maanantai 25. heinäkuuta 2016

Ajokorttilupahakemus 17 vuotiaana

Ajokokeeseen pääset vasta täytettyäsi vuotta. Jos olet saanut ajokortin - vuotiaana ammatillisen kuljettajakoulutuksen perusteella työpaikalla tapahtuvaan koulutukseen liittyviin ajoihin, voit silti hakea myös tavallista ikäpoikkeuslupaa, jos tarvitset ajokorttia myös muista erityisistä syistä. Voit hakea ajokorttiluvan B-luokalle aikaisintaan 16- vuotiaana. Jos olet ammatillisessa kuljettajakoulutuksessa, voit tulla B-luokan teoriakokeeseen aikaisintaan - vuotiaana.


Tällöin sinun on osoitettava opiskelusi oppilaitoksen antamalla koulutustodistuksella ensimmäiseen teoriakokeeseen tultaessa. Hakemus on jätettävä yhdessä huoltajan kanssa. Lupa myönnetään kokonaisharkinnan perusteella arvioiden nuoren omaa kulkemis- tai ajokorttitarvetta.


Tiesitkö, että henkilöauton ajokortin (B-kortti) voi saada Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla jo - vuotiaana ? Autokoulun tai opetuslupaopetuksen voi nykyään aloittaa jo 16- vuotiaana , mutta normaalisti ajokortin saa vasta 18- vuotiaana. BE) varten täytettyäsi vuotta. Teoriakokeeseen voit osallistua kuukautta ennen kuin täytät vuotta. Käsittely- ja ajokokeeseen voit osallistua suoritettuasi teoriakokeen hyväksytysti ja täytettyäsi vuotta.


Huomaa, että B-luokan teoria- ja ajokokeen on oltava suoritettuna ennen BE-tutkintoon tulemista. Edellä momentin kohdasta poiketen vähimmäisikä ajokortin saamiseksi B- ja BE-luokassa on vuotta, jos kysymyksessä on henkilö, joka opiskelee ammatillisessa kuljettajakoulutuksessa, johon sisältyy kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden suorittaminen. Opiskelu on osoitettava oppilaitoksen antamalla todistuksella teoriakokeeseen tultaessa. Eli henkilöauton ajokortin tähtäävän opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa jo 16- vuotiaana , mutta kortin voi saada vasta 18- vuotiaana.


Ajovarman palvelupisteissä hoituvat ajokortin kaksoiskappale, uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen tai anastetun tilalle, henkilötietojen tai ajo-oikeustietojen muutokset ajokorttiin ja vanhanmallisen ajokortin vaihtaminen EU-ajokortiksi. Tarvitsetko muutoksia olemassaolevaan ajokorttiisi? Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla saada jo - vuotiaana , jos siihen on erityisiä syitä. B-ajokortin voi suorittaa 18- vuotiaana.


B-luokan ajokortin voi saada pääsääntöisesti aikaisintaan 18- vuotiaana. Koulutuksen voit aloittaa - vuotiaana , mutta suositeltavaa olisi aloittaa – kuukautta aiemmin. Nopeimmillaan koko autokoulun suorittaminen onnistuu jopa yhdessä kuukaudessa, mutta useinmiten koulutukseen kuluu aikaa 2-kuukautta. Ilmoittaudu koulutukseen ja saavu paikalle kurssin aloitusajankohtana.


Muissa ajokorttiluokissa kk ennen iän täyttymistä. Kuinka ilmoittaudun autokouluun? A1-luokan ajokortin voi korottaa A2-luokan ajokorttiin aikaisintaan 18- vuotiaana ja A2-luokan ajokortin A-luokkaan aikaisintaan 20- vuotiaana. Jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin A2-luokan ajokorttia, voit saada A-luokan ajokortin kuitenkin vasta 24- vuotiaana suorittamalla kuljettajantutkinnon. Mopoauto Mopoautokortin (AM 121) suorittamisen voit aloittaa 15- vuotiaana.


Tieliikenteessä ajoneuvon kuljettajalla tulee olla ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus, jonka osoituksena on ajokortti. Kattavat autokoulupalvelut tarjoavan valoisan CAP-Autokoulu Kajaanin löydät City-talosta, Kajaanin kirkkoa vastapäätä. Kajaanin CAP-Autokoulussa palvelee arvostettu liikennealan ammattilainen Jarmo, jolla on aina aikaa vastailla asiakkaiden kysymyksiin tai kertoa simulaattorista ja simulaation eduista.


Hur ofta dricker du öl, vin eller andra alkoholdrycker? Ajokorttia tulee pitää aina mukana ajossa. Försök beakta också de gånger då det är fråga om små mängder, t. Ungefär en gång i månaden eller inte ens så ofta 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit