maanantai 24. heinäkuuta 2017

Moottoritie nopeusvalvonta

Arkihavainnot kertovat, että vaikka ylinopeuksilla ohittajia riittää Oulun moottoritieosuudella, poliisi on moottoritiellä suhteellisen harvinainen näky. Liikkuvan poliisin Pohjois-Suomen osaston päällikkö Jarmo Rintasen mukaan valvontaa kuitenkin on. Maallikon mielestä edellä kuvailtu nopeusvalvonta saattaa tuntua kiusanteolta, mutta poliisin mukaan silläkin on merkityksensä.


Vaikka tällainen ylinopeus ei näyttäisikään aiheuttavan välitöntä vaaraa, emme voi sivuuttaa moottoritietä nopeusvalvonnassa. Muuten vauhdit kasvaisivat siellä pikkuhiljaa. Päivä on jo valjennut, alla harvasti liikennöity, kuivapintainen moottoritie , nopeusrajoitus talviaikaan tuttu satanen. Poliisi valvoo moottoritiellä nopeutta - hienoa!


On päivä, alla harvasti liikennöity, kuivapintainen moottoritie. Hieman eritasoliittymän jälkeen mersu kohtaa pientareelle pysäköidyn Volkswagen Transporterin, naps, salama välähtää, ja taas on yksi ylinopeussakko annettu. KSML: Enemmistö eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnasta kannattaa suurempia nopeusrajoituksia moottoriteillä. Partio tavoitti myöhään perjantaina illalla Kustaankujalta miehen, jonka epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Moottoritie on kuuma.


Ylikomisario kertoo, että hurjaa vauhtia ajetaan niin henkilöautoilla kuin moottoripyörilläkin. Paikkakuntakohtaisia eroja on vaikea sanoa, mutta moottoritie houkuttelee nostamaan nopeuksia. Ei ymmärretä sitä tilannetta ja muiden turvallisuutta, kun kokeillaan, kuinka oma auto kulkee. Uutinen Haminan ja Taavetin väliselle valtatie 26:lle rakennettavista valvontakameroista herätti ihmiset kommentoimaan nopeusvalvontaa puolesta ja vastaan.


Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö nopeusvalvontaa tehostaa ja kenties muuallakin? Rätkätin: Lueppas toiseen kertaan. Huomasin ja ymmärsin korostamasi kohdan. Minusta tavoite on periaatteessa hyvä, varmaan sinustakin huolimatta siitä, että siihen sisältyy mm.


Meidät kuvattiin viime kuussa ajaessamme unkarilaisella moottoritiellä Dvignetillä. Ajattelin tietysti ensin, että se oli nopeusvalvonta , mutta sitten tajusin, että sen täytyi olla vignettivalvonta. Annan yleensä kunkin ohitellan kaikessa rauhassa mutta mitähän nämä ihme ohituskaistalle nukahtajat mahtaa oikein olla. Joko ne ei ohita edes ketään ta. Avainsanat: vastaaja nopeusrajoitus moottoritie liikenne kunto ksml hyvä enemmistö eduskunta.


Se tarkoittaa sitä että oman kulkusuunnan kaistaparilla ei ole näkyvissä yhtään kulkuneuvoa. Nopeusvalvonta kamerat. Hämeen poliisin automaattivalvonta-auto mittasi maanantaina harvinaisen paljon ylinopeuksia Lahden moottoritiellä.


Kyseessä oli Orimattilan liittymän kohdalla sijaitseva siltatyömaa, jossa nopeusrajoitus on alennettu työmaan vuoksi 120:sta 60:een kilometriin tunnissa. Naamapalmu Harmittaa aina kun käy näin. Samoin mukana ovat automaattivalvonta-autot, joita Hämeen poliisilla on kaksi. Valvonta-autot ovat osoittautuneet koko maassa tolppakameroita tehokkaammiksi nopeusvalvonnassa. Siinä keskitytään riskialtteimmille tieosuuksille.


Näpertelyä koko nopeusvalvonta. Miksi ei kortti lähde heti u-käännöksestä moottoritien huoltoaukkoa käyttäen? Miksi ei poimita autoilijoita, jotka kiihdyttävät ohituskaistan kohdalla estäen ohituksen, ja anneta huomautusta liikenteen vaarantamisesta?


Au-tomaattisen nopeusvalvonnan vaikutusten huomioon ottamiseksi Tiehallin-nosta saatiin tieosoitteet eri vuosina käyttöön otetuista automaattisen nope-usvalvonnan jaksoista. Ruotsin nopeusvalvonta on sivistynyttä eikä pikkutarkkaa. Ei autoa ajeta hyvin tuijottamalla nopeusmittaria vaan katsomalla ajoradalle ja ajamalla liikennevirran mukana miten se sitten eteneekin tien, kelin ja maaston eikä mittarin mukaan. Kun taas pääsen näkemään suomalaisia autolomalla Italiassa niin saa nauraa kippurassa.


Hamina–Vaalimaa ja valtatien parantaminen välillä Taavetti–Lappeenranta) valmistumisen vaikuttavan reittivalintaasi? Tässä yhtenä päivänäkin näin yhäkekkosella kaksi peltikolaria: Lahden tien liittymälle vievällä kaistalla toinen ja liittymän ja moottoriten yhtymäkohdassa toinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit