keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Työhuonevähennys

Työhuonevähennys on mahdollista myöntää sekä maatalouden että henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä. Esimerkki 2: Sinulla on sekä ansio- että pääomatuloja. Sinulle voidaan myöntää työhuonevähennys sekä ansio- että pääomatuloista, jos työhuonetta on käytetty kummankin tulolajin hankintaan. Esimerkiksi verovelvollisen käyttäessä työhuonetta maatalouden ja metsätalouden tulojen hankinnassa hänelle voidaan myöntää työhuonevähennys sekä maatalouden että henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä. Tarkkuutta lähipäivinä – vältä tuhansien tappiot Lähiviikkoina kannattaa olla tarkkana, sillä veroilmoituksellaan voi tienata parhaimmillaan tuhansia euroja.


Monia koskee työhuonevähennys , jonka saa, jos tekee töitä kotona. Tämä koskee esimerkiksi etätöitä silloin tällöin tekeviä työntekijöitä ja tunteja suunnittelevia opettajia. Toiminimen työhuonevähennys.


Läheskään kaikilla yksinyrittäjillä ei ole käytössään erillisiä toimitiloja, vaan työskentely tapahtuu omassa asunnossa. Vähennys voidaan myöntää joko kaavamaisena summana tai todellisten kustannusten mukaan, todellisista kustannuksista on tositteet. Tulonhankkimiskuluja on muun ohessa Verohallinnon yhtenäistämisohjeen mukainen työhuonevähennys , ammattikirjallisuuden ja työhön käytettävien koneiden ja laitteiden, kuten tietokoneen ja tulostimen, hankintamenot.


Vinkki 5: Työasuntovähennys Jos olet vuokrannut työtäsi varten asunnon yli sadan kilometrin päästä varsinaisesta asunnostasi, saat vähentää kuukausittain enintään 2euron vuokran. Pienyrittäjällä ei aina välttämättä ole erillistä toimistoa, vaan yrityksen toimintaa harjoitetaan kotoa käsin. Tällöin on mahdollista tehdä työhuonevähennys. Katso lisäohjeet verottajan sivuilta. Vähennys voi olla joko verohallinnon vahvistama työhuonevähennys tai työtilan kulut voidaan laskea työtilan todellisten kulujen mukaan.


Nämä säännöt eivät valitettavasti kuitekaan ole poikkeuksettomia, joten on hyvä varmistaa vähennysten kelpoisuus vielä verottajan sivuilta tai kirjanpitäjältäsi. Kirjoittaja ei vastaa tässä blogissa olevista virheellisistä tiedoista, esimerkeistä tai ohjeista eikä niiden aiheuttamista vahingoista. Tässä blogissa ainoastaan kuvataan yhden ammatinharjoittajan ratkaisuja ja kokemuksia kirjanpitoon, verotukseen, taloushallintoon ja yrittämiseen liittyen. Niiden vähentämistä pitää vaatia.


Jos opettaja käyttää kotonaan työhuonetta osapäiväisesti pääansiotulonsa tai pysyväisluontoisten tai huomattavien sivutulojensa hankkimiseksi, hän saa vähentää työhuonevähennyksenä 3euroa vuodessa. Jos teet hommia omasta asunnosta käsin, voit vähentää joko todelliset kulut tai tehdä vähennyksen verottajan valmiiksi vahvistaman euromääräisen summan mukaan. Ensimmäinen vaihtoehto on hieman työläämpi, mutta monesti verotuksellisesti viisaampi. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. S-Pankki on S-ryhmän oma pankki. Jos harjoitat liiketoimintaa erillisessä työtilassa, siitä aiheutuvat todelliset kulut (vuokra, vesi, sähkö, siivous jne) voidaan kirjata kirjanpitoon. Jos sinulla ei ole työnantajan järjestämää työpistettä tai työhuonetta, voit saada työhuonevähennystä.


Työhuonevähennys

Tähän vaaditaan lisäksi, että työsi on sen luonteista, että siitä huomattava määrä tehdään kotona. Verottaja ei ihan takuulla tule kotiisi katsomaan, onko työhuonettasi käytetty vierashuoneena vai ei. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten teet jyvityksen, mitä kaikkia kuluja otat mukaan laskelmaan.


Kun omaa asuntoa käytetään elinkeinotoiminnassa, on mahdollista tehdä niin sanottu työhuonevähennys. Maksimoidakseen vähennykset, kannattaa yrittäjän tehdä verovähennys verottajan määrittämiä kaavamaisia euromäärien sijaan aina todellisten kustannusten mukaan, vaikka se vaatiikin hieman lisätyötä. Jos henkilö työskentelee kotona myös asumiseen käytettävissä tiloissa, on mahdollisuus saada työhuonevähennys 8euroa (1 :n käyttö) tai 4euroa ( :n käyttö).


Henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä työhuonevähennys voidaan puolestaan tehdä sekä ansio- että pääomatulosta, jos työhuonetta on käytetty kummankin tulolajin tulonhankintaan. Vuokran on oltava käypä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit