keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Business finland rahoitusta saaneet

Katso yli lainan vertailu. Hotelleja puoleen hintaan. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. Suomalaisille asiakkaille.


Tarjoamme rahoitusta tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin. Projektit on jaoteltu ohjelmittain. Usein perustajat ovat panneet startupiin omia rahojaan tai saaneet rahoitusta yksityisiltä sijoittajilta verkostojensa kautta. Mietitkö mistä saada yrityksellesi yksityistä ja julkista rahoitusta kasvuun ja kansainvälistymiseen? Tarvitsetko neuvoja, kuinka voit lähestyä enkelisijoittajia ja pääomasijoittajia?


Et ole yksin kysymyksiesi kanssa. Kansainvälistymisselvitykseen olemme saaneet apua Explorer -rahoituksesta, listaa Fluentin toimitusjohtaja Marjo Danielsson. Tämän vuosikymmenen suurimmat summat ovat Lahden seudulla menneet tietokoneohjelmistojen ja sähköbussien kehittämiseen. Itsenäisinä säilyneistä sitten katsotaan, onko liikevaihto kehittynyt ja kuinka paljon.


Tiedot on tarjolla koko maan kattavasti, ja niitä saa eriteltyä maakuntakohtaisiin ja kuntakohtaisiin näkymiin. Euroopan unionin periaatteiden mukaisesti EU-rahoituksen tulee täydentää kansallista rahoitusta. Olemme saaneet merkittävää kasvua aikaiseksi, mutta tärkeää on, että pystymme varmistamaan osaamisen kehittymisen myös jatkossa. Kehittämistoimiin tukea myönnetään enintään prosenttia.


Investointihankkeissa tuen osuus on 10–prosenttia. Mukana yli lainapaikkaa. Finnvera tarjoaa myös rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Arviointi tehdään samaan tapaan kuin suomalaisten startupien kohdalla niiden hakiessa Tempo- rahoitusta. Emme harkinneet muita vaihtoehtoja.


Glykos focuses on discovery and development of products and technologies which are based on bioactive glycans. We collaborate with some of the world’s largest pharmaceutical companies. Hankkeisiin täytyy osallistua vähintään kaksi toimijaa kahdesta eri Eurostars-maasta. Sen varaan alamme rakentaa brändiä, mutta matka tunnettuuden kasvattamiseksi on pitkä.


Tässä tarkastuksessa käytetään jäljempänä nimeä Tekes. Yliopistojen laskentatoimen järjestelyt ja toteutustavat muodostavat perustan sille, että eri rahoituslähteiden varat voidaan pitää toisistaan eril - lään sekä sille, että varojen käyttökohteet voidaan todentaa. Tähän mennessä allekirjoitettujen lainasopimuksien perusteella suomalaisille kasvuyrityksille on myönnetty EIB- rahoitusta n. Tällä hetkellä useampi pankki toimii ESIR-takauksen välittäjänä, jonka lisäksi useat pääomasijoitusrahastot ovat saaneet ESIR– rahoitusta Euroopan investointirahastolta. Missä jätän ESIR rahoitushakemuksen? ESIR- rahoitusta ei haeta erityisellä lomakkeella vaan kyseessä on normaali rahoitus kuten pankkilaina.


Siitä näkee epäsuorasti, miten vähäistä tuotekehitys on ollut metsäklusterin toimialoilla verrattuna muihin päätoimialoihin. Esimerkiksi varsinaiseen metsätalouteen ja puunkorjuuseen on rahoitusta myönnetty vain muutamalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit