tiistai 14. marraskuuta 2017

Raportin ulkoasu

Raportin ulkoasu

Tekstisivun ulkoasu. Sivujen numerointi alkaa sisällysluettelosivulta (sivu 1) ja jatkuu niin, että myös lähde- ja liitesivut numeroidaan (kuvailulehdet eivät kuulu numeroinnin piiriin). Sivunumerot muotoillaan samalla tavalla kuin perusteksti.


Raportin ulkoasu

Raportin ulkoasu kertoo tekijästään jo varsin paljon. Lähtökohtaisesti ei tarvitse olettaa, että tieteellisen raportin lukijalla on vikaa ymmärryksessä. Vältä siis toistoa. Raporttien ulkoasu ja lähteisiin viittaaminen. Merkitse tähän tekijöiden nimet peräkkäin.


Opintojakson nimi, tunnus. Kirjoita etunimi ennen sukunimeä ja aakkosta nimet sukunimen alkukirjaimen mukaan. Ryhmätunnus tai aloitusvuosi. Tutkimukset raportoidaan tarkasti, koska raportin perusteella arvioidaan tulosten pätevyys. Tarvittaessa tutkimus pitäisi pystyä myös toistamaan samanlaisena.


Laajoja tutkimusraportteja tuetaan liitteissä esitettävällä materiaalilla. Voit esittää raportin ylätunnisteessa tietoja, jotka muuten näkyisivät kansilehdellä, esimerkiksi logon, otsikon tai päivämäärän. Tiivistelmä etenee raportin mukaisessa järjestyksessä.


Jos sijoitat Summa-koostefunktiota hyödyntävän lasketun ohjausobjektin raportin ylätunnisteeseen, koko raportin summa lasketaan. Johdanto orientoi lukijan opinnäytetyön aiheeseen ja virittää lukijan kiinnostuksen. Johdannossa kuvataan aiheen valinnan tausta, näkökulma ja perustelut, voidaan mainita aikaisempia tutkimuksia, rajataan tutkittava alue, esitellään toimeksiantaja sekä muotoillaan tehtävä ja tavoite. Otsikot on numeroitu, mikä antaa asiakirjalle selkeän rakenteen. Malli sopii mainiosti asiakirjoihin, joissa täytyy viitata tiettyyn kohtaan: ”kuten osasta 3. Käytä tätä helppokäyttöistä mallia, kun haluat aloittaa tyhjästä, mutta et halua käyttää oletusulkoasua.


Raportin ulkoasu

Voit hyödyntää mallia yksinkertaisesti. Times New Roman 1 Arial 1 tai vastaavia, ei liian koukeroisia fontteja). Tiheään kirjoitetut tekstit (riviväli 1) ovat raskaslukuisia ja opettaja ei saa kommenttejaan mahtumaan riviväleihin, jos hän kirjoittaa kommentit käsin. Ne tuottavat päästöjä, eniten ilmakehään ja veteen. Huomautus: OneDrive for Businessin käyttäjätoimintalokien raportti on beetaversio.


Tiedot ovat oikein, mutta raportin ulkoasu ja raportin pohjana oleva rakenne saattavat muuttua ajan kuluessa. Raportointi selkeytyy, kun dokumenttien ulkoasu ja sisältö ovat yhtenäisiä yrityksen sisällä. Congrid mahdollistaa yhtenäiset raportit kattavilla lisätiedoilla ilman ylimääräistä työtä.


Raportin ulkoasu

Pohjakuvamerkintä ja valokuva raportin liitteenä antavat lisähyötyä työn korjaajalle tai huoltotoimenpiteille. Ohjeet ovat myös raportin kaltaisia kuvauksia jostain käytännön ilmiöstä, tapahtumasta, prosessista tai vastaavasta. Ohjeiden kirjoittamisen pohjalla on aikaisemmin tapahtunut ilmiö, jos näin ei ole, kyse on enemmänkin suunnitelmasta kuin ohjeesta.


Pääset muokkaamaan kyselyyn ulkoasuja klikkaamalla ” Ulkoasu ”-kuvaketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit