perjantai 10. marraskuuta 2017

Passikuvan rajaaja

Passikuvan rajaaja

Useimmat Suomessa toimivat valokuvaamot lähettävät passikuvan asiakkaan suostumuksella lupahallinnon valokuvapalvelimelle, josta se on liitettävissä esimerkiksi passi- ja henkilökorttihakemuksiin. Kuvan poliisille toimittanut valokuvaamo antaa sinulle kuvakuitin, jossa on kuvan yksilöllinen kuvatunnus. Passikuvan voi aivan hyvin ottaa kännykällä.


Passikuvan rajaaja

Parempaa kameraa kannattaa tietysti käyttää, jos sellainen löytyy, mutta kännykällä pärjää aivan hyvin. Kännyköiden kamerat ovat laadultaan täysin riittävät passikuvan ottamiseen, etenkin jos valoa on tarpeeksi. Mustavalkokuvakin kelpaa. Itselaukaisijalla kuvaaminen menee helposti työlääksi, joten kaveriapu on paikallaan.


Tällöin tulee huomata, että hymyn kare tai keno leuka ei käy. Mielestäni malliin on aika turhaa piirtää soikeita pään ääriviivoja, koska pään muoto vaihtelee huomattavasti. Tai ehkä voisin kaivaa jostain kuvani kaljuna ja piirtää ääriviivat siitä, jolloin päälaen täsmällinen paikka hiusten alla näkyisi. Kuvan pitää olla täsmälleen 5x 6pikselin kokoinen ja korkeintaan kuukautta vanha. Ajattelin ottaa kerrankin itse passikuvan , jossa olisin vähän inhimillisen näköinen.


Passikuvan rajaaja

Käytin siihen aika paljon aikaa ja vaivaa. Tarkoitukseni oli käyttää netissä olevaa mukavantuntuista ohjelmaa, joka auttaisi esim. Siellä on listattuna valmiiksi kuvaamoita, joihin voit mennä, otattaa kuvan, jonka jälkeen he lataavat kuvan palveluun ja antavat sinulle kuvatunnuksen, jonka tarvitset itse passihakemuksen.


Moni juttu jää sen vuoksi, että pitää järkätä potretit virka-aikaan jossain maalikylän toimipisteessä ja usein vielä ajanvarauksella. Puhumatta siitä, että suurin osa näistä ammattilaisista onnistuu jollain suotimella luomaan vesiruumis-efektin kuvaan. Myönnettäköön, että silti pieni passikuvan hylkäämisen pelko säilyi molemmilla kerroilla, kunnes passi löytyi omasta kourasta.


Passikuvan rajaaja

Jotta muiden ei tarvitsisi repiä pelihousujaan kuvaa muokatessa, tässä karkeat ohjeeni ilmaiselle paint. Jos hakemuksesi ei lähtökohtaisesti vaadi käyntiä, sen käsittelyaika riippuu valitsemastasi toimitusnopeudesta. Ennen kello yhdeksää aamulla tehdyt pika- ja express-passihakemukset käsitellään samana aamuna kello yhteentoista mennessä. Tämä paikallinen henkilö paljastaa järkyttävät salaisuudet valokuvauksesta.


Aloita raahaamalla kuvatiedosto tähän tai klikkaa aluetta valitaksesi tiedosto. Kokeile esimerkkikuvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit