Ilmoittautuminen ennakkoperintärekisteriin tapahtuu yrityksen perustamisilmoituksella. Lomakkeet löytyvät YTJ:n sivulta. Kun työn suorittaja on merkitty ennakkoperintärekisteriin , asiakkaan ei tarvitse toimittaa ennakonpidätystä työkorvauksesta eikä käyttökorvauksesta. Jos maksettava suoritus sen sijaan on palkkaa, maksajan on aina toimitettava ennakonpidätys, vaikka saaja kuuluisikin ennakkoperintärekisteriin.
Kun perustat uuden yrityksen: Jos ilmoittaudut myös kaupparekisteriin, tee perustamisilmoitus YTJ-palvelussa. Saat Y-tunnuksen heti perustamisen jälkeen. Kun olet saanut Y-tunnuksen, ilmoittaudu tai hakeudu arvonlisäverovelvollisten rekisteriin joko OmaVerossa tai sähköisellä muutosilmoituksella YTJ-palvelussa.
Yhtiötä perustettaessa hakemus tehdään perustamislomakkeilla Y Ytai Y3. Y-tunnukselliset hakeutuvat ennakkoperintärekisteriin muutoslomakkeilla Y Ytai Y6. Osan lomakkeista voi myös täyttää sähköisesti YTJ:n sivuilla verkkopankkitunnusten.
Ennakkoperintärekisteriin ilmoittautuminen. Mikäli et ole ennakkoperintärekisterissä, ennakonpidätyksen tekeminen maksusta jää asiakkaasi kontolle. Osoite- ja yhteystietojen muutos ilmoitetaan sähköisesti omana ilmoituksenaan.
Jos haluat ilmoittaa myös muita muutoksia yrityksen tietoihin, voit tehdä sen samalla kirjautumiskerralla, mutta eri ilmoituksella. Kun teet ilmoituksen sähköisesti , palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen. Paperi-ilmoituksissa maksat käsittelymaksun etukäteen ja liität kuitin maksusta ilmoituksen mukaan.
Kun teet yrityksen ilmoituksen YTJ-palvelussa, voit valita, että jatkossa yrityksesi tekee ilmoitukset vain sähköisesti. Kun valitset vain sähköiset ilmoitukset, kaupparekisteri ja Verohallinto eivät ota vastaan yritykseltäsi paperilomakkeita (Y-lomake). A) Sähköisessä palvelussa yhtiöjärjestyksen muutoksen hintaan sisältyvät osakeyhtiön kotipaikan muutos, toimialan muutos ja muutos yhtiön edustamisessa aseman perusteella.
Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Yritystä perustettaessa voi hakea samalla ennakkoperintärekisteriin. Näin yrityksen asiakas voi vain maksaa yrityksen laskun, ja hän tietää, että yritys hoitaa verottajan suuntaan verotuksen.
Palkkatyöläisenä olet tottunut siihen, että toimitat työpaikalle verokorttisi ja työnantaja nappaa automaattisesti tilille tulevasta palkasta pois ennakonpidätyksen eli verojen osuuden. Kuulumalla ennakkoperintärekisteriin ilmoitat, että yrityksesi hoitaa veroasiansa kuntoon itse. Aloittava yrittäjä voi ilmoittautua Verohallinnon ennakkoperintärekisteriin. Jos yrityksesi kuuluu ennakonperintärekisteriin, voit laskuttaa asiakasta ilman ennakonpidätystä.
Toisin sanoen rekisteröity, yksityinen elinkeinonharjoittaja todistaa, että hän huolehtii itse ennakkoverojen maksamisesta. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Ilmoitus kannattaa antaa sähköisesti OmaVero-asiointipalvelussa. Yritys voi tehdä ilmoituksen samalla, kun se tekee perustamisilmoituksen kaupparekisteriin. Maksun saajan ollessa ennakkoperintärekisteriin kuulumaton yhteisö tai yhtymä.
Korvaukset ilmoitetaan tällöin korvauksen saajan yritysmuodosta riippumatta. Yrityksen Y-tunnus tulee merkitä Henkilörekisteriin henkilötunnuksen paikalle. Aloittamisilmoituksella liitytään arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.
Arvonlisäveroa maksetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.