keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Vuokranantaja tunkeutuu asuntoon

Sain lopulta asuskella asunnossa neljä kk siihen asti kunnes sain asialliselta vuokranantajalta uuden asunnon enkä maksanut rästivuokria enkä sitä neljää kuukautta sen vuoksi. Hänellä oli vuokranantajan avaimet, joita käytettiin koska vuokralaista ei ollut muuten tavoitettu ja vuokranantaja oli ollut huolissaan myös asunnon kunnosta. Lahden käräjäoikeus katsoi lokakuussa tapahtuneen asuntoon tunkeutumisen kotirauhan rikkomiseksi, koska siitä ei ollut tehty ennakkoon ilmoitusta kirjallisesti. Ei ole oikeutta tullat vaikka vuokrat olisi 10v myöhässä.


Itse olen vuokranantaja ja vuokralainen ollut vuoden maksamatta vuokria. Siltikään minulla ei ole oikeutta asuntoon mennä ja hän asuu ilmaiseksi! Lakimies asiaa nyt hoitaa ja häätö tulossa, mutta kauan siihenkin menee kun vuokralainen tietää pykälät ja osaa niitä pakoilla. Kissa varsinkin on sellainen eläin, että sen karvat tunkeutuu rakenteisiin ja ne tosiaan voivat siellä olla vuosikausia.


Tottakai sitä voi siivota asunnon kunnolla ja saada kaikki näkyvät karvat pois, mutta ongelma on siinä, että siellä asunnon rakenteissa on niitä näkymättömiä karvoja ja sitä kaikista pahinta allergian kannalta -kissan hilsettä. Vuokranantaja voidaan tuomita myös kotirauhan rikkomisesta, jos hän esimerkiksi tunkeutuu vuokralaisen asuntoon omalla avaimellaan ilman asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaista oikeutta. Yleissäännöksiin pitäytymisellä saavutetaan kaksi selvää etua. Edes poliisilla ei ole oikeutta tulla asuntoon , ilman kotietsintälupaa jos sinä olet sen vuokrannut.


Vuokranantaja voi helposti muuttaa osoitteekseen poste restanten, siis toisinsanoen noutaa postinsa ja kirjeensä jostain postikonttorista. Itse asuin alivuokralaisena kauan ja osoitteenani oli poste restante. Hain laskuni sieltä.


Matti kertoo, ettei vuokranantaja ollut puhunut remontista tai laskusta mitään, edes avainta luovutettaessa. Myös lakimies oli ollut yhteydessä asunnon omistajaan, eikä hänellekään ollut mainittu asiasta. Sisarukset olivat saaneet kuolinpesästä vuokrat maksettua, ja kuolinpesän piti olla velaton. No siellä oli noita tyypillisiä juttuja siitä miten vuokranantaja tunkeutuu omin päin asuntoon ja siellä vuotita tyttöjä ahdistelee ja raiskaa, ja toisaalta juttua vuokralaisesta miten tämä pystyy tuhoamaan asuntoa. Jos vuokranantaja , talonmies tai huoltomies ilman pakottavaa syytä ja noudattamatta asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain säännöksiä tunkeutuu vuokra- asuntoon , hän syyllistyy kotirauhan rikkomiseen.


Tokihan asuntoon jää jälkiä varsinkin koirista (lattiat) ja kisumisut on kyllä aika tehokkaita käsittelemään tapetteja mutta varmaankin yksi tärkein syy ei eläimiä toiveeseen on yksinkertaisesti allergiat ja astma. Siis joka paikassa sanotaan ettei saa ottaa koiria asuntoon. Meille kun nyt sattuu olemaan rakas lemmikki, joka osaa käyttäytyä, mutta emme vain saa asuntoa. Olen rehellisesti joka paikkaan kertonut että meillä on tälläinen koira,joka on sek.


Poliisia tarvittiin rauhoittamaan asukkaiden välistä tappelua vuokratalossa Espoon Mankkaalla maanantaina. Tilanne kärjistyi kokouksessa, jossa oli tarkoitus sovitella jo pidempään muhinutta riitaa. Kotirauhan suojasta nauttivat ne henkilöt, joilla on asumisoikeus asuntoon tai.


Ensinnäkin kotirauhan rikkomiseen voi syyllistyä se, joka luvattomasti tunkeutuu. Käynti huoneistoon tulisi kuitenkin järjestää niin, että aika on sopiva myös. Helsingin kaupungin asunnot Oy:n mukaan luvaton asuntojen.


Rivitaloasunnossamme todettiin kosteutta ja homekasvustoa vuosi sitten. Asiaa on alettu tutkimaan hyvin hitaasti. Useiden pyyntöjen jälkeen taloyhtiö järjesti kattavammat mikroobitutkimukset vasta kk kuluttua ensimmäisen toteamisen jälkeen.


Näin ollen esimerkiksi huumausaineiden tai varastetun tavaran sijoittaminen salaa asuntoon tarkoituksella saada asunnon haltija tuomituksi rangaistukseen huumausainerikoksesta, anastusrikoksesta tai kätkemisrikoksesta voisi olla ehdotetun säännöksen tarkoittamaa todistusaineiston vääristelemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit