keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Eläkkeensaajan asumistuki omistusasuntoon

Eläkkeensaajan asumistuki. Voit hakea eläkkeensaajan asumistukea. Voit saada asumistukea vakinaiseen vuokra- tai omistusasuntoon. Eila arvioi Kelan laskurilla, saisiko hän eläkkeensaajan asumistukea. Laskuri arvioi, että hänen pitäisi sitä saada noin 3euroa.


Eila lähetti hakemuksen verkossa Kelaan ja sai päätöksen vajaassa neljässä viikossa. Esimerkkimme asumistuki 41euroa on korkein mahdollinen yhden hengen ruokakunnalle maksettava asumistuen määrä. Korkeinta tukea saa asumismenojen ollessa vähintään enimmäisasumismenojen suuruiset ja huomioitavien tulojen ollessa enintään tulojen alarajan verran. Asumistuki on silloin enimmäisasumismenoista.


Kelan asumistuki on tarkoitettu asumisesta aiheutuviin menoihin. Vakinaisella Suomessa asumisella tarkoitetaan, että sinulla on Suomessa varsinainen koti ja oleskelet pääasiallisesti Suomessa. Avovaimo on velkajärjestelyssä edellisestä suhteesta syntyneiden velkojensa vuoksi.


Tottakai minulla on säästöjä mutta olen ymmärtänyt,että säästöt eivät vaikuta eläkkeensaajan asumistukeen niin ettei sitä saisi. Asun vuokra-asunnossa. Yleisen asumistuen maksaminen omistusasuntoihin on lisääntynyt viime vuosina.


Mutta omistusasuntojen osuus kaikista saajaruokakunnista on pienentynyt, kun saajien määrä yleisesti on kasvanut vielä enemmän, Kelan tieto- ja viestintäyksikön pääsuunnittelija Heidi Kemppinen kertoi Ilta-Sanomille. Metsäomaisuus on jaettu sisaruksien kesken. Puuta ei ole myyty vuosiin eli metsästä ei ole saatu mitään tuloa. Esimerkiksi omassa tai puolison omistamassa omakotitalossa asuvan hakijan asumismenoina otetaan huomioon asunnon lämmitys-, vesi- ja kunnossapitokustannukset sekä asunnon hankkimiseksi otetun lainan korot ja tontinvuokra.


Toimita eläkkeensaajan asumistuki hakemus AE jolloin voimme selvittää oikeutesi eläkkeensaajan asumistukeen. Vanhempainpäivärahakauden laskurilla voit laskea, koska äitiys-, isyys- tai vanhempainraha alkavat ja milloin ne päättyvät. Yleistä asumistukea ei myönnetä eläkkeen saajalle, joka on oikeutettu eläkkeensaajan asumistukeen.


Voit hakea asumistukea vakinaiseen vuokra- tai omistusasuntoon Kansaneläkelaitokselta. Yleinen asumistuki on tarkoitettu helpottamaan pienituloisten ruokakuntien asumismenoja. En ihan tarkkaan ottaen ymmärrä mitä haluat kysyä, mutta kerron yleisellä tasolla eläkkeensaajan asumistuesta. Kunnallinen kotipalvelu 4. Kotona annettavista palveluista perittävät maksut 4. Sosiaalinen kuntoutus 4. Omaishoidon tuki 4. Kehitysvammaisten erityishuolto 4. Kotikunnan vaihtuminen ja palvelujen saanti 4. Avio- tai avopuolisoille lasketaan yhteinen eläkkeensaajan asumistuki puolisoiden tulojen ja yhden asunnon asumismenojen perusteella. Tuki maksetaan sille puolisolle, jolla on oikeus eläkkeensaajan asumistukeen.


Minusta tämä on reilua: asumistukea tulojen mukaan. On ollut todella ahdistavan köyhää, kun olimme välillä miehen kanssa molemmat työkkärikorvauksella ja ei saatu asumistukea, kun on oma talo, perintökesämökki sekä mun että miehen puolelta, jotka on tietty tarkoitettu lapsillemme ja lisäksi mieheni omistaa isänsä kanssa tämän kotitalon puoliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit