maanantai 20. marraskuuta 2017

Huono ero

Tää kuulostaa tutulta. Tai ne ainakin ratkaisevasti vähenevät. Huono ero on sellainen, jossa erotaan, mutta riidat jatkuvat ja lapset joutuvat riitojen välikappaleiksi.


Lasten kannalta hyvä ero on sellainen, jossa eron jälkeen lapset voivat kokea, että he saavat rakastaa molempia vanhempiaan ja olla heille tärkeitä. Avioliitto tuo taloudellista turvaa ja tietynlaista pysyvyyttä, mutta ero tuo vapautta. Eroa kannattaa harkita, jos eron myötä elämä vapautuu muilla tärkeillä osa-alueilla. Huonossa avioliitossa taloudellinen turva ei merkitse mitään, jos tuntee olevasi loukussa.


Kolmannen osapuolen mukanaan tuoma ero on usein kaikkein vaikein eroamisen muoto. Yllättävä ero sattuu aina enemmän kuin puhuttu ja harkittu ero. Jos yllättävään eroon liittyy lisäksi kolmas osapuoli, kipu saattaa olla huomattavan kova, usein jopa sietämätön ja mielenhäiriöitä ja itsetuhoa aiheuttava. Ero ei ole katastrofi. Hellströmin mielestä rakkaudessa korostuu liikaa emotionaalinen puoli.


Huono ero

Rakkaus on kyllä tarpeen: ilman sitä suhteessa on vaikea jaksaa. Mutta ei rak­kaus ole vain tunne, se on myös valinta ja päätös. Pappikin kysyy vihkimisessä tahtoa.


Sitä tarvitaan paljon, kun oikeaa tun­netta on vaikea tavoittaa. Amerikkalainen psykologian emeritusprofessori John Gottman on tunnistanut neljä käyttäytymis- ja puhetapaa, jotka ovat erityisen tuhoisia suhteelle. Huono verenkierto on ilmiö, josta moni kärsii. Se on itse asiassa niin laaja ongelma, että kuusikymppisten ikäryhmässä lähes ihmisistä kamppailee tämän haastavan asian kanssa. Tässä artikkelissa esittelemme seitsemän merkkiä, jotka kielivät huonosta verenkierrosta.


Mutta ero voi olla oikea ratkaisu, jos elämä on riutumista siitä huolimatta, että on tehnyt oikeita asioita. Ihan samoin kuten työpaikkakin pitäisi ymmärtää vaihtaa, jos ponnisteluista huolimatta voi huonosti ja ajautuu krooniseen valittamiseen. Ihmisen elämäntehtävä on käyttää elämänsä hyvin.


Milloin sitten ei kannata erota? Ilmoita ja maksa arvonlisävero OmaVerossa. Yleinen määräpäivä on kuukauden 12. Jos verokautesi on kalenterivuosi, ilmoita ja maksa arvonlisävero viimeistään 2. Veren kolesteroli ja lipoproteiinit LDL ja HDL.


Huono ero

Koska kolesteroli on rasvan kaltainen aine, se ei liukene veteen. Jotta se voisi kulkea verenkierrossa, se täytyy pakata erityisten kuljetusproteiinien (lipoproteiinien) sisään. Onko meillä huono suhde?


Ulkopuolisten en antaisi päätää sitä mitä parisuhteessa täytyisi tehdä. Ehkä ensin pyrkisin selvittämään mihin asioihin kumpikin on suhteessa tyytymätön ja toki vastaavasti yhdessä mietittäisiin mihin asioihin ollaan tyytyväisiä yhdessä ja erikseen. Vierailija: Vai onko niissä eroa Suomessa? Hyvä ero vai huono parisuhde – kumman sinä valitset? Huono parisuhde on vaarallinen terveydelle.


Huono ero

Melkein kaikki kokevat bänät ainakin kerran elämässään. Eroa pahemmat stressipisteet aiheuttaa vain läheisen kuolema. Erokriisissä saattaa helpottaa ajatus siitä, että kaikki pidemmistä suhteista eronneet käyvät läpi suunnilleen samat vaiheet. Pahinta on tulla jätetyksi.


Sannalla oli koko ajan huono omatunto siitä, millaisissa olosuhteissa hänen lapsensa joutui elämään. Mies saattoi olla yhtä ilkeä lapselle kuin oli Sannalle. Lapsen vuoksi Sanna yrittikin irrottautua suhteesta useita kertoja. Kerran he jo muuttivat pois, mutta mies sai ylipuhuttua Sannan takaisin. Vaikka testi sanoo että ero ei ole ajankohtainen, alkaa jo pikkuhiljaa tuntumaan että tämä parisuhde on vain riitelyä, vittuilua, huutoa, valitusta ja komentelua.


Huono ero

Minä pidän parhaani mukaan turpani kiinni ja pysyttelen kaukana ja nainen parhaansa mukaan keksii syitä suuttua tai huutaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit