perjantai 17. marraskuuta 2017

Käteiskassan tilitys

Jos tilitys on alunperin tehty virheellisesti, tilitys voidaan tehdä kassatilitysraportin kautta uudellen klikkaamalla halutun tilityksen kohdalle painiketta Rahatilitys. Tällöin käyttäjältä kysytään tilitettävä määrä uudelleen rahalajeittain samalla tavalla kuin Kassamyynti -ohjelmassa. Myös käteiskassan pohjakassan palautuksesta on laa-. Jos tilitys tehdään myyntipisteittäin, tilityksistä vastaava henkilö laittaa varat pussiin ja tarkastaa.


Perusta ensin tilityskuiteille oma laskulaji numerosarjoihin, määrittele myyntitili ja vastatili. Määrittele tämän jälkeen kyseinen laskulaji kassan. Laske kassa aika ajoin.


Käteiskassan pitämisessä on tärkeää huolehtia, että kassakirja vastaa todellisuutta. Setelien tilitys on kolikoita halvempaa. Tilitykset voit tehdä kätevästi myös TalletusOtto-automaateilla, jolloin yrityksesi ei tarvitse esikäsitellä rahoja ja tilitys näkyy tilillä heti. Vaihtoraha Suosittelemme yritysasiakkaitamme käyttämään asiakkailtansa saatuja kolikoita vaihtorahoina toiselle asiakkaallensa, sillä näin on mahdollista välttyä kolikkojen laskennan ja vaihtorahojen hankkimisen kustannuksilta.


Yleisohje käteiskassan hoidosta. Tämä yleisohje koskee kaikkia kaupunginkäteiskassoja, joilla hoidetaan käteissuorituksena perittäviä maksuja. Kassat ovat joko kassapää-tejärjestelmällä toimivia, lipaskassoja tai rahastusautomaatteja. Kaupungin kassat ovat pääosin tulokassoja. Sellaisessa pienessä yhdistyksessä, jonka tulot muodostuvat pääosin jäsenmaksuista ja muista jäseniltä kerättävistä maksuista, jolla ei ole päätoimista henkilökuntaa, jolla ei ole muita kuin vähäisiä toimistotiloja eikä muuta merkittävää varallisuutta ja jonka saamien avustusten ehdoissa ei määrätä vaativammasta tilitys.


Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan! Tositteet täytyy säilyttää vähintään kuusi vuotta tilikauden loppumisesta. On siis tärkeää, että tositteet pidetään hyvässä järjestyksessä ja tallessa.


Kaikki tositteet laitetaan mappeihin aikajärjestyksessä. Samalla tavalla pidetään kirjaa käteiskassan käytöstä, eli kirjataan menot ja tulot selvästi omaan. Kassan käyttö Löydät käteiskassan valitsemalla päänäytön valikosta Taloushallinto Käteiskassa tai pikakuvakkeesta.


K-PKK ry käteiskassan tilitys. Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry säännöt. On saatettu menetellä niin että kuukauden lopussa tehdään käteiskassan tilitys. Samalla tehdän ostojen erittely siten että selvitetään mikä on yksityisosto ja mikä yrityksen osto.


Siitä tilityksestä saadaan myös summa, joka on palkan määrä. Sen mukaan on tehty palkanmaksun ilmoitus sekä ennakonpidätyksen ja sotun maksu. Toimihenkilö kehittää aktiivisesti tarvikemyyntiä ja tuotevalikoimaa ja pyrkii tiedottamaan jäsenistöä tarvikemyynnin mahdollisuudesta eri tapahtumien yhteydessä. Pankkien palvelut eivät ole kehittyneet likikään samaa tahtia kuin palvelumaksujen korotukset. Suomen yrittäjien pk-kyselyssä erityisesti henkilökohtaisia palvelumaksuja pidettiin kalliina.


Esimerkiksi pelkkä käteiskassan tilitys saattaa pahimillaan kestää minuuttia. Se on pitkä aika esimerkiksi myyntityötä tekevälle. Virastokollegio päättää käteiskassan perustamisesta ja antaa ohjeet käyttötarkoituk-sesta, pohjakassan suuruudesta, kassan tarkastamistavoista, raportoinnista sekä siitä, kuinka paljon varoja enintään pidetään käteiskassassa. Kassa on tarkastettava määräajoin ja aina kassaa hoitavan henkilön vaihtuessa.


Käyttämättömät postimerkit luetaan käteisvaroihin. Kiinteistölakimies Henri Alinen. Edellä momentissa tarkoitettu ehto ei ole sitova, ellei sitä ole otettu kauppakirjaan, eikä siltä osin kuin se on sovittu olemaan voimassa viittä vuotta pidemmän. Telefaksien lähettäminen maksusta asiakkaan pyytämään numeroon. Postitus (pääasiassa puhelimen kautta tulleet asiakaspalvelupyynnöt liittymien kytkennästä).


Asiakkaiden luottotietojen tarkistaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit