tiistai 5. heinäkuuta 2016

Usa maahantulo kysymykset

Vaikka maailmassa on monta hankalampaakin valtiota maahanpääsyn suhteen, ei USA :kaan kaikista helpoin ole. Sinne ei noin vaan marssita ”Moro täsä mää nyt oon! Koska mulla on nyt muutama pyrähdys takana tuolla Amerikan Ihmemaassa, niin ajattelin jakaa. Virkailijan esittämät kysymykset ovat siis yleensä sellaisia, joihin vastaus löytyisi siitä valmiiksi täytetystä.


Ajattelimme kuitenkin varmuuden vuoksi hakea USA -liitteet ajokorttimme. USA :n terveydenhuollosta kysymys, ja jos jotain sattuisi, niin lasku voisi. Tunnisteet: esta kansainvälinen ajokortti maahantulo USA.


Yhdysvalloissa saatu sakkorangaistus suositellaan maksettavaksi mahdollisten seuraamusten välttämiseksi (esim. seuraava maahantulo Yhdysvaltoihin). Sakon maksumääräykseen on tavallisesti merkitty tuomioistuimen yhteystiedot, jonne sakkomaksun voi suorittaa joko netin kautta tai puhelimitse. Tarkista, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset matkustaessasi Pohjois-Amerikkaan. Valitse jäsenyys tai tili. Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla.


ESTA koskee vain Visa Waiver -ohjelmassa olevien maiden kansalaisia ja vain matkustettaessa Yhdysvaltoihin meri- tai ilmateitse. ESTA antaa Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvien maiden kansalaisille mahdollisuuden vierailla Yhdysvalloissa liike-, matka- tai kauttakulkutarkoituksessa. USA :han saavuttaessa kaikkien matkustajien, myös transit-matkustajien, on käytävä passintarkastuksessa. Passintarkastuksessa on esitettävä passin lisäksi lennolla jaettu tullilomake (tuo lennolle kuulakärkikynä) ja samalla kysytään muutama kysymys (esim. missä yövyt, matkan kesto, ammatti), joten hotellivarauksista kannattaa tulostaa paperikopio.


No eipä tuota Yhdysvaltoihin saapumista niin hirvittävästi kannata jännittää. En ole suomen kansalainen olen kiinteöpakolainen thaimaasta olen pitkään suunnittelut matkustaa USA :han minulla ei ole suomen kansalaisuutta minulla vihreä matkustusasiakirja minun henkilötietoja ei pystytty varmistaa ainakin vihreä pasissa lukee pystynkö vihreä matkusasiakirjalla matkustaa USA :han loma tarkoitus on käydä tapaamassa. Yleinen turvallisuustilanne. Matkailijan kannattaa olla valpas ympäristön suhteen.


Kansainvälisen terrorismin uhka on olemassa. Viranomaiset ylläpitävät valmiutta terrori-iskujen varalta muun muassa lentokentillä sekä suuremmissa kaupungeissa. Vierailija: Olemme ystäväni kanssa matkustamassa ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin Los Angelesiin. Olen kuullut, että siellä nuo turvatarkastukset ja maahantulo on todella tarkkaa.


Kaksi lomaketta pitää täyttää, maahantulo - ja tullilomake, henkilötiedot ja lähtöpaikka, osoite USAssa jne. Ne jaetaan koneessa ja ovat yleensä englanninkielisiä (on joskus ollut suomeksikin). Pitää täyttää huolellisesti, jokainen pyydetty kohta. Juuri joulun alla, 19.


Yhdysvallat otti käyttöön uuden keinon terrorismin vastaisessa taistelussa: maahan tulijoilta kysellään tietoja heidän. Maahantulo Suomeen. Schengen-viisumi ei automaattisesti oikeuta Schengen-alueelle saapumiseen.


Sinun tulee esittää viisumin lisäksi voimassa oleva passi tai matkustusasiakirja, oleskelun keston kattava matkustajavakuutus ja viisumihakemuksen liiteasiakirjat. Finnair Holidays matkustus-asiakirjatAlta löydät tarkempaa tietoa kuhunkin maahan tarvittavista matkustusasiakirjoista – kuten oikeanlaisesta henkilöllisyystodistuksesta ja viisumeista – sekä muista mahdollisista maahantulomuodollisuuksiin liittyvistä vaatimuksista. Esimerkiksi suomalaisturisteilta ei ainakaan toistaiseksi USA :ssa pistäytymistä varten vaadita viisumia, jos matkan kesto jää alle vuorokauden.


Asiasta on kirjoittanut myös The Guardian , jonka artikkeli antaa ymmärtää, että käynnykkää ja some-tunnuksia saatetaan ryhtyä vaatimaan myös viisumivapaasti matkustavilta turisteilta maahantulotarkastuksessa. EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta yksityishenkilöiltä yksityishenkilöille satunnaisesti lähetetyt enintään euron arvoiset lahjat, jotka on tarkoitettu vastaanottajan tai hänen perheenjäsenensä henkilökohtaiseen käyttöön, ovat yleensä tullittomia ja verottomia, jos niiden luonne tai määrä ei viittaa kaupalliseen tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit