torstai 23. marraskuuta 2017

Eurooppalainen sairaanhoitokortti ambulanssilento

Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kuitenkaan kata esimerkiksi käyntejä yksityislääkärillä tai ambulanssilentoja Suomeen. Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden. Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, ylittäen moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan.


Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.

Ilman matkavakuutusta hoitokulut jäävät matkailijan itsensä maksettavaksi. Vakuutuksen lisäksi kannattaa hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti , jos suuntaat matkalle Eurooppaan. Se ei kuitenkaan korvaa vakuutusta, sillä ainoastaan vakuutus korvaa kotiinkuljetuskustannuksia tai esimerkiksi matkan keskeytymisen.


Jos hän tarvitsee pitempää hoitoa, menettää sairauden takia kotimatkansa tai tarvitsee kotimatkalle saattajan, ei vakuutus korvaa kustannuksia. Jos on eurooppalainen sairaanhoitokortti , saa matkan aikana hoitoa myös pitkäaikaissairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kortin voi tilata ennen matkaa verkossa tai puhelimitse.


Apua hakevan on kuitenkin hyvä muistaa, että hoidon laatu ja määrä vaihtelee maittain.

Ambulanssilento Thaimaasta voi maksaa 120. Huomioi lisäksi, että EU:n alueella käytettävä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata erityishoidon tai kotiutusta vaativien sairas- ja kuolemantapauksien kuluja. Tällöin asiakkaan on ensin itse maksettava kuljetuksesta aiheutuvat kustannukset ja haettava jälkikäteen sairausvakuutuslain mukaista korvausta Kelasta. Jos asiakkaalla on mukanaan eurooppalainen sairaanhoitokortti ja jos sairaankuljetuspalvelun tuottajalla on sopimus Kelan kanssa, asiakas saa kuljetuksen omavastuun hinnalla.


Kotiinkuljetus Euroopastakin Suomeen voi kustantaa useita kymmeniä tuhansia euroja. Korvausta matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä voit saada vain oman vakuutuksesi kautta, Piia muistuttaa. Perinteisissä matkavakuutuksissa ei ole suuria eroja eri yhtiöiden vakuutusten. Jos matkustat paljon, ympärivuotinen matkavakuutus tulee edullisemmaksi kuin kertaluontoinen vakuutus. Eikö sairaanhoitokortti riitä?


Matkustan Euroopassa. Kortti on ilmainen ja sillä saa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä samanlaista sairaanhoitoa kuin paikallisetkin - myös silloin, kun kyse on vanhasta vaivasta, joka pahenee matkalla. Ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti on hyvä olla mukana. Meksikossa - ambulanssilento toi kotiin. Euroopan unionissa, ETA-alueella ja Sveitsissä eurooppalainen sairaanhoitokortti takaa samanlaisen kohtelun julkisessa sairaanhoidossa kuin kohdemaan kansalaisille, mutta siirtokulut eivät kuulu eurooppalaisen sairaanhoitokortin piiriin.


Hanki eurooppalainen sairaanhoitokortti. Tärkeää on myös huomata, että monet vakuutukset korvaavat vain välittömät lääkinnälliset toimenpiteet.

Esimerkiksi jotkin leikkaukset eivät välttämättä ole pakollisia, mutta erittäin suositeltavia. Tällöin leikkaukset ei välttämättä kuulu korvauksen piiriin. Minulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti ja uskon, että EU-maissa mulle kelpaa sama hoito kuin muillekin ko. Vakuutusta en ota, kun matkustan Euroopassa, ei minulla ole Suomessakaan kotivakuutuksen lisäksi muita (siis itselleni mitään.) Sen sijaan esimerkiksi edellisellä Kiinan matkalla otin vakuutuksen. Rahaa ei anneta, sen sijaan opastetaan, kuinka saada sitä kotimaasta sukulaiselta tai ystävältä kansainvälisten välitystoimistojen kautta.


Onko päällekkäisistä matkavakuutuksista hyötyä? Hoitokulut korvataan vain kertaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit