tiistai 28. marraskuuta 2017

If yrittäjän tapaturmavakuutus

Kuka tarvitsee yrittäjän tapaturmavakuutuksen? Sinulla täytyy olla yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus , jotta voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet pääsääntöisesti velvollinen ottamaan työntekijöillesi työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL), työtapaturmavakuutuksen, työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen sekä maksamaan työttömyysvakuutusmaksuja.


Yrittäjän pakolliset vakuutukset. Lakisääteinen tapaturmavakuutus on pakollinen niille työnantajille, joilla on työssään palkattuja työntekijöitä. Lisäksi vakuutus on otettava myös sellaisille yrityksen omistajille, yhtiömiehille ja osakkaille, jotka työskentelevät yrityksessä ja omistavat yrityksestä enintään. Pyydä tarjous ja saat hinnan yrittäjän tapaturmavakuutukselle.


Jos yrittäjällä on pakollinen tai vapaaehtoinen YEL-vakuutus, hän voi vakuuttaa itsensä työtapaturmien ja ammattitautien varalta TyTAL:n mukaisella yrittäjän vapaaehtoisella työajan vakuutuksella. Tapaturmavakuutus tuo turvaa ja toimeentuloa sinulle, perheellesi ja takaa yrityksesi jatkuvuuden. Työajan tapaturmavakuutus yrittäjälle on oikea ratkaisu silloin, kun haluat vakuuttaa vain työaikasi ja sinulla on YEL-vakuutus.


Työtapaturmavakuutus on yrittäjän lakisääteinen tapaturmavakuutus , jolla työntekijä vakuutetaan tapaturmien tai ammattitautien varalta. Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja. Huomioi, että yrittäjän tapaturmavakuutus EI korvaa sellaisia sairauksia, jotka eivät johdu tapaturmasta eivätkä ole ammattitauteja. Vapaa-ajan tapaturmien osalta myös monet urheilulajit jäävät korvausvelvollisuuden ulkopuolelle. Myös vakuutusmaksu määräytyy YEL-työtulon perusteella.


Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus on YEL:n alaiselle yrittäjälle pääsääntöisesti vapaaehtoinen. YEL-työtuloa käytetään yrittäjän vapaaehtoisessa tapaturmavakuutuksessa vuosityöansiona. Vakuutuksen avulla saat itsellesi toimeentuloturvan. Yksityisyrittäjän kokiessa isomman haaverin tai tapaturman, lakisääteiset turvaverkot ovat kovin hatarat.


Apuun tulee yrittäjien tapaturmavakuutus , jolla vahingot korvataan ja elanto turvataan sairausajalta. Esittelemme tapaturmavakuutusta yleisesti, etätyön vakuuttamista, sekä mitä vaihtoehtoisia tapoja on turvata yrittäjän arki. Työajan vahingoissa yrittäjän vakuutus on ensisijainen eli korvaukset haetaan yrittäjän vakuutuksesta.


Vapaa-ajan vahingoissa yrittäjän vakuutus on sen sijaan toissijainen, joten vapaa-ajan vahingoissa yrittäjän vakuutuksen päivärahaan tehdään laskennallinen yhteensovitus, joka perustuu alla olevaan taulukkoon. Kevytyrittäjän tapaturmavakuutus. Vaikka työsi ei olisikaan erityisen riskialtista, kenelle tahansa voi sattua onnettomuus tai vahinko, jonka seurauksena työkyky katoaa joksikin ajaksi. YEL-vakuutettuna yrittäjänä voit ottaa tapaturmavakuutuksen vapaaehtoisesti. Vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen vakuutusmaksun, ansionmenetyskorvauksen ja eläkkeen perusteena käytetään YEL-työtuloa.


Joissain erikoistilanteissa yrityksen tai yrittäjän voi olla myös pakko ottaa muita vakuutuksia. Vakuutus edellyttää voimassaolevaa YEL-vakuutusta. Näitä vakuutuksia voivat olla esim. Jos yrittäjän eläkelain mukainen vakuutus ei tule voimaan, koska yrittäjän toiminta ei ole mainitun lain §:n momentin kohdan mukaisesti jatkunut yhdenjaksoisesti vähintään neljää kuukautta, vakuutus päättyy yrittäjän toiminnan päättyessä. Tietoliikenneyhteyden yksityiskäyttö Työnantajan kustantama Internet-yhteys on tietyin edellytyksin verovapaa etu.


Jos henkilö ei ole YEL-vakuuttamisvelvollinen sen vuoksi, että yrittäjätoiminta on hyvin pienimuotoista, merkitään ”Ei vakuuttamisvelvollisuutta” ja tietoa työeläkevakuutuksesta ei anneta. Yritystoiminnan turvaamiseksi on suositeltavaa hankkia yrittäjän tapaturmavakuutus. Sen avulla yrittäjä parantaa omaa toimeentuloturvaansa tapaturman sattuessa. Voit halutessasi täydentää yritystoimintasi pakollisia vakuutuksia vapaaehtoisilla vakuutuksilla.


Niistä saat haluamasi laajuisen turvan yritystoimintaasi. Vapaaehtoisia vakuutuksia ovat muun muassa yrittäjän tapaturmavakuutus sekä omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Hanki vakuutukset valitsemastasi vakuutusyhtiöstä.


Tämän vuoksi yrittäjän kannattaa ottaa yrittäjien tapaturmavakuutus , joka korvaa työ- ja vapaa-aikana sattuneet tapaturmat sekä ammattitaudit. Monesti ainoa uusilta päätoimisilta yrittäjiltä vaadittu vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus. Tätä vakuutusta usein täydennetään vapaaehtoisilla vakuutuksilla, joista yleisimpiä ovat esimerkiksi yrittäjän tapaturmavakuutus ja yrityksen toiminnanvastuuvakuutus.


Yli 53-vuotiaan työntekijän maksuprosentti tulee voimaan 53-vuotispäivää seuraavan kuukauden alusta ja jatkuu sen kalenterikuukauden loppuun, jona työntekijä täyttää vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit