maanantai 13. marraskuuta 2017

Määräaikaisen työsopimuksen jatkaminen ytneuvottelut

Valmennukset henkilöstösi uudelleensijoittamiseksi. Määräaikaisen työsopimuksen jatkaminen uudella. Jos työnantajan työvoimantarve on arvioitavissa pysyväksi, jatkuvien määräaikaisten sopimusten tekeminen ja jatkaminen on kielletty. Jos työntekijänä haluat irtisanoa määräaikaisen työsopimuksen , paras tapa on keskustella työnantajan kanssa ja yrittää sopia yhteisesti menettelytavoista. Työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana.


Työnantaja saa irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen vain asiallisesta ja paina-vasta syystä. Työsuhteen ehdot voivat muuttua uuden. Jos työ ei kestäisikään loppuun asti, palkka ainakin juoksee. Siis työnantajalla on työnmääräämisoikeus ja jos päättää, että ei anna sinulle töitä, silloin elbaat, mutta palkkaa et menetä, ellet itse suostu.


Eroja määräaikaisen työsuhteen ja määräaikaisen virkasuhteen välillä on lähinnä riitautusmenettelyssä ja laittoman määräaikaisuuden seurauksessa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy lähinnä irtisanomisen tai purkamisen kautta. Ilman laissa hyväksyttyä syytä työsopimusta ei saa irtisanoa. Näin ei synny myöhemmin epäselvyyttä siitä, mitä on sovittu.


Jos työntekijä on tehnyt työsopimuksen toisen työnantajan kanssa lomautuksen ajaksi, hänellä on oikeus irtisanoa kyseinen työsopimus sen kestosta riippumatta viiden päivän irtisanomisajalla. Jos työnantaja irtisanoo lomautetun työntekijän lomautuksen aikana – olettaen, että irtisanomiseen on myös perusteet – työntekijällä on oikeus saada irtisanomisajan palkkansa. Vastaus Miina Hei, Olen ensimmäistä kertaa eläissäni tekemisissä yt-neuvottelujen kanssa, ja ns.


Olen vuokratyöntekijä, tittelinä myyjä ja. Ilmapiiri työpaikalla on todella huono, enkä enää viihdy laisinkaan, joten jatkaminen tuntuu huonolta idealta. Tämä työsopimus on viides peräkkäin tehty määräaikainen sopimus. Työsopimukseni on määräaikainen ajalle 1. Lisäksi olen kuullut että sopimustani jatkettaisiin vain kuukaudella eteenpäin, yrityksessä on osastollamme tulossa yt-neuvottelut. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta.


Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Tämä tarkoittaa sitä, että luottamusmies voidaan yleensä irtisanoa viimeisenä, hän ”sulkee oven”. Työnantaja saa vähentää irtisanomisajan palkasta päivän palkan, jos työntekijän lomautusta edelsi lain tai sopimuksen mukainen yli päivän lomautusilmoitusaika.


Nämä toimenpiteet perustuvat sopimusvapauteen eivätkä ne siksi syrjäytä työnantajan lakiin perustuvaa velvoitetta. Käytännössä työsopimus voidaan irtisanoa vain, jos työsuhteen sopimustasapaino järkkyy, eikä toinen osapuoli kykene enää noudattamaan sovittua. Koulutusvelvoitteen edellytys on, että irtisanomisuhan alainen työntekijä voitaisiin sijoittaa koulutuksen jälkeen toisiin tehtäviin yrityksessä. Koulutuksen tulee olla tarkoituksenmukaista ja kohtuullista.


Normaalisti opintovapaa on palkatonta. Asiasta on mahdollista kuitenkin sopia erikseen työnatajan kanssa, esimerkiksi työsopimuksen yhteydessä. Jos opintovapaa on kuitenkin palkaton, on silloin mahdollista saada aikuiskoulutustukea tai Kelan tarjoamia koulutusetuja, kuten opintotukea, opintolainaa ja asumistukea. Työnantajalla on opintovapaalain mukaan täysi oikeus lykätä opintovapaan alkamisaikaa enintään kuudella kuukaudella aina jos opintovapaan myöntäminen tuottaisi töiden järjestämisen kannalta tuntuvaa haittaa. Työajan lyhennyskorvauksia ei voi sisällyttää työntekijän tuntipalkkaan.


Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi 29. Aloitin vaatekaappieni systemaattisen tyhjennyksen noin vuosi sitten. Niin kauan on vienyt päästä hiljalleen tähän tilaan, että kaapeissa alkaa olla vain sitä, mitä todella haluan siellä olevan (Kiitos Relove ja heidän all inclusive -palvelu!!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit