torstai 20. heinäkuuta 2017

Liikennelupa poistuu

Nykyään kaupallisilta traktorikuljetuksilta vaaditaan liikennelupa. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kiittää luvan poistamista. Todella hyvä juttu maaseudun yrittäjien ja norminpurun kannalta. MTK ja Koneyrittäjät esittivät juuri kilometrin tuntivauhtirajaa luvan poistamiseen.


Uusi laki liikenteen palveluista astuu voimaan 1. Se korvaa maanteiden tavaraliikennettä harjoittaville tutun lain kaupallisista tavarankuljetuksista tiellä, kavereiden kesken tavaraliikennelain. Kauanko pystyy ajamaan ilman liikennelupia? Traktorin ja 2–tonnin painoisen pakettiauton liikennelupa poistuu tavaraliikenteessä, mikä helpottaa pienimuotoista kaupallista tavarankuljetusta.


Myös kynnys aloittaa pienimuotoinen taksitoiminta alenee, kun taksikiintiöt poistuvat. Liikennelupa on EU:n tavaraliikennelupa-asetuksen mukaan oltava, kun harjoittaa tavaraliikennettä toisen lukuun tai palkkiota vastaan. Oman tavaran kuljettamiseen lupaa ei vaadita.


EU:n liikenteenharjoittaja-asetuksen nojalla liikennelupapakosta voidaan vapauttaa sellainen liikenne, jolla on kuljetusmarkkinoihin vain vähäinen vaikutus kuljetettujen tavaroiden luonteen tai lyhyen. Hae liikennelupa , jos epäilyttää. Liikenneluvan hakeminen ei ole ylivoimainen tehtävä, se on syytä pitää mielessä.


Jos tuntuu siltä, että liikennelupaa saatettaisiin tarvita, ei kannata uhrata turhaa energiaa miettimällä miten lupatarpeen voisi väistää. Kun käy lupakurssin ja hakee liikenneluvan, mahdollistuvat monenlaiset urakat. Uusi Suomi eli verkossa uusisuomi. Klikkaa ja lue heti!


Säädökset alkuperäisinä. Kaikki säädökset v. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla. Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia. Lainmuutos kiristi maansiirto- kuljetusten lupia.


Siirry sivun pääsisältöön. Traktoriurakoinnin edellytyksiä on liiton mukaan aktiivisesti kehitettävä. Tätä muutosta ei tule liiton mukaan tieliikennelain uudistuksessa vesittää eikä rajata traktorikuljetuksia tiellä pelkästään maa- ja metsätalouteen.


Tavallisten taksien autoveron alennus poistuu asteittain. Esteettömistä tilatakseista ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa. Tilataksista ei tarvitse maksaa autoveroa, jos taksi on hyväksytty ja sitä käytetään koulu- ja päivähoitokuljetuksiin. Mitä taksiliikenteen harjoittamiseen vaaditaan?


Jatkossa kuljetuksen tilaajan on lisäksi varmistettava, että kuljetuksen suorittajalla on liikennelupa ja että se täyttää työnantaja- ja verovelvoitteensa. Jos tilaajalla on syytä epäillä – esimerkiksi alhaisen hinnan perusteella – että kaikkia velvoitteita ei hoideta, sopimusta ei saa solmia. Velvoitteen rikkominen on rangaistavaa. Kuljetuksen tilaajan on muun muassa varmistettava, että kuljetuksen suorittajalla on liikennelupa ja että se täyttää työnantaja- ja verovelvoitteensa.


Olemme johtava yksityinen ajoneuvokatsastusten, rekisteröintien ja kuljettajantutkintojen tarjoaja Pohjois-Euroopassa. Osakepääomavaatimus poistuu 1. Taksijärjestelmä muuttui 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit