torstai 23. marraskuuta 2017

Ilman kela korttia lääkäriin

Minun pitäisi huomenna mennä päivystykseen mutta olen hukannut kela -korttini. Olen pyytänyt kelata uuden. Voiko päivystykseen mennä ilman kela - korttia vai pitääkö se olla jos haluaa päästä päivystävälle lääkärille?


Eli ei sen tarvi olla mukana. Myös resepti olisi käynyt, mutta ei mulla edes ole sitä paperisena. Miten eivät anna lääkettä lapsen hlötunnuksella? Pitäisi käydä lääkärissä ensi viikolla.


Pääseekö TK:hon ilman KELA - korttia ? Saako apteekista lääkkeet? Suomen lainsäädännön mukainen korvaus tarkoittaa sitä, että kustannukset korvataan siten kuin olisit saanut hoitoa vastaavassa tilanteessa Suomen julkisessa terveydenhuollossa. Mariaa kehotetaan poistumaan. Apteekistakin saat lääkkeet ilman kelakorttia, tosin joudut sitten täyttämään lomakkeen ja hakemaan ne korvaukset erikseen. Kortti antaa sinulle monia erilaisia etuja.


Kun vihdoin sain sen huomion, kysytään heti kela - korttia. Jos sitä ei ole mukana, saa vihaisen mulkaisun. Ilmeisesti ilman kela - korttia liikkuminen lääkäreiden toiminta-alueella on lähes rikollista. Asiaa ei auta se että muistaa sotu-tunnuksensa ulkoa ja että ajokorttikin on mukana. Apteekki saa Kelan palvelimilta ajantasaiset tiedot sekä asiakkaan korvausoikeuksista että omavastuukertymästä.


Noin sadassa apteekissa apuna on robotti, joka järjestää lääkevarastoa ja toimittaa tilatut lääkkeet. Vaimolla kesti Turussa saada KELA -kortti suunnilleen viikon verran sen jälkeen kun oli rekisteröitynyt maistraatissa tänne asumaan. Sinänsä KELA - korttia ilman pärjää, koska Suomen sosiaaliturva ja myös julkinen sairaanhoito on asumisperusteista, joten kotikunta on velvollinen järjestämään sairaanhoidon, vaikka ei KELA - korttia vielä olisikaan näyttää. Kysy lisää Kelasta.


Kelan korvaus voidaan toisinaan vähentää suoraan summasta, jonka maksat. Kela -kortti kenelle ja miksi? Kun palaamme taas normaaliin päiväjärjestykseen on terveyskeskusten jonot mahtavia.


Ne jotka nyt rehvastelevat niillä hyvin lääkäriin pääsemisillään tekevät suuren hallan omalle kylälleen ja sairaille ihmisille todella ajattelematonta. Olisi korrektia olla hiljaa ja ajatella kerrankin muitakin ihmisiä, että ,minä,minä ,minä. Joissakin sairauksissa lääkkeistä on mahdollisuus saada peruskorvausta suurempi erityiskorvaus. Kun näytät potilasohjeen, asiointisi nopeutuu. Erityiskorvausta haetaan lääkärin kirjoit-tamalla B-lausunnolla Kelasta.


Jos kortti myönnetään, se lähetetään sinulle postitse. Mikäli oleskelusi Australiassa kestää vain lyhyen aikaa, voi olla, ettet saa korttia. Tällöin Medicaren toimisto neuvoo miten menettelet.


Rekola maksaa laskut pankin tiskillä ja pulittaa samalla muutaman euron ylimääräistä jokaisesta maksusta. Samalla hän nostaa käteistä ja pärjää hyvin ilman pankkikorttia. Samalla kertaa voi tilata kaikki tiedossa olevat matkat terveydenhuoltoon.


Mikäli matkan tilaa muualta kuin sairaanhoitopiirin keskitetystä tilausnumerosta, matka on maksettava kokonaan itse ja haettava korvaus Kelasta jälkikäteen. Vektorilta kun näytät Pelipassin ja KELA -kortin. Täytä vahinkoilmoitus mahdollisimman pian netissä. Vastauksena saat vahinkonumeron.


Minne voin mennä lääkäriin ? Voit mennä julkisen terveyskeskuksen tai sairaalan päivystykseen. Käytettävissä on myös maanlaajuinen sopimuslääkäriverkostomme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit