tiistai 7. marraskuuta 2017

Schengen maat passi

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Matkustusasiakirja esitettävä pyydettäessä.


Schengenin säännöstöön liittyneet valtiot noudattavat yhteistä ulkorajan valvontaa. Tarkastuksia ei siten tehdä niin sanotussa sisärajaliikenteessä. Joihinkin maailman maihin Suomen kansalaisilta vaaditaan passin lisäksi viisumi, jonka tarvetta voit kysyä kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.


Schengen -maiden väliltä on poistettu rajatarkastukset. Huomattava on, että em. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti.


Alue on nimetty Schengenin sopimuksen mukaan. Alueella on yhteinen viisumipolitiikka, jonka osalta se toimii kuin yksittäinen valtio maailmassa. Käytännössä se tarkoittaa, että rajatarkastukset yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla on poistettu. Tullialueet EU:n tulli- ja veroalue. Euroopan unionin tullialue ja veroalue ovat kaksi eri käsitettä.


Unionin tullialueella sovelletaan yhteistä tulli- ja kauppapolitiikkaa suhteissa EU:n ulkopuolisiin maihin. Passi sisältää yleensä haltijansa valokuvan, allekirjoituksen, nimen, syntymäajan, kansalaisuuden ja muita henkilötietoja. Passi oli alun perin asiakirja, joka määritteli kantajalleen oikeuden tulla siinä mainittuihin kaupunkeihin. Eri maissa on ollut erilaisia passeja.


Arvokasta tietoa terveys- ja matkustusasiakirjoista, kuten viisumeista, airBalticin matkustajille. Selvitä kaikki tarpeellinen ennen lentoa! Passi on edelleen varmin ja tunnetuin matkustusasiakirja. Jos matkustaja on muun kuin EU-maan kansalainen, tulee maahantulosäännökset tarkistaa oman maan lähetystöstä tai konsulaatista.


Peruutettua henkilökorttia ei voi enää käyttää matkustusasiakirjana eikä sitä voi myöhemmin enää palauttaa voimaan, vaikka se löytyisikin. Rajavartiolaitos on rajaturvallisuuden ja merellisen turvallisuuden viranomainen. Seuraavilla sivuilla ajankohtaisia kuulumisia hankkeistamme maalla, merellä ja ilmassa. Pohjoismaissa voi siis matkustaa vaikka ajokortilla, EU-maissa EU-henkilökortilla ja muissa maissa tarvitaan passi. Kansainvälisten ilmailusäännösten mukaan lentoyhtiön on tarkistettava matkustajan henkilöllisyys ennen koneeseen nousua.


Mitkä maat käyttävät euroa? Sen sisällä EU-maiden ja monien muiden maiden kansalaiset voivat matkustaa vapaasti maasta toiseen niin työasioissa kuin lomamatkoillakin. Kaikki EU- maat , paitsi Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Romania, Kroatia ja Bulgaria, ovat jäseniä. Useat maat edellyttävät, että passi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.


Siksi kannattaa tarkistaa maakohtaiset säännöt Ulkoministeriön julkaisemista matkustustiedotteista. Lennon lähtöselvityksessä henkilöllisyys tarkistetaan aina. Peruutettua passia ei voi enää käyttää matkustusasiakirjana eikä sitä voi myöhemmin enää palauttaa voimaan, vaikka se löytyisikin. Mitä teen, jos passi menee rikki?


Viisumi ja oleskelulupa Suomeen. Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Passia tai henkilökorttia ei usein Euroopan sisällä tarkisteta, mutta se on oltava mukana, jos tarkastus tulee. Jos passi on jäänyt kotiin, Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisi voi myöntää kertaluonteisen pikapassin. Lentoyhtiöt voivat tarkistaa henkilöllisyyden lähtöselvityksessä ja lähtöportilla koneeseen nousun yhteydessä.


Se on pyydettäessä esitettävä poliisiviranomaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit