torstai 12. huhtikuuta 2018

Passin voimassaoloaika matkan jälkeen

Hae edullisin laina helposti Sortterilta. Edullisin laina hintatakuulla täältä. Useimmiten asia menee niin, että mitä kauemmas matkustaa, sitä kauemmin passin kannattaa olla voimassa matkan jälkeen.


Passin voimassaolo. Ota passista kopio mukaan matkalle.

Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena. Muista varmistaa passin tai henkilökortin voimassaoloaika jo matkan varaamisen yhteydessä. Matkustusasiakirjojen voimassaoloaikavaatimuksiin saattaa liittyä maakohtaisia eroja. Useat maat edellyttävät, että passi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.


Mikä moiseen on syynä? Tässähän on se riski, että monta kuukautta passin käyttöaikaa menee hukkaan, kun joutuu hakemaan uutta. Nimimerkki PALJON MATKUSTAVA.


Vastaus: Käytäntö koskettaa suomalaisia erityisesti kaukokohteisiin matkustettaessa.

Vaadittava voimassaoloaika matkan jälkeen vaihtelee yleensä kolmen ja kuuden kuukauden. EU-maissa passi on kelvollinen matkustusasiakirja sen voimassaolon päättymiseen saakka, eli passin on oltava voimassa koko matkan ajan. Tarkista, että passissa on vähintään yksi tyhjä sivu.


Kylla tanne englantiin tullessa pitaa olla passi. Maa ei ole liittynyt Shengeniin ja ilman passia eivat taida paastaa maahan edes suomalaisia. Itse olen asunut taalla noin vuotta.


Lisätietoa passin hakemisesta. Tällä sivulla annetaan lisätietoa asiointipaikoista, passihakemuksen liitteistä, verkkoasioinnista, passin katoamisen tai anastuksen ilmoittamisesta, passin hakemisesta alaikäiselle, sormenjälkien ottamisesta, passin myöntämisestä asevelvolliselle, Suomen sotiin osallistuneiden passista, kaksoispassista, passityypeistä, passin hakemisesta ulkomailla. Väliaikainen passi on tyypillisesti voimassa vain matkan ajan.


Vierailija: Onko tuohon jotain sääntöä vai voiko matkustaa ns. Joissain maissahan on sääntö, että passin pitää olla voimassa x aika matkan jälkeen , mutta onko näin myös eu:n alueella? Yleensä sääntö on, että passin tulisi olla voimassa tai kk matkan jälkeen. Kuinka pitkään passini tulee olla voimassa matkan jälkeen ? Kolmen tai kuuden kuukauden voimassaoloaika koskee yleensä vain kaukokohteita, mutta passin vaadittu voimassaoloaika ja viisumivaatimukset on aina hyvä tarkistaa etukäteen esimerkiksi kohdemaan.


EU-alueella matkustaessa passin tulee olla voimassa ainoastaan koko matkan ajan.

Monessa paikassa lukee, että passin tulisi olla voimassa 3kk matkan jälkeen. Matkustamme harvoin ja seuraavan reissun jälkeen passin voimassa oloa on jäljellä reilut 2kk. Mietin mikä on Kreikan virallinen ohje, tuntuu turhalta uusia passia kun todella harvoin tulee matkustettua. USA:han matkustavilta edellytetään hyväksytyn ESTA-hakemuksen lisäksi koko matkan ajan voimassa olevaa e-passia.


E- passin merkkinä passin kannessa on erityinen e- passin merkki sekä elektroninen siru. Itävallassa integraatiolainsäädännön muutoksena hyväksytty nk. Maahantulosäännökset UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit