keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Ampumaharrastus kuopio

Marika Salmi on naisten trapissa kärjessä, kun haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP alkoi tiistaina. Hän rikkoi ensimmäisenä päivänä kiekkoa. Kilpailuvaliokunta järjestää ylituomarikurssin 21. Kuortaneen Urheiluopistolla. Lajeina ainakin: Kivääri, pistooli ja haulikko myös muissa lajeissa, joissa tarvetta ilmenee.


Armoria Training Centre on kansainvälinen monipuolinen ase- ja turvallisuusalan valmennuskeskus sekä sisäampumarata Keski-Suomessa. Epäilty ei näytä yhtään sopivan samanlaisia tekoja tehneiden kategoriaan. Näyttää kuvassa jopa tavallista hevaria lempeämmältä ja miellyttävän näköiseltä. Ampumaharrastus ei sovi habitukseen. Jotenkin ristiriitainen kuva muodostuu epäillystä.


Hyvä koulussa kuulemma mutta amk vaihtui ammattikouluun? YLasse Nummi SA. Poliisi myöntää ampuma-aseiden ja aseen osien hankkimiseen ja hallussapitoon oikeuttavia lupia.


Aselupahakemukset toimitetaan poliisilaitokselle. Monikäyttöinen öljykynä, joka on hyödyllinen kotona ja puutarhassa, autoilu- ja harrastekäytössä, joiden välineet vaativat öljyämistä (esim. ampumaharrastus , pienoisrakentelu). Myös vaikeasti saavutettaviin.


Savo Shot Oy, Nilsiä, Pääskyntie 1 Savo shot tarjoaa Ammuntaa ohjelmapalveluna. Toisin kuin voisi luulla kovat äänet tai toistuva melualtistus eivät liittyneet kuulon heikkenemiseen. Myöskään toistuvat korvatulehdukset tai ampumaharrastus eivät selittäneet tuloksia. Ainoa selittävä tekijä oli perheen tulotaso.


Kuulon heikentymät olivat yleisempiä nuorilla, joiden perhe eli köyhyysrajan alapuolella. Jos laki muuttuu, kuten nyt on ehdotettu, niin se tulee vaikeuttamaan tätä työtä. Ehkä tässä on tulossa jonkinlainen murroskausi ja asiat jatkuvat ennallaan kun kaikki saadaan oikeille raiteilleen, uskoo Peltojoki. Metsästä kertoo henkilökohtaisen ja samastuttavan tarinan kautta siitä, mitä metsästys ja ampumaharrastus merkitsee nuorten kasvulle, kuinka vahvoja tunteita metsästys pitää sisällään ja miten se vastaa nykyihmisenkin aivoihin sisäänrakennettuihin metsästäjä-keräilijän tarpeisiin. Kaksi valittajaa vastusti ampumarataa muun muassa melun vuoksi.


Kouvolan Valkealaan on tulossa kuusi haulikkorataa. Skeetampuja Marko Kemppainen on tienhaarassa – Pää on yhtä tyhjä kuin lompsa Ateenan olympiahopeamitalisti jäi ilman olympiapaikkaa Rioon. Sisäministeriö on ottanut tiukan linjan käsiaseisiin. Se julkisti toissapäivänä esityksen, jolla on tarkoitus tiukentaa varsinkin käsiaseiden.


Uudenmaan liitto Nylands förbund Kuvailulehti Aleksanterinkatu A Helsinki Alexandersgatan A Helsingfors puh. Ammunta harrastuksena - on sitten kysymys henkilökohtaisen ampuma-taidon ylläpidosta tai aktiivisesti kilpailutoiminnasta - on toimintaa, joka edellyttää vastuuta ja hyvää arvostelukykyä. Vaikka ilmakivääriä pidetäänkin hieman leluna, on syytä muistaa että sekin on vaarallinen. Itse olen ollut kaksi kertaa mukana läheltä piti-tilanteessa,kun ilmakon luoti on kimmonnut maalitaulun taus-tasta ja osunut ampujaan.


Onnek-si kummallakin kerralla selvisim-me säikähdyksellä. Metsästä löytyy mielenrauha ja syvempi luontosuhde - sekä ruokaa, jonka alkuperästä voi olla varma. Tajusin, kuinka paljon elämäni oli muuttunut.


Kieltäydyin baarireissusta, koska se pilaisi minulta tilaisuuden päästä metsälle. Hän liittyi vapaaehtoisena Saksassa sotilaskoulutusta antavaan jääkäripataljoona 27:n 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit