kuuden kuukauden tulot ennen vapaan alkua työnantajan asiointipalvelussa tai lomakkeella Y Ilmoitus työnantajan maksamasta palkasta. Jos velallinen on ennen palkan ulosmittausta ollut vähintään vuoden työttömänä, on hänellä oikeus saada lykkäystä ulosmittauksen aloittamiseen enintään kuusi kuukautta työsuhteen alkamisesta. Lykkäyksen edellytyksenä on, että velallisen tulot ovat enintään kaksi kertaa hänen suojaosuutensa määrä (tulorajaulosmittaus). Sivulle on koottu Verohallinnon tarjoamat sähköiset palvelut.


Käytössä on erilaisia tapoja hoitaa asioita sähköisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit