torstai 30. toukokuuta 2019

Prh osakeyhtiön perustaminen

Osakeyhtiön osakepääomalla ei ole vähimmäismäärää. Voit perustaa osakeyhtiön ilman osakepääomaa tai osakepääomalla. Jos osakepääomaa ei ole, kaupparekisteritietoihin osakepääoman määräksi rekisteröidään nolla euroa. Muutokset ilmoittamiseen 2. Rekisteröintiä varten yhtiön on tehtävä perustamisilmoitus. Samalla perustamisilmoituksella voi ilmoittaa yrityksen myös Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin.


Paljonko osakeyhtiön perustaminen maksaa? Ennen osakeyhtiön perustamista on asioita, joita on käytävä läpi ennen kuin itse perustamisilmoitusta voi tehdä ja liiketoimintaa aloittaa. Yhdeksän askelta osakeyhtiön perustamiseen. Jos vielä epäilyttää, kannattaa lukea lisää eri yritysmuodoista täältä. Sivun meta description.


Perustamisilmoitus Yrityksen tai yhteisön perustamisesta on ilmoitettava PRH :n kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai säätiörekisteriin sekä tarvittaessa Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Lomake aukeaa, kun painat PRH :n sivuston alareunasta löytyvää vihreää kuvaa. Ensin tunnistaudut palveluun varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai omilla verkkopankkitunnuksillasi.


Tunnistautumisen jälkeen jatkat palveluun ja klikkaat hiirellä Yrityksen perustaminen -linkkiä. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH :ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. No sanotaan nyt perusjutuista sen verran kuitenkin vielä, että joo, osakeyhtiö perustetaan avaamalla pankkitili ja täyttämällä perustamisilmoitus, joka lähetetään PRH :hon, kaiketi nykyään ihan sähköisesti onnistuu tämä.


Yksinkertainen omaan käyttöön tehtävä OY ei vaadi ihmeellisyyksiä. Helpointa on hakea PRH :n sivuilta perustamislomake ja täyttää se mahdollisimman pitkälle sähköisesti. Lomake kannattaa tulostaa vasta allekirjoittamista varten. Jokaisen yrityksen perustaminen lähtee kuitenkin suunnittelusta. Ensin on luotava liiketoimintasuunnitelma ja budjetti sekä etsiä rahoittajia.


Ilman hyvää liikeideaa yrityksen perustaminen on mahdotonta. Jos osakkaita on useampia, jokainen on kuitenkin vastuussa vain omien sijoitustensa verran. Käymmekin läpi tässä artikkelissa yleisellä tasolla osakeyhtiön perustamista kohta kohdalta.


Tämä pitää varmasti paikkansa, mutta vain osittain. Matka kohti oman yrityksen perustamista on täynnä jännitystä ja epäröintiä, ja siihen kannattaa valmistautua hyvin. Täältä löydät tietoa siitä, kuinka paljon työtä oman yrityksen perustaminen vaatii, miten se voi vaikuttaa henkilökohtaiseen talouteesi ja millä tavoin oikeille raiteille alusta pitäen. Kaupparekisteri ( PRH ) Kun ilmoitus on maksettu ja lähtenyt viranomaisille, tulee yhtiölle avata pankkitili, johon osakepääoma maksetaan.


Maksamisesta on annettava osakepääoman maksuselvitys: hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan tulee allekirjoittaa vakuutus ja tilintarkastajan tulee allekirjoittaa todistus. Tarvitaanko yhtiölle arvonlisäverorekisteri merkintää? Osta yhtiön perustaminen palveluna asiantuntijalta! Valjaan tiimi on perustanut kymmeniä yhtiöitä ja osaa auttaa juuri sinua yhtiön perustamisessa! Lue myös blogi-kirjoituksemme osakeyhtiön perustamisesta.


Kaikilla osakkeenmerkitsijöillä ja hallituksen jäsenillä sekä mahdollisella toimitusjohtajalla ja tilintarkastajalla on suomalainen henkilötunnus ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Eli Henkilö A perustaa Oy:n ja hän on osakeyhtiön virallinen hallituksen jäsen ja hän ottaa yrityksen hallituksen varajäseneksi henkilön B. Tämän jälkeen yhtiöjärjestely muutetaan niin, että Henkilö C:stä (joka ei alunperin kuulunut yhtiöön millään tavalla) tulee osakeyhtiön omistaja ja hallituksen virallinen jäsen. Toiminimen perustaminen verkossa vaihe vaiheelta.


Uuden asunto- osakeyhtiön perustaminen 1. Myös yksityisen elinkeinonharjoittajan on mahdollista tehdä toiminimen perustamisilmoitus sähköisesti. Muiden yritysmuotojen (kommandiittiyhtiö ja avoinyhtiö) ilmoitukset tehdään tällä hetkellä aina paperilomakkeilla. Vihdoinkin sain oman yritykseni perustettua noin vuoden miettimisen jälkeen!


Aionkin kertoa tässä artikkelissa vaihe vaiheelta, kuinka yhden hengen yrityksen perustaminen tapahtui, mitkä asiat vaikuttivat päätökseeni valita osakeyhtiö toiminimen sijaan ja mitä kohtia on syytä harkita lappuja täytettäessä. PRH myös myöntää patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit ja mallit. Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta voi ladata yrityksen perustamiseen vaadittavat lomakkeet.


Aluehallintoviraston verkkopalvelusta löydät tarkempia tietoja elinkeinotoiminnassa tarvittavista luvista ja tehtävistä ilmoituksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit