torstai 23. marraskuuta 2017

Tilinpäätöstiedot verottajalle

Tilinpäätöstiedot ja muut yritysraportit nopeasti ja edullisesti. Nidottu tilinpäätöskokonaisuus annetaan veroilmoituksen liitteenä. Lomake ja tilinpäätösasiakirjat nidotaan yhteen. Miten nimeän tilinpäätöstiedot oikein, jotta ne välittyisivät automaattisesti kaupparekisteriin, kun jätän yhtiön veroilmoituksen sähköisesti?


Verohallinto välittää automaattisesti kaupparekisteriin kaikki ne tilinpäätöstiedot , jotka olet antanut sähköisessä asiointipalvelussa ja nimennyt tilinpäätöstietojen liitetyypeillä. Kaikki kaupparekisterille toimitettavat tilinpäätösasiakirjat ja liitetiedot voidaan myös liittää verottajalle sähköisesti tehtävään veroilmoitukseen, jolloin verohallinto toimittaa tiedot edelleen kaupparekisteriin. Patentti- ja rekisterihallituksen valvontalakimies Matti Ahola kertoo PRH:n yhdessä verottajan kanssa selvittäneen, mihin puuttuvat tilinpäätöstiedot ovat prosessissa jääneet. Vahvistamisen jälkeen osakeyhtiöllä on kaksi kuukautta aikaa ilmoittaa tilinpäätöstiedot kaupparekisteriin. Ilmoittaminen voidaan tehdä joko veroilmoituksen mukana tai suoraan kaupparekisterille.


Tiedot on ilmoitettava siinäkin tapauksessa, että osakeyhtiöllä ei olisi ollut tilikauden aikana liiketoimintaa. Osakeyhtiön täytyy aina ilmoittaa tilinpäätöstiedot kaupparekisteriin. Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia tilikausia, vaikka yritys ei ole harjoittanut toimintaa. Keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön ei kirjanpitolain mukaan tarvitse ilmoittaa tilinpäätöstä kaupparekisteriin. Jos kulukorvausten maksamisessa on mieltä askarruttavia kysymyksiä kannattaa aina soittaa verottajalle ja kysyä neuvoa.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Käytännössä prosessi menee niin, että yritykset lähettävät veroilmoitukset liitteineen verottajalle , joka toimittaa aineiston PRH:lle. Eräajojen avulla tuodut pakatut tilinpäätöstiedot ovat valmiita arkistoitaviksi, mutta niiden metatiedot kiertävät vielä kaupparekisterin kautta, jonka jälkeen dokumentit metatietoineen tallennetaan arkistoon. Firman omistavat Kalle ja Riina-Maija Palander, eivätkä he ole toimittaneet sen tilinpäätöstietoja Viron verottajalle kolmeen vuoteen.


Sähköinen prosessi takaa kirjanpidon reaaliaikaisuuden ja tilinpäätökseen valmistautumisen jo tilikauden aikana, jolloin seuraavan tilikauden suunnittelun voi aloittaa jo hyvissä ajoin. Veroilmoituksella kysytään, onko tilintarkastus tehty. Jos asunto-osakeyhtiössä ei tilintarkastuslain, asunto-osakeyhtiölain eikä yhtiöjärjestyksen mukaan tarvitse olla tilintarkastajaa eikä tilintarkastusta siksi ole tehty, tästä ilmoitetaan valitsemalla kohta ”Ei, tilintarkastaja on jätetty valitsematta”. Osana yrityksesi taloushallintoa voit jättää yrityksen tilinpäätöksen ja kausiveroilmoitusten teon meille, jolloin sinun ei tarvitse repiä hiuksiasi hankalalta tuntuvissa laskelmissa.


Voimme toimittaa puolestasi myös tilinpäätöstiedot ja kausiveroilmoituksen verottajalle ! Suomen Tilintarkastajat ry:n johtava asiantuntija Risto Ruuska ar­vioi, että verottajalle toimitettujen tilinpäätöstietojen puutteellisuus voi johtua siitä, että tilintarkastuskertomus ja tieto tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä voitonjaosta ei aina ole käytettävissä, kun veroilmoitus on annettava. Muutama kuukausi myöhässä, tosin. Minä sain tilinpäätöstiedot käsiini tasan kaksi viikkoa Verottajalle toimittamisen jälkeen eli 5. Pakko myöntää, että on tosi yllättävää luettavaa!


Manor Properties on puolestaan Palandereiden firma, joka pyörittää matkailuyritys Ontikan kartanoa. Jos Palanderit eivät tietoja toimita viranomaisille, firmaa uhkaa sulkeminen. Voit tarkistaa onko verottajalle maksuja maksamatta.


Omaverossa voit ilmoittaa oma-aloitteiset verot eli arvonlisäveron ja työnantajasuoritukset. Mikäli olet ulkoistanut kirjanpidon tilitoimistolle, älä tee itse ilmoituksia konsultoimatta ensin kirjanpitäjääsi. Voit ilmoittaa yrityksen tilinumeron Verohallinnolle veronpalautuksia varten. Sekään tosin ei täällä Virossa olisi mikään suuri katastrofi, sillä ainahan voi perustaa uuden firman. Todistus liikenneluvan hakijan taloudellisista voimavaroista ja lupahakemus.


Tavara- ja joukkoliikennelaissa sekä Liikenne- ja Viestintäministeriön asetuksessa edellytetään, että liikenneluvan hakijalla tai haltijalla on käytettävissään riittävästi varoja liikenteen harjoittamiseen keskeytyksettä ja sen asianmukaiseen hoitamiseen. TyomaakorttiHETI on edullinen palvelu rakennusalan ilmoitusvelvollisuuteen ja työmaakorttien nopeaan tekemiseen. Palvelulla ilmoitusvelvollinen rakennusyritys, isännöitsijä ja kotitalous voivat ilmoittaa verottajalle urakka- ja työntekijätiedot helposti, oikein sekä verottajan vaatimassa muodossa.


Rosetta Oy - Lisäarvoa tuottava tilitoimisto. Monipuolisia tilitoimistopalveluja keskisuurille ja pienille yrityksille ja yhteisöille. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit