maanantai 24. heinäkuuta 2017

Sairaan lapsen hoito lääkärintodistus

Työntekijällä on oikeus saada enintään neljä työpäivää vapaata lapsen hoitoa tai lapsen hoidon järjestämistä varten. Tätä kutsutaan tilapäiseksi hoitovapaaksi. Edellytyksinä on, ettälapsi on sairastunut äkillisestilapsi on alle 10-vuotias tai alle 12-vuotias ja vanhempi työskentelee kunnallisella työnantajalla Lisäksi osassa työehtosopimuksia on sovittu, että.


Lääkärintodistus D. D-todistus (SV 10) tarvitaan sairaan lapsen hoidon vuoksi myönnettävää erityishoitorahaa varten.

Erityisäitiysrahatodistus. Infektiotautien hoito tapahtuu oman terveyskeskuksen tai lastenlääkärin kautta. Epilepsialääkkeillä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ja sen takia on tärkeä kertoa lapsen epilepsiasta ja käytössä olevasta epilepsialääkityksestä aina kun ollaan lapsen kanssa vastaanotolla. Vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan lapsen vanhemmilla on oikeus käyttää osittaista hoitovapaata kunnes lapsi täyttää vuotta, jos lapsi vaatii erityistä huoltoa tai hoitoa.


Etukäteen sovittu lapsen lääkärissä käynti pitää hoitaa vapaa-ajalla tai siihen pitää pyytää työnantajalta palkatonta vapaata. Palkallinen poissaolo-oikeus ei myöskään koske pitkäaikaisesta tai kroonisesta sairaudesta johtuvaa lapsen hoitamista. Tällöin voi kuitenkin soveltua palkaton poissaolo vaikeasti sairaan lapsen takia.

Lapsen sairastuessa on tärkeää hoitaa lasta mahdollisimman tehokkaasti kotihoidon keinoin. Lisätietoa ja ohjeita infektioiden kanssa toimimisesta löydät THL:n infektiotaudit-sivuilta. Työnantajalla on oikeus vaatia selvitys ( lääkärintodistus yms.) tilapäisen hoitovapaan perusteista. Työsopimuslain mukaan tilapäinen hoitovapaa on palkatonta. Työehtosopimuksissa on usein sovittu esim.


MTV Uutiset on kertonut puolikuntoisten lasten lisääntyneestä määrästä päivähoitopaikoissa. Useat asiaa kommentoineet lukijat ovat vahvistaneet, etteivät uskalla jäädä lapsen kanssa kotiin, sillä työnantaja ei katso tilannetta hyvällä. MTV Uutiset selvitti, mitkä ovat sairaan lapsen vanhemman oikeudet ja mitä kotiin jäävältä voidaan vaatia. Pitääkö sairaan lapsen hoitotodistukseen kirjoittaa diagnoosi työnantajaa varten, kun vanhempi jää pois töistä hoitamaan pikku potilasta? Viralliset ohjeet asiasta puuttuvat.


Työnantajan pyynnöstä sinun on esitettävä luotettava selvitys työkyvyttömyydestäsi, kuten lääkärintodistus tai terveydenhoitajan antama todistus. Mikäli sairaus kestää pidempään kuin työehtosopimuksen palkanmaksuvelvollisuus, Kela maksaa sairauspäivärahan työntekijälle. Alle 10-vuotiaan lapsen sairastuessa äkillisesti lapsen huoltajalle, huoltajan avio- tai avopuolisolle tai huoltajalle, joka ei asu lapsen kanssa samassa taloudessa, maksetaan palkka 1-kalenteripäivään sisältyviltä työpäiviltä §:n mukaan.


Jos lapsella on allergia, vanhempia pyydetään tuomaan lääkärintodistus. Mikäli lapsi tarvitsee erityistä tukea kehityksessään ja oppimisessaan, toivotaan vanhempien toimittavan riittävät asiantuntijalausunnot varhaiskasvatuksen järjestämistä varten.

Lapsen kehityksen ja oppimisen tuki on osa lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa. Sairastuneen lapsen hoito ja muut järjestelyt perheystävällisellä työpaikalla. Lähtökohtana on, että vanhemmat voivat itse hoitaa sairastuneet lapsensa kotona terveiksi. Sairaan lapsen vieminen liian aikaisin päivähoitoon altistaa muut lapset tartunnoille sekä pitkittää lapsen omaa toipumista. Työkyvyttömyydestä on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus.


Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava selvitys haitta-asteesta. Tietoa ei voi ilmoittaa OmaVerossa. Jos saat työkyvyttömyyseläkettä, haitta-aste on automaattisesti 1 , eikä sinun tarvitse antaa siitä eri selvitystä.


Jos työkyvyttömyyseläke on myönnetty osaeläkkeenä, haitta-aste on. Mistä vähennys tehdään? TILAA MEHILÄISEN UUTISKIRJE.


Mehiläisen uutiskirje ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa - sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit