maanantai 20. toukokuuta 2019

Traficom ajokorttilupahakemus

Hae ajokorttilupaa ensimmäistä ajokorttiasi varten. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Voit kuitenkin suorittaa kuljettajantutkinnon vasta täytettyäsi vuotta. Muista hakea myös ajokorttilupaa ennen tutkinnon suorittamista.


Hakemusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tunnistautumista varten, sekä rekisterissä olevat valokuvat, jotka olet toimittanut voimassa olevaa henkilökorttia, passia tai ajokorttia varten. Terveydentilan valvonta. Ikäkausitarkastukset, kun ajokortti on myönnetty ennen 19.


Suomessa vakinaisesti asuvan kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden haltijan tulee esittää poliisille lääkärinlausunto ajokyvyn säilymisestä määräajoin, jos ajokortti on myönnetty ennen 19. Asian käsittelyä nopeuttaa mahdollisimman huolellisesti täytetty hakemus ja tarvittavien liitteiden toimittaminen. Hakemuksen ja sen liitteet voit skannata tai kuvata sähköpostin liitteeksi kunhan ne ovat riittävän laadukkaita ja luettavissa. Oletko hankkimassa uutta ajokorttia tai ehkä uudistamassa vanhaa? Ajovarman palvelupisteet palvelevat sinua monipuolisesti ajokortti- ja lupapalveluasioissa.


Ajokortit ja lupapalvelut. Tunnistautuminen mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla, lupahakemuksen hinta 3€. Suoraan Ajovarmalta, ajovarma. Traficom myöntää ajokorttiluvat. Jos ajoterveystietojen hakeminen on kohdallasi pakollista, mutta ajoterveystietosi eivät ole sähköisesti käytettävissä, et voi käyttää palvelua.


Jos sinulle on myönnetty ajokortti, henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden sisällä, uusia kuvia ei tarvita. Maksu suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta. Maksulinkin saat autokoululta omaan sähköpostiisi. Autokoulun tai opetuslupaopetuksen voi nykyään aloittaa jo 16-vuotiaana, mutta normaalisti ajokortin saa vasta 18-vuotiaana. Asiointipaikkoina toimivat Ajovarma Oy:n palvelupisteet.


Ikäpoikkeusluvalla kortin saa kuitenkin jo 17-vuotiaana. Tutkintoon pääsyn yhtenä ehtona on myönnetty ajokorttilupa. Autokoulu Haavisto on Pieksämäellä ja Kangasniemellä toimiva autokoulu. Lupa on voimassa vuotta. Järjestämme kuljettajaopetusta mopojen, moottoripyörän ja henkilöauton ajokorttiluokissa.


Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. MOOTTORIPYÖRÄKURSSIT A1-kurssi (kevytmoottoripyörä). EAS-tunnit jos ei ole aikaisempaa korttia ( 120€ ). Oppilaan ajokorttilupa (kohta 4) ei kuitenkaan tarvitse olla voimassa kun aloitatte opetuksen. Käytännössä riskikoulutus kannattaa käydä vasta juuri ennen kuljettajantutkintoa, kun muu harjoittelu ja opetus on jo saatu päätökseen.


Autokoululupa vaaditaan myös ammattimaiseen tai kaupalliseen ajo-opetuksen antamiseen tai ajoharjoittelun ohjaamiseen ajokorttia varten. Päätöksestä, sekä myönteisestä että kielteisestä, peritään maksuasetuksen mukainen maksu (1€). Käy virtuaaliluokan kautta Liikenteen perusteet teoriatunnit (4h), jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia. Kaikille pakolliset teoriatunnit ovat Riskien tunnistaminen-teoriat (4h).


Osta autokoululta oppimateriaalit, jotta pääset harjoittelemaan teoriakokeeseen. Lisäksi voit ostaa vapaaehtoisia teoriatunteja (aiheita mm. moottoripyöräilyn erityispiirteet ja ajovarusteiden merkitys). A01Y_ACTION_ID on pakollinen.


Ajanvaraukset lupapalveluihin ja kuljettajantutkintoihin: ajovarma. Opetukseen tarvitset oppilaalle oppimateriaalin ja teoriakoeharjoittelun! Täältä löydät harjoittelupaketin opetusluvalla opettamiseen. Opetuslupa materiaali opettajalle ja oppilaalle.


B-kortti tai mopokortti opetusluvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit