torstai 13. heinäkuuta 2017

Kosteusmittaus vuokra asuntoon

Koulutettu homekoira selvittää onko hometta, pintoja rikkomatta. Muutin vuokra - asuntoon , joka on vuokrattu yksityishenkilöltä. Kylpyhuone haisee mädältä ja siellä on epämääräistä pilkutusta. Olen määräaikaisella sopimuksella, mutta haluaisin sopimuksesta irti kyseisen ongelman takia. Varsinainen ongelmani on se että vuokra - asuntoon vaadittu kotivakuutus jäi ottamatta.


Syynä oma laiskuus, säästeliäisyys, tyhmyys ja se että irtaimistoni arvo on todella pieni. Ja nyt olisi sitten suuri pelko, että kaikki säästöt menee jonkun oudon ihmisen kylpyhuoneeseen. Vakituisen ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöiden kustannuksista on mahdollista saada kotitalousvähennys. Siinä varmaan tulee kuluja, joita kukaan ei korvaa, mutta pari tonnia on pikkukuluja homesairausriskin rinnalla, koska huonolla tuurilla voi saada pysyvän sairauden (esim. astma) joka rajoittaa koko loppuelämää. Ensivaikutelma on ratkaiseva myös asuntoa myytäessä.


Asunnon kevyellä stailauksella voit vauhdittaa kaupantekoa, sillä viihtyisään asuntoon on ostajan helpompi ihastua niin myynti-ilmoituksen valokuvissa kuin asuntonäytössäkin. Kiinnitä ostajien huomio asunnon parhaisiin puoliin, mutta jätä tilaa myös ostajan omalle mielikuvitukselle. Vastaus HansuOstin tuossa keväällä kerrostalo kaksion.


Löydetty vesivahinko kerrostalo-osakkeessa oston jälkeen. Heti avainten saanti päivänä aloitin pienen pintaremontin mikä sitten osoittautuikin todella isoksi. Eniten haisee vaatehuoneessa,erityisesti yksi seinä. Muualla ei voi paikallistaa niin selvästi.


Ennen kuin huomasin tuota vaatehuonetta ajattelin hajun johtuvan siitä että asunto oli pari viikkoa tyhjillään. Miksi homeongelmista oirehtivaa syytetään luulosairaudesta? Miten home voi kasvaa betonissa? Lue, mitä asiantuntijat vastasivat näihin ja muihin yleisön esittämiin kysymyksiin homeesta Yle Savon teematunnilla.


Avain kannattaa antaa jonkun taloyhtiön edustajan hallintaan, sillä vaikkei sen luovuttamiseen olekaan suoraa velvollisuutta, osakas vastaa vahingoista, joita hätätilassa voi aiheutua siitä, jos avainta ei ole eikä asuntoon päästä mitenkään sisälle. Asunto-osake, myyjän vastuu ed. Vastaus Nimetön Myimme juuri rivitalo-osakkeemme vuoden asumisen jälkeen. Meitä edeltävä osakas oli tehnyt kylpyhuoneremontin v. Kun muutimme vuosi sitten tammikuussa ihan uuteen Lumo- asuntoon , niin huomasimme 4–viikkoa sen jälkeen, että keittiön katosta nurkasta valuu vettä ja sitä tuli niin paljon, että kaappi meni pilalle ja kaappiin sisälle tuli hometta.


Vuoto kesti noin neljä viikkoa putkeen. Sitten se loppui, Raerinteen naapuri Aune kertoo. Yleensä asuntokaupan purkuun johtaa asuntoon liittyvä olennainen virhe, jonka korjaaminen on kallista. Mikäli on syytä epäillä kosteutta, sisältää kosteusmittaus 1-rakenteen pikamittausta porareiästä (poraus vain, mikäli mahdollista porata vesieristettä rikkomatta). Usein vuokranantajana ovat esim.


Tarkista milloin vuokrasopimus on päättymässä ja millaisin ehdoin korotukset tehdään. Vuokra -ajat ovat esim. Helsingissä osa vuokratonteista kuuluu Hitas-järjestelmään (hinta- ja laatutason sääntely). Tontin vuokra sisältyy hoitovastikkeeseen. Lue oppaamme, niin pääset kerralla kartalle asunnon ostamisesta.


Tämä asunnon osto-opas kertoo sinulle asunnon ostamisen eri vaiheista ja antaa sinulle vinkkejä asunnon ostamiseen unohtamatta kuitenkaan asunnon ostoon liittyviä faktoja, jotka on hyvä tietää. Yläkerran naapuri oli tavalliseen tapaansa mennyt paikalliseen ottamaan kuppia ja päätti kostean baari-illan jälkeen sammua suihkuun lattiakaivon päälle, jolloin koko asunto tulvi vedestä. Heräsin, kun vettä lorisi eteisen pistorasioista, makuuhuoneen plafondin reiästä, olohuoneen seinän nurkista ja kaikkialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit