tiistai 12. heinäkuuta 2016

Avainhenkilöriski

Avainhenkilöriski t. Yritys on liian haavoittuvainen, jos sen toiminta on riippuvainen yhdestä henkilöstä. Esimerkki:Raportointikaudella virastossa xx havaittiin avainhenkilöriski viraston ulkoisiin yhteyksiin liittyvien palomuurien hallinnassa. Vuosilomista ja äkillisistä yhtäaikaisista sairastumisista johtuen palomuurien hallintaan koulutettuja ja kykeneviä henkilöitä ei ollut saatavilla.


Osaamistarpeiden tunnistus! Resurssien riittävyys ja pysyvyys! Muut Menettelytavat! Sovellettava toimintaprosessi, toimintamallit, menettelytavat! Epävirallinen yhteistyö!


Hengen nostatuksen tavat Ryhmät, tiimit! Globaalin kilpailun myötä yritykset toimivat yhä enemmän erilaissa verkostoissa. Verkostojohtaminen ei koske vain oman yrityksen tiimejä vaan myös toimittaja-, kumppani-, asiakas-, kilpailija- ja asiantuntijatiimejä. Etenkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä yksi merkittävimpiä henkilöriskejä on avainhenkilöriski.


Jäteyhtiöiden yhdistymisen myötä asukkaat saavat yhtenäiset jätehuoltopalvelut. Yhtiöt täydentävät toisiaan, henkilökunnan osaaminen laajenee ja avainhenkilöriski pienenee. Sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojeluosasto, Työturvallisuuskeskus. Kriittisiä avainhenkilöitä työskentelee myös kunnista maakuntaan luovuttavissa organisaatioissa. Yhtiö kehittää riskienhallintaa jatkuvana pro-sessina.


Toimeksiannot Maakuntastrategiaan toivotaan kommentteja koko työryhmältä. Operatiivinen riski Projektien kannattavuuden virhearviointi. Ulkoinen tapahtuma Esimerkiksi kyberhyökkäys, tapaturma, myrsky tms. Hallinnointiriski 3. Finlandia-talossa on suoritettu kokonaisvaltainen riskikartoitus ja riskien hallintaan on varauduttu.


Sijoittajien ristiriitaiset intressit 4. Tieliikenteen tietojärjestelmän käytön jatkaminen nykyisellään tulee jatkossa entistä kalliimmaksi. Tekninen järjestelmä vanhenee, jolloin sekä käyttö- että ylläpitokustannukset kasvavat vuosittain. Järjestelmien vanhentuessa ja osaamisen siirtyessä uusiin järjestelmiin myös avainhenkilöriski kasvaa. Säätiön henkilöstöriskeistä merkittävin on avainhenkilöriski , jota pienennetään selkeillä sijaisjärjestelyillä ja joissakin toiminnoissa ostopalvelusopimuksilla.


Tänä päivänä isoimmat ongelmat, joihin olen itse törmännyt ovat dokumentaation puute ja siitä seuraava avainhenkilöriski ja toisaalta myös varmistamattomat järjestelmät - ohjelmat henkilökohtaisilla koneilla ilman varmistuksia - pahimmassa tapauksessa myös data siellä. Yhtiön koon kasvaessa resursointi vahvistuisi ja avainhenkilöriski pienenisi. Fuusion aiheuttamia uhkakuvia Fuusio aiheuttaisi uhkan yhtiöiden alueellisen identiteetin häviämisestä. Kuluva toimintavuosi on jälleen osoittanut, että monen paikallisyhdistyksen aktiivien joukko on todella ohut. Erilaisten tapahtumien järjestäminen ja niihin osallistuminen on työlästä, kun samat järjestäjät ja usein myös osallistujat ovat vuoden vanhempia edellisen vuoden tapaht.


Se kesti taukoineen tunti minuuttia. Ohjelma vedettiin läpi henkilön voimin ja sen lisäksi oli kaksi maneesimiestä. Kyllä esitys ainakin yhtä ohjelmanumeroa vielä kaipaisi.


Latvialainen Katerina oli kolmessa numerossa kantava voima, joten avainhenkilöriski on aika iso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit