Hyvään juttuun kuuluu aina hyvä otsikko. Pohdi, löytyykö otsikosta jotain näistä kolmesta tai kaikki: yksityiskohta, draamaa, konkretiaa. MITEN HYVÄ TARINA RAKENTUU 1. JUONI Jos kirjailija kirjoittaa Kuningas kuoli ja sitten kuoli kuningatar, kyseessä ei ole juonitarina. Mutta kirjoittamalla Kuningas kuoli ja sitten kuoli kuningatar suruun, tarinaan on kytketty juoni. Tällainen sisätori on rakentumassa Kuopioon, kun pääkirjasto ja museo yhdistyvät tiedon ja tarinoiden kortteliksi, jossa on eri muodossa olevaa.
Muistakaa keksiä tarinalle myös otsikko. Kirjoita millainen tarina tai runo tahansa kyseisestä otsikosta. Mikä olisi hyvä harrastus, miksi, kenen kanssa, miten sinne kuljetaan, mitä maksaa, miksi pitäisi ylipäänsä harrastaa, kuinka paljon harrastus saa viedä aikaa jne. Ei siis välttämättä juuri siitä omasta harrastuksesta vaan yleisesti harrastamisen tärkeydestä.
Vaikka jostain kansalaisopiston kursseista. TAITAJAN TIELLÄ Miten kehittyä tarinateatterin tekijänä? Aloita valmiiksi annetulla ydinvirkkeellä ja jatka tarinaa vähintään kahden virkkeen verran. Voit keksiä itse tai käyttää suluissa olevia ehdotuksia) 1. Koulun jälkeen Lauri lähti ajamaan pyörällä kotiin.
Kerro säästä ja tunnelmasta) 2. S-Marketin kohdalla hän yllättäen kaatui. Kaikkien huokaillessa kauhistuneena todennäköisesti keksitylle tarinalle , nyysin naisen lompakon ja ostin rahoilla itselleni tupla expresson. Ei ole mitään parempaa, kuin kirkas aamu aurinko ja lämmin kahvi yhdistettynä kauhistuneiden ihmisten juoroiluun. Minua ei kiinnosta se, mitä sinun ja äitisi välillä todellisuudessa tapahtuu.
Minua kiinnostaa vain miten sinä koet hänet. Eli se miten asiakas asennoituu ja käyttäytyy isäänsä kohtaan ja miten heidän suhteensa kehittyy, jää vähintäänkin toisarvoiseksi. Toinen ohitus liittyy analyysi- tai terapiasuhteeseen itseensä.
Otsikko on Geisha-suklaan slogan. Tykkään erityisesti jokaisesta päivästä ja pienestä palasta. Tämän blogin aiheina ovat ELLI Early Learning Oy:n tuotteet sekä niiden käyttöön liittyvät ideat ja kokemukset. Koetamme kirjoitusten avulla pitää meteliä siitä hiljaisesta tiedosta, jota meille kertyy, sillä kaikkea emme mitenkään pysty kertomaan tuotekuvastossamme tai tuotteidemme käyttöohjeissa. Käsikirjoittajan ajatustyötä käsitellään tekijän oman maailmankuvan, havainnon sekä käsi-kirjoittajan ääniraudan kautta ja avataan näitä konkreettisin esimerkein.
Korteista on hauskaa keksiä tarinoita: kun on valmis otsikko ja kortit, tarinaa ei tarvitse keksiä tyhjästä. Toisaalta korttikäsi voi olla runsaudestaan huolimatta hyvinkin hankala annettuun otsikkoon, tällaisesta tulee oma hupinsa. Pelaajamäärä on lavea: laatikko lupaa pelin toimivan 3–pelaajalla. Lasten tehtävänä oli keksiä omalle sivulleen otsikko , lyhyt teksti, linkittää kuva sivulle sekä luoda muutama linkki kavereiden tekemille sivuille.
Tuukan mielipidekirjoitus: Kaikki taipalsaarelaiset tietävät, että Taipalsaaren kunnan rahaongelmat ovat isoja. Oma mielipiteeni asiaan on tottakai negatiivinen, koska kouluja joudutaan yhdistelemään ja koulumatkat pitenevät ja kaikki koululle hyödylliset asiat ovat vain haaveita, koska raha ei riitä. Samalla tiedustelen - itseäni selvästi viisaammalta - että miten ihmessä muinoiset älysivät käyttää kusta nahan parkitmiseen ja salpietarin valmistukseen. Ovatko nekin tiedot tulleet tähtien takaa. Epäilen, että kyseisten keksintöjen teko on vähintään yhtä vaikeaa kuin keksiä miten rakentaa pyramidi.
Kertomuksessa yritin välttää negatiivisia kommentteja. Aika osuva, vai häh? Jos sellaista teki johonkin väliin mieli panna, suodatin sen pois.
Koska molemmin puolin on todettu, että kaunaa ei tähän päivään asti ole jäänyt, ei sellaista pitäisi voida kirjoituksistakaan lukea. Tätä lukeva saa muutenkin ihan itse kuvitella raamit tarinalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.