perjantai 10. toukokuuta 2019

Auton luovutustodistus kadonnut

Auton kauppakirja ja luovutuskirja sekä muut autokaupassa tarvittavat paperit. Kun ostat tai myyt autoa tai muuta ajoneuvoa, muista luovutustodistus eli luovutuskirja, kauppakirja ja sähköinen varmenne tai rekisteröintitodistus. Auton rekisteriote muuttuu sähköiseksi – paperiversiota et enää tarvitse.


Paperiset rekisteriotteet siirtyvät vähitellen historiaan. Marraskuun puolivälin jälkeen autoilijan ei tarvitse enää säilyttää autossa rekisteriotteen teknistä osaa.

Et voi tehdä ilmoitusta ajoneuvosta, joka on kadonnut , hylätty tai anastettu. Voit tehdä ilmoituksen, jos ajoneuvon ostaja ei ole rekisteröinyt ajoneuvoa nimelleen, eikä sinulla ole tiedossa ostajan nimeä, osoitetta eikä tarkkaa luovutuspäivää. Tee normaali maksuton luovutusilmoitus, jos sinulla on edellä mainitut tiedot.


Auton myyjä voi ”luovarin” perusteella todistaa, että hänen velvollisuutensa autoa kohtaan ovat päättyneet. Tällä voi olla merkitystä, jos ostaja eli uusi omistaja jostakin syystä jättääkin auton rekisteröimättä. Ostajalla on seitsemän päivää aikaa auton rekisteröimiseen ja pakollisen liikennevakuutuksen ottamiseen. Ajoneuvon myyntilanteessa ei enää välttämättä tarvita rekisteröintitodistuksen ilmoitusosaa.


Riittää, kun myyjä luovuttaa ostajalle maksuttoman varmenteen eli kuusimerkkisen tunnistuskoodin.

Ostaja, ilmoita palvelussa auton , moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon omistajanvaihdoksesta. Myyjä, luo palvelussa kauppaa varten varmenne ja tee kaupan jälkeen luovutusilmoitus. Luovutuskirja omistusoikeuden siirtymisen todistamiseksi Rekisteriotteen ilmoitusosan täyttämisen lisäksi myyjän tai muun luovuttajan on syytä aina tehdä erillinen luovutuskirja.


Uusi tieliikennelaki 1. Tieliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme luottaa siihen, että kaikki tienkäyttäjät noudattavat liikennesääntöjä. Yksityistä tuontilupaa, suostumusta, ennakkosuostumusta ja suostumusta yksityiseen siirtoon lukuun ottamatta ampuma-aselain mukaiset lupahakemukset voidaan saattaa vireille suullisella hakemuksella. Ostaja voi purkaa sopimuksen myös enintään päivää auton toimituksen jälkeen. Jos noudat auton myyjän tiloista, kauppasopimus tehdään yleensä siellä, eikä peruuttaminen useimmiten ole mahdollista.


Jos ostat auton autoliikkeestä Suomessa, kauppasopimusta ei allekirjoiteta, ennen kuin luotto on myönnetty. Jos auto tulee vaihdossa liikkeeseen ja siitä on loppuvelkaa niin siitä tehdään luovutustodistus asiakkaalta autoliikkeelle joka maksaa loppuvelan pois. Allekirjoitusten jälkeen autoliike voi myydä auton eteenpäin vaikkei olisi ehtinyt loppuvelkaa maksamaan esim.


Ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja voi tehdä haltijan lisäystä, vaihdosta tai poistoa koskevan rekisteri-ilmoituksen. Rekisteri-ilmoitus tehdään ajoneuvon voimassa olevan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla. Asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä. OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat.


Kirjaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Katso-tunnisteella.

Jos asioit toisen puolesta, tarvitset valtuuden. If on Pohjoismaiden johtava vahinkovakuuttaja, jolla on yhteensä noin miljoonaa asiakasta ja Suomessakin miltei miljoona asiakasta. Liiketoiminta: Saara Pekkonen Johtaja, VOD Jyrki Huotari Ohjelmapäällikkö, Uutiset. Pitäisi kuulemma saada luovutustodistus todisteeksi että näin on käynyt, mutta enhän sitä mistään tietenkään voi saada kun en tiedä missä auto on.


Aika ylimalkaisesti hän auton katsoi sillä tavalla että ei kyllä huomaisi jotain kiveniskemää kyljessä. Sellaiset kun vaativat tarkemman syynäyksen. Kun tarkastaja oli todennut auton olevan kunnossa, allekirjoitettiin tabletilla luovutustodistus ja siinä se sitten olikin.


Me saatiin kerran noin vuotta sitten kauheet haukut joltain tuntemattomilta ihmisiltä kun olisivat lähettäneet vanhempansa hakeen meiltä auton jonkun marketin parkkipaikalta, tosin rahaa vastaan ja ilmoitimme että luovutamme auton vain ostajalle jotta saadaan tarvittavat paperit tehtyä. Olimme kuulemma epäluuloisia paskiaisia. Jätä joku ilta avaimet roikkumaan huolimattomasti auton oveen tai virtalukkoon. Seuraavana aamuna auto on kadonnut. Välttyäksesi seuraamuksilta kopioi ensin hallussasi oleva avain ja jätä hollille se kopio, niin voit sitten palauttaa sen alkuperäisen omistajalle jos se joskus tulee nillittämään asiasta.


Kolme vinkkiä kansainvälistymistä pohtivalle yritykselle. Kun vienti, tuonti tai toiminta Suomea isommilla markkinoilla alkaa kutkutella mielen perukoilla, anna idean kasvaa ja ruoki sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit