maanantai 24. heinäkuuta 2017

Armeija saapumiserät 2019

Kaikki saapumiserät eivät valitettavasti mahdu etusivulle, koska laskurimme tukee myös monia jo kotiutuneita saapumiseriä sekä saapumiseriä, joiden palvelus ei ole vielä alkanut. Alla näet listan kaikista saapumiseristä, joiden tj-laskurin tarjoamme. Lisäksi listassa on palvelukseenastumispäivät, kotiutumispäivät ja TJ-luvut. Syksyllä kutsunnoissa päätetään, milloin ja missä varusmiespalvelus suoritetaan. Valmistaudu kutsuntoihin miettimällä mieluista tehtävää ja tutustu osoitteeseen intti.


Jos sellaisia tarvitsee, eikä niitä ole, armeija kustantaa perusrillit. Jos taas suosii piilolinssejä, niitä kannattaa ottaa mukaan reippaasti. Samoin piilolinssinestettä. Sotilaspuvun kanssa saa käyttää aurinkolaseja, kunhan ne eivät herätä liikaa huomiota.


Varusmiespalvelukseen kannattaa valmistautua etukäteen pohtimalla, millaisissa tehtävissä haluaa palvella. Armeijan saapumiserät pienenevät koko Suomessa. Kainuun prikaati on Kajaanissa sijaitseva Puolustusvoimien joukko-osasto.


Prikaati kouluttaa varusmiehiä Pohjois-Suomen maasto-olosuhteisiin useassa eri aselajissa. Saapumiserät opiskelupaikan hakemisen kannalta Opiskelun kannalta saapumiserällä on väliä, riippuen tietenkin myös palvelusajasta. Puolustusvoimat suosittelee tuoreiden ylioppilaiden yrittävän päästä palvelukseen tammikuun saapumiserässä, jolloin syksyn aikana on mahdollista yrittää korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja. Puolustusvoimien tekemän loppukyselyn mukaan varusmiehet arvioivat armeija -ajan varsin positiiviseksi ja antavat siitä yleisarvosanaksi (1–5).


Puolustusvoimien koulutuskulttuuri on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana positiivisesti ja on summamuuttujien perusteella tasolla (1–5). Aluetoimistot — Aluetoimistot ovat asevelvollisten asiakaspalvelupisteitä ja vastaavat kysymyksiin ennen ja jälkeen palveluksen. Satakunnan lennoston käytössä on koko ilmavoimien lentävä kalusto. Lennosto tukee ilmavoimien taistelua tukilentotoiminnalla, tutkimuksella ja kehittämisellä sekä turvaa ilmaoperaatiot Etelä-Suomen alueella vastaamalla lentotukikohtien valmiudesta.


Uudet alokkaat astuvat palveluksen tänään maanantaina. Miltä näyttää (tj2) kasarmipäivä Haminassa. Marssimista, maneesia, mukesia, tvälliä, hiuksii, wörkkii!


Armeija -ajan alun harjoitukset ovat yleensä sellaisia, että perusterveet alokkaat pystyvät suoriutumaan niistä. Myöhemmin saattaa tulla pidempiä, aidosti rankkoja marsseja, joissa otetaan miehestä ja naisesta mittaa. Ryhmähenki on paras asia, jota intillä on tarjota. Aseellinen varusmiespalvelus on 16 2tai 3vuorokauden mittainen. Kaikki käyvät kuitenkin aluksi 8-viikkoisen peruskoulutuskauden (P-kausi).


Tuoreet varusmiehet täyttävät tänään kasarmit. Koulutussuunnitelmaa uudistaessa jää myös aina menneisyyteen vanhoja perinteitä joita aiemmat saapumiserät ovat kokeneet intin aikana. Yksi muutoksen kourissa oleva on alokasleirit. Keskisuomalaisen mukaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) esikunta on vahvistanut, että saapumiserien määrää ei lisätä eikä palvelukseen astumisen ajankohtia muuteta. Ittelläni on armeija vasta kesällä edessä, mutta te, jotka ootte jo armeijan käyny, kuinkas lihaskunnossa ja cooperissa meni?


Itte voisin heittää tähän vähän alkuun jotain lukuja, kuinka itte oon pärjänny ku oon harjotellu. Teksti ja kuva: Asko Tanhuanpää Armeija on Suomen paras johtamisopisto Varsinais-Suomen aluehälytyskeskuksessa lääkintäesimiehen virkaa hoitava Vesa Truhponen sanoo empimättä armeijan suomalaisen miehen parhaaksi mahdolliseksi johtamisen oppilaitokseksi. Koska nykyajan nuorilla on hakaluuksia suorittaa varusmiespalvelustaan, on asiaa päätetty helpottaa hieman lisää. Esimerkiksi pinkka poistuu kokonaan.


Voimme täten vain kuvitella, miten palvelus suoritetaan? Eletään hotellissa ja tukka hulmuten pelataan. Vastaajien mukaan saapumiserät eivät eroa toisistaan saamansa ohjeistuksen perusteella.


Tästä voidaan päätellä, että molemmille saapumiserille kerrotaan koulutukseen hakeutumisesta, vaikka esimerkiksi yhteishaku tapahtuu keväisin. Muuttamatta joukko-osastotasan järjestelyjä olennaisesti, esimerkiksi maavoimiin voitaisiin haluttaessa luoda kaksi linjaa, joissa molemmissa kaikki joukkotuotannon yhteistoiminnassa tarvittavat elementit joukko-osastoittain jaettuna. I linja saapumiserät tammi- ja heinäkuu, II linja huhti- ja lokakuu.


Mukana legendaarisia sutkautuksia kuten Saksa on paska maa, Up to the ass of Timo ja voi olla, että.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit