keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Huono työpaikkailmoitus

Usein työpaikkailmoituksella etsitään supermiestä tai – naista, jolla on vähintään viiden vuoden kokemus alalta. Todellisuus on kuitenkin se, että parhaat tyypit eivät vaivaudu hakemaan yritykseesi, koska työpaikkailmoitus ei kiinnosta heitä. Huono ilmoitus antaa myös tylsän kuvan yrityksestäsi. Millainen on huono kehityskeskustelu?


Lue esimerkit jutusta. Listasimme tähän perustiedot, jotka työpaikkailmoituksesta on ainakin löydyttävä. Voit vapaasti käyttää omaa luovuuttasi ilmoitusta koostaessasi, mutta kiinnitä erityistä huomiota ilmoituksen ymmärrettävyyteen. Panosta myös oikeakielisyyteen, sillä huono kieliasu syö uskottavuutta ja karsii hakijoita.


Itsetunto vaikuttaa ratkaisevalla tavalla valintoihisi ja niiden kautta elämässä saavuttamiisi tuloksiin. Jos sinulla on hyvä itsetunto, et pelkää haasteita vaan uskallat ottaa niitä vastaan, luottaen kykyysi kasvaa niiden mittaiseksi. Jos puolestaan kärsit itsetunnon heikkoudesta, torjut sinulle tarjottuja mahdollisuuksia peläten, että et selviydy niistä tai että nolaat itsesi.


Huono työpaikkailmoitus

Löytyykö sinun työpaikaltasi huono työntekijä tai alainen? Hän ei tee töitään huolellisesti ja on aina myöhässä. Muut joutuvat tekemään hänen työnsä tai hän vain yksinkertaisesti pilaa valituksellaan työilmapiirin.


Tällainen työntekijä kuluttaa yrityksen resursseja, mutta ei välttämättä tuota mitään. Kuulostaako tutulta? Ajokeli on huomenna piakoin huono paikoin huono Lapin länsiosassa , Koillismaalla sekä maan itäosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Heidi Holappa sai esikoisensa 18-vuotiaana.


Huono työpaikkailmoitus

Suosituimmat Tänään. Työura kodin ulkopuolella alkoi innostaa nelisen vuotta sitten. Työelämään palaaminen ei ole ollut kuitenkaan helppoa ilman kunnon koulutusta.


Asiantuntijatyössä huono esimies on useimmiten syynä työpaikan vaihtoon, mutta oletko koskaan miettinyt, että jotain huonolta pomolta voi myös oppia. Huonon esimiehen alaisuudessa työskentely voi olla suorastaan piinaavaa ja ahdistavaa – etenkin jos tunnelin päässä ei pitkänkään ajan päästä tunnu näkyvän valon kajastustakaan. Palveluesimies Irene Impiön mukaan karsittuja ilmoituksia on monenlaisia, mutta osalle on yhteistä huono huumori.


Huono työpaikkailmoitus

Hyvin karkea huumori nousee esille jonkin verran. Se tietysti loukkaa tunteita. Rasistiset tai tasa-arvoa loukkaavat hakuilmoitukset eivät nekään ole yleisiä, arvioi Impiö.


Tietoisuus on kasvanut. S-Pankki on S-ryhmän oma pankki. Jos työhakemukset ovat huonoja, on taustalla usein huono työpaikkailmoitus. Oliko työpaikkailmoituksessa selkeästi esitetty vaadittu koulutus, työkokemus ja tarjottava palkka? Jos jäsentelee työilmoituksen selkeästi, niin saa vastaukseksi selkeitä työhakemuksia.


Huono hakijaviestintä voi pilata yrityksesi maineen Rekrytoinnissa olennaista on molemminpuolinen kunnioitus. Työnhakija saattaa käyttää työhakemukseen ja haastatteluihin useita tunteja. Kumpikin tapa on erittäin huono.


Tosi lyhyt hakuaika tarkoittaa sitä, että yleisön mahdollisuus nähdä työpaikkailmoitus on suhteellisen olematon. Mikä on ylipäätään todennäköisyys sille, että teidän kuumeisesti etsimänne osaaja sattuisi olemaan aktiivisesti työnhaussa juuri tuon saman viikon aikana? Jos mahdollista, mieti myös kontaktoinnin ajankohtaa. Jos työpaikkailmoitus on ollut sunnuntain Hesarissa, ei välttämättä kannata soittaa heti maanantaina.


Huono työpaikkailmoitus

Rekrytoinnista vastuussa olevat henkilöt yleensä hukkuvat yhteydenottoihin alkuviikosta ja näin kannattaa odottaa esim. Kliseille irvaileva työpaikkailmoitus villitsi somen ja poiki yli 1hakemusta: ”Tämä on tietysti näköalapaikka ja blaa blaa blaa” 25. Operatiivinen johtaja Mika Aittamäki pahoittelee, ettei hän ole ehtinyt vastata kaikille hakijoille. Sellainen jossa olisi aina ihanaa.


Omasta mielestäni hyvällä työpaikalla vallitsee hyvä ilmapiiri, työntekijöihin luotetaan ja he saavat ilmaista itseään ja mielipiteitään pelkäämättä. Jos yritys ei ole erityisen tunnettu, saattaa työpaikkailmoitus olla ensimmäinen paikka, josta potentiaalinen työnhakija kuulee siitä. Tällöin on järkevää tuoda heti kättelyssä esille mahdollisimman houkuttelevasti, minkälaisesta työpaikasta ja -yhteisöstä on kyse.


Introverttiydellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, ja introverttikin voi olla ihan yhtä ulospäinsuuntautunut kuin extroverttikin. Mutta itse olen vähän samassa tilanteessa, en viihdy työssäni, työpaikkailmoitus ja työhaastattelu eivät kertoneet totuutta työstä. Työntekijän ja esimiehen vuorovaikutus joko onnistuu lisäämään työhyvinvointia ja tuloksellisuutta tai pahimmillaan sairastuttaa työntekijän.


Tutkimukset osoittavat, että huono johtaminen vaikuttaa muun muassa työntekijän elintapoihin ja voi aiheuttaa muun muassa kroonista stressiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit