keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Osakeluettelo

Jäljennöksen toimittamisesta voidaan periä yhtiölle hallituksen hyväksymä kohtuullinen maksu. Voidaan siis sanoa, että osakeluettelo ei sinällään ole pakollinen asiakirja osakeyhtiölle. Sama ei kuitenkaan päde osakasluetteloon, jonka tarkoitus osakeyhtiössä on myös hieman toinen. Tarkista, mitä asiakirjoja tarvitaan osakeluettelo merkintöjen tekemiseksi.


Kaikki omistusoikeuksien siirrot on merkittävä osakeluetteloon. Osakehuoneistorekisteri. Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.


Jokaisella on oikeus yhtiön kulut korvattuaan saada jäljennös osakeluettelosta ja osakasluettelosta tai niiden osasta. Jos yhtiön osakkeita ei ole liitetty arvo-osuusjärjestelmään, hallituksen on pidettävä niistä luetteloa ( osakeluettelo ). Ilmoita osakkeiden saannosta viipymättä isännöintitoimistoon. Uusi asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1. Asunto-osakeyhtiölaissa säädetään muun muassa asunto-osakeyhtiön osakeluettelo n vaatimuksista (luku, pykälät - 15). Kun osakkeen saaja on ilmoittanut yhtiölle omistusoikeudestaan tai muusta osakeluetteloon merkittyä seikkaa koskevasta muutoksesta, muutos on merkittävä viivytyksettä osakeluetteloon, kun siitä on esitetty luotettava selvitys.


Yhtiötä ja osakehuoneistoa koskevat tiedot sekä omistajan nimi ovat julkisia tietoja. Uusi rekisteri muuttaa käytäntöjä. Katso osakeluettelon tarkempi kuvaus. Uudet asunto-osakeyhtiöt Uusilla asunto-osakeyhtiöillä tarkoitetaan tässä yhteydessä asunto-osakeyhtiöitä, jotka on perustettu 1. Heti perustamisen jälkeen yhtiön tiedot siirtyvät. Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet).


Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan Suomella on paljon huippuosaajia houkuttelevia valtteja. Uuden omistajan rekisteröinti osakeluettelo on. Tavallinen asuntokauppa. Uusi omistaja merkitään osakeluettelo on kun on luotettavasti selvitetty, että omistajaksi itsensä ilmoittava henkilö todella omistaa osakkeet. Jotta osakkeenomistaja voi käyttää oikeuksiaan yhtiössä täysimääräisesti, hänet on merkittävä yhtiön osakeluetteloon.


Vielä pientä saivartelua: asiakirja, johon olet muutosta tekemässä, on osakeluettelo. Erillisen osakasluettelon pitäminenkin oli jossain vaiheessa pakolista, mutta siitä on aikoja sitten luovuttu. Maksa varainsiirtovero kuukauden kuluessa siitä, kun olet allekirjoittanut kauppakirjan tai muun sopimuksen. Jos ostat asunto-osakkeen kiinteistönvälittäjän kautta, maksa vero kaupanteon yhteydessä. Erityinen tarkastus Erityisen tarkastuksen määrääminen.


Esimerkki: Asunto-osakeyhtiössä päätetään tehdä putkistosaneeraus. Saneeraus päätetään rahoittaa lainalla. Yhtiössä tehdään vasta hankkeen valmis-tuttua päätös, jossa määritellään osakekohtaiset lainaosuudet ja annetaan osakkaille näitä lainaosuuksia koskeva konkreettinen poismaksu-oikeus. Aiemmin osakeyhtiöiden oli pidettävä osakasluettelon lisäksi osakeluetteloa.


Yllä oleva osakeluettelo 23. Lue aiheesta lisää. Etelätuonti omistaa myös varastohuoneen molemmille myymäläosakehuoneistoilleen. Sama näkyy myös yhtiöjärjestyksessä.


Tätä tilaa ei AsOy suostu luovuttamaan, koska se hyödyntää sitä itse nostaen kaksinkertaista vuokraa. Yhtiön ostaessa vapaaehtoisilla kaupoilla omia osakkeitaan osakkeenomistajiltaan, on kyse oy-lain luvun tarkoittamasta omien osakkeiden hankkimisesta. Yhtiökokouksessa on oltava nähtävänä osakeluettelo. Kokouksen puheenjohtajan on huolehdittava siitä, että läsnä olevista osakkeenomistajista, asiamiehistä ja avustajista laaditaan luettelo, johon merkitään kunkin osakkeenomistajan osakkeiden lukumäärä ja äänimäärä (ääniluettelo).


Olemme yksityinen kiinteistöalan palveluyritys. Osaamisemme painopiste on kiinteistöjen kokonaisvaltainen hallinnointi ja kunnossapito. Tarjoamme auktorisoitua isännöintiä pääkaupunkiseudulla yli vuoden kokemuksella.


Peuramaa Golf juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit