tiistai 14. marraskuuta 2017

Sosiaaliturvatunnus

Tunnuksen muoto oli silloisen henkilötunnuksen kanssa sama. Loppuosa on muodostettu ohjelmallisesti Eläketurvakeskuksessa, Kansaneläkelaitoksessa tai nykyisin Väestörekisterikeskuksessa, kun henkilö on ensi kertaa rekisteröity tietojärjestelmään. Henkilötunnus on valtion antama, ihmisen yksilöivä tunniste. Mistä sosiaaliturvatunnuksen loppuosa tulee?


Onko se vain satunnainen numerosarja, vai tarkoittaako se kenties monentena on syntynyt ko.

Sanaa sosiaaliturvatunnus pidetään vanhentuneena, mutta se on kuitenkin tavallinen arkikäytössä. Sana esiintyy edelleen sairausvakuutusasetuksessa. Sen mukaan sairausvakuutuskorttiin eli Kela-korttiin tulee sosiaaliturvatunnus.


Itse kortissa on tosin jo vuosikausia lukenut henkilötunnus. Kaikki muuttuu, jopa henkilötunnus – kysymystä ja vastausta. Tarkista onko Y-tunnus oikein muodostettu.


Digi- ja väestötietovirasto palvelee.

Tästä käytettiin ensiksi nimitystä sosiaaliturvatunnus eli sotu. Nykyään Väestörekisterikeskus on ainoa henkilötunnuksia myöntävä taho ja tunnuksen nykyinen nimi on henkilötunnus eli hetu. Ulkomailta Suomeen. Jos muutat Suomeen vakinaisesti, voit yleensä saada Kelan etuuksia muuttohetkestä lähtien.


Sosiaaliturvatunnus -termi esiintyy kuitenkin edelleen sairausvakuutusasetuksessa. Kela arvioi etuutta hakiessasi, asutko Suomessa vakinaisesti tai voitko saada oikeuden Kelan etuuksiin työskentelysi perusteella. Uudella viisumijärjestelmällä hakemukset pystytään käsittelemään tehokkaasti ja nopeasti sekä toimintavarmasti. Voit myös asioida palvelupaikassa.


Osavaltion potilastietoja kaiveltiin: Uhreja kaikkiaan miljoonaa 25. Montanan osavaltiossa. Tietosuojavaltuutetun toimisto. Sähköposti: tietosuoja(at)om.


Jos Maahanmuuttovirasto myöntää sinulle oleskeluluvan tai oleskelukortin tai rekisteröi oleskeluoikeutesi, henkilötietosi rekisteröidään automaattisesti myös väestötietojärjestelmään. Lauantaina Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun) uutisoi naisesta, jonka nimellä identiteettivaras oli muun muassa kirjautunut synnytyssairaalaan. Pikaopas Suomesta lähtevälle.


Kun lähdet Suomesta ulkomaille, oikeutesi Kelan etuuksiin ratkaistaan sen perusteella, kuinka kauan aiot olla ulkomailla, mihin maahan muutat ja mikä on ulkomailla olosi syy.

Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille. Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille.


Kerromme tässä kirjoituksessa eräästä keinosta, jolla identiteettivarkauden riskiä voi pienentää. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus Määräaikainen työsopimus. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt.


Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Majoitus- ja ravitsemistoiminnan harjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on oikeus evätä asiakkaaksi pyrkivältä pääsy liikkeeseen, jos siihen on järjestyksenpidon tai liikkeen toiminta-ajatuksen vuoksi perusteltu syy. Sanna Marin potkaisi ratahankkeet käyntiin – Suomi-rata saa valtiolta 7miljoonaa euroa ja Turun tunnin rata 3miljoonaa euroa 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit